Водій, який збив на смерть жінку, просив суд не карати його суворо. Винувата літня гума на колесах?

Водій, який збив на смерть жінку, просив суд не карати його суворо. Винувата літня гума на колесах?
  • Аварія трапилась на вул. Бережанській у Тернополі під ранок, коли на вулиці ще було темно. Водій стверджував, що перехід не освітлювався, тому він жінку не помітив.
  • Травми, які отримала потерпіла, виявились несумісними із життям. На жінці не було й живого місця, і невдовзі вона померла у лікарні швидкої допомоги.
  • Як суд покарав водія?

 

Суд оголосив вирок 33-річному водію мікроавтобуса, який восени збив жінку на пішохідному переході.

Нагадаємо, 13 жовтня 2020 р., близько 06:40 ранку, на вул. Бережанська водій Mercedes Benz Sprinter на пішохідному переході здійснив наїзд на 66-річну жінку-пішохода. Її доправили до лікарні швидкої допомоги, де вона невдовзі померла.

Про водія відомо, що в момент скоєння аварії йому було 33. Збита ним жінка була вдвічі старшою. Він уродженець с. Перепельники Зборівського району. Має середньо-спеціальну освіту. Одружений і на утриманні — одна неповнолітня дитина. Працює водієм-вантажником у приватного підприємця.

Відео дня

На колесах була різна гума — не за сезоном

Як відомо, водій мікроавтобуса рухався від центру Тернополя Бережанською в бік Підгороднього. Як йдеться у матеріалах справи, він «не забезпечив технічно справний стан транспортного засобу, а саме керував автомобілем марки MERCEDES-BENZ Sprinter 316 CDI зі встановленими на передню вісь морозостійкої (на лівому колесі) і неморозостійкої (на правому колесі) шин». Тобто, як уточнили у патрульній поліції, на лівому колесі була зимова гума, на правому — літня.

Дорогу на нерегульованому переході, поблизу Бережанської, 42, переходила літня жінка. Водій навіть не зменшив швидкість і збив її.  

  • Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпілій спричинено масивну поєднану травму голови, грудей та тазу, у виді просторих крововиливів під оболонки головного мозку та в його шлуночкову систему, розривного перелому грудного відділу хребта, перелому грудини та численних двобічних переломів ребер по декількох анатомічних лініях тіла, з розривами пристінкової плеври та забоєм (крововиливами) легень, розривів зчленувань тазу, від чого настала її смерть у КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги», — йдеться у матеріалах справи.

Вказаними діями обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого.

Допитаний у суді водій вину визнав повністю, щиро розкаявся та пояснював, що їхав зі швидкістю 50 км/год. На дворі було темно.

  • При під`їзді до нерегульованого пішохідного переходу, який не освітлювався, не зменшив швидкість руху та здійснив наїзд на пішохода передньою лівою частиною керованого ним транспортного засобу, якої не побачив, спричинивши їй тілесні ушкодження, від яких вона на наступний день померла в лікарні, — говорив водій у суді. — Одразу ж після наїзду він зупинився, викликав працівників поліції та швидку медичну допомогу.

Просив не позбавляти волі і прав, бо треба годувати сім'ю

Також водій повідомив, що надав матеріальну допомогу на лікування збитої ним жінки та після її смерті відшкодував потерпілому завдану матеріальну та моральну шкоду. Просив суд його суворо не карати та не позбавляти права керування транспортним засобом, оскільки працює водієм та вказаний вид діяльності є єдиним джерелом доходу його сім'ї.

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначити покарання у виді трьох років шести місяців позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами, — таким був вирок Тернопільського міськрайонного суду. — На підставі ст. 75 КК України  звільнити від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з встановленням іспитового строку на 1 рік 6 місяців.

Суд вважає, що, у зв`язку із ухваленням вироку в даному кримінальному провадженні, підлягає скасуванню запобіжний захід, застосований до обвинуваченого — у вигляді домашнього арешту, який продовжений судом до 26 березня 2021 року.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення. через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Galyna Malkevych

    Як то кажуть дупу зупинити легше,як автомобіль.
  • Оля Плахта

    Ми пішоходи теж винуваті,що переходим неуважно.Ми всі живі люли і  від біди незастраховані.

    Nadya Vasylkiv-Koroliuk reply Оля Плахта

    Оля Плахта це правда!!!
  • Оля Плахта

    Якщо невинен то меньша кара має бути.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up