Збив на пішохідному переході: жінка померла, а водій у суді отримав умовно

Збив на пішохідному переході: жінка померла, а водій у суді отримав умовно

Аварія сталась 5 січня. Потерпілі — дві доньки загиблої —  у суді просили не позбавляти волі водія.

Вирок водію, який збив на переході жінку у Заліщиках, проголосив 11 березня Заліщицький райсуд. Керманич, який збив потерпілу, відбувся умовним терміном. Прав його теж не позбавляли, як, зрештою, і просили суд дві доньки загиблої.

Жінка загинула на місці

У Заліщиках, нагадаємо, під колеса транспортного засобу потрапила місцева мешканка, повідомляли тоді у поліції.

— За попередніми даними, жінка переходила дорогу і її збив бус, — йдеться в офіційному повідомленні поліції наступного після аварії дня. — Від отриманих травм потерпіла загинула на місці події.

Відео дня

Тоді за добу, як повідомили в патрульній поліції Тернопільщини, сталося 12 дорожньо-транспортних пригод. Серед них у 6 випадках водії дійшли згоди та скористалися правом на складання європротоколу, ще у п’яти на винуватців склали протоколи за ст. 124 КУпАП — за порушення правил дорожнього руху, що спричинили ДТП. ) Ще одна аварія — з потерпілими, в якій на пішохідному переході загинула мешканка Заліщиків.

Як дізналися «20 хвилин», водієм MERCEDES-BENZ VITO 116 СDI був Ігор Б. Він військовозобов`язаний, має вищу освіту, є приватним підприємцем та людиною з інвалідністю ІІІ групи. На утриманні — неповнолітній син. Члоловік у суді визнав провину повністю. Розкаявся і вибачився перед потерпілими. Просив його суворо не карати та не позбавляти його права керування, так як він працює та використовує транспортний засіб.

Прав не позбавляли

А потерпілі, доньки загиблої, у суді пояснили, що будь-яких претензій до обвинуваченого не мають, оскільки він відшкодував їм моральну шкоду, вимоги мають лише до страхової компанії. Просили призначити водію покарання, не пов`язане з позбавленням волі, а також не застосовувати додаткове покарання та не позбавляти його права керувати транспортними засобами.

При призначенні покарання обвинуваченому суд врахував «ступінь тяжкості вчиненого злочину, який згідно ст.12 КК України є тяжким, дані про особу винуватого, який вперше притягується до кримінальної відповідальності, є інвалідом III групи, має на утриманні неповнолітнього сина, позитивно характеризується за місцем проживання».

— Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, та призначити йому покарання за даною статтею у виді чотирьох років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами, — вирішив Заліщицький райсуд. — На підставі ст.75 КК України, звільнити від відбування основного покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку тривалістю один рік.

Цивільний позов потерпілих до страхової компанії задовольнили повністю.

Апеляційна скарга на вирок суду може бути подана до Тернопільського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

Ч. 2 Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, — караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

 

Довідка

Вирок у Судовому реєстрі — https://reyestr.court.gov.ua/Review/117547786

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Lyuda

    Це так тепер заробляють гроші на смерті рідних!!Як ви ,дочки будете далі жити??Совість не мучить? А чи вона є,та совість!!!Вже цілком звірами стали.🧐
  • Читач95

    Мабуть добряче озолотив всім ручки. що дочки байдуже віднеслись до покарання. проміняли матусю і її пам*ять на гроші. СУМНО і ГІРКО.
  • 92572

    Це називається,плата за вбивство.Жах.Не дай бог такого від дітей.
  • Ольга

    Інтересно, скільки заплатили тим дочкам за вбиту маму?

keyboard_arrow_up