П'яний водій казав патрульним, щоби називали його «мой господин»

П'яний водій казав патрульним, щоби називали його «мой господин»

10 200 грн  штрафу дав суд  водію Toyota Camry та позбавив його права керувати транспортом строком на один рік за п’яну їзду у липні.  Спійманий чоловік переконував, що за кермом була його дружина.

Окрім того, на вимогу патрульних представитись, казав називати  його «мой господин».

Інцидент, як йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 7 серпня,  трапився 2 липня 2017 близько 2-ї ночі. Зупинили  водія на вулиці Мазепи. 

В судовому засіданні 17 липня 2017 року  водій вини не визнав, казав, що за кермом була його дружина. Мовляв, коли патрульні почали переслідувати його авто, дівчина налякалась, бо не мала при собі посвідчення водія і пересіла на пасажирське сидіння збоку. А він  - сидів ззаду.  

Натомість патрульні  свідчили у суді, що  вночі 2 липня отримали орієнтування на нетверезого  водія Toyota Camry. Коли ж наздогнали, водій дверей не відчиняв, почав пересідати на заднє сидіння. Назватись відмовився, хамив.   Відмовився і проходити огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння. Після чого водія затримали та доставили в відділення поліції, де і встановили особу, склали протокол про адмінправопорушення. 

Окрім того,  на місце приїжджала і компанія водія, з криками. 

Схожі свідчення дали і свідки - двоє з яких бачили, як водій перелазить на заднє сидіння, а двоє підтвердили, що чоловік відмовився від проходження огляду на стан сп'яніння.

Корисне посилання

Актуальні пропозиції купити Toyota Camry від 4200$ на Automoto.ua.


Суд не повірив ні водію, ні його адвокату в апелюванні до  помилок патрульних, і визнав винним чоловіка за ст. 130 КУпАП, дав штраф. Щоправда,  тепер водій оскаржує цю постанову у Апеляційному суді – апеляція надійшла 15 серпня.  
 

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Діонісій

    знаєте, при старих ментах, за слова "мой господин" могли і дубінку в зад запхати :)
  • Ігорко Ігорко

    а чого штраф? а не таяк з тою жінкою пальчиком помахали тай усе??

    statat reply Ігорко Ігорко

    Може тому, що ст.21 не застосовується до посадовців
  • Volodymer

    Потерпілий - молодець, що подав апеляцію!

    Яке право взагалі мали так звані мусорята встановлювати особу пасажира, який на задньому сидінні? Вони не знають, що таке закон, і права людини? А конституцію читали, де вказано про недоторканність особи!

    Якщо немає водія - їх обовязок - чекати доки він появиться, а не предявляти невідомі звинувачення пасажирам! Якщо пасажир ззаду стверджував, що водій пересіла на пасажирське сидіння і не має посвідчення - мусорята повинні в це вірити, якщо немає відеодоказів, які стверджують протилежне - ці докази повинні бути предявленні пасажирам, і водію на місці, а не в суді!

    Якщо пасажир сказав його називати - "мій господин" - мусорята мали виконати його вимогу, вона не заборонена законом - так як вони Служать Народу України, а не навпаки, і повинні виконувати будь-яку законну вказівку громадянина України! Мусорята повинні весе вести чемно і виховано - вони на службі, а от громадяни - фізичні особи - мають повне право звертатися до мусорят, як їм захочеться, бо вони платять їм зарплату в виді податків!

    Суду який прийняв незаконне рішення проти пасажира - ГАНЬБА!

    В даному випадку потрібно подавати апеляції на незаконні дії мусорят, і не вірне рішення суду нижчої інстанції!

    dsssddsss reply Volodymer

    Volodymer,  а ви напевно і є той горе водій гомосек. Жалко що вам дубинку не всунули.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up