Оновлена дорога на Тарнавського обійдеться в 23 мільйони. Що вже зробили та коли завершать ремонт?

Оновлена дорога на Тарнавського обійдеться в 23 мільйони. Що вже зробили та коли завершать ремонт?
  • «Вдарить мороз – буде трамплін саме у вириті ями», -скаржився читач на ремонтні роботи близько 11 школи. Чоловік нарікав, що обіцяли все завершити до 20 жовтня. На носі 20 листопада.
  • На якій стадії роботи у скільки обійшовся ремонт ділянки, які дерева тут висадять, з'ясовувала журналістка "RIA плюс". 

- Що вони собі думають? Вдарить мороз – буде трамплін саме у вириті ями, - зателефонував до редакції чоловік, який назвався тернопільським водієм Олександром. Чоловік говорив на підвищених тонах. Пояснював – хвилюється.

Ремонт дороги на вул. Тарнавського – від «Універсаму» і до повороту на Київську, - обіцяли закінчити до 20 жовтня, нарікає чоловік. Вже на носі 20 листопада – а до «квітки», як він висловився, ще далеко.

- Там і без ремонтів та виритих ям завжди аварій багато, а ще як сніг впаде чи вдарить мороз – уявляєте, що творитиметься.

Відео дня

На якому етапі роботи?

Нагадаємо, ремонтні дороги на вул. Тарнавського, а фактичне розширення проїжджої частини, почали у вересні. Довжина ділянки ремонту – 1 км 138 м. Загальна площа розширення проїзної частини, в тому числі з тротуарами та зеленими насадженнями – 2 тис. 889 кв. м.  Там мали провести відновлення покриття верхніх шарів, ремонт з’їздів, будівництво підпірної стінки, облаштування тротуарів, зелених зон, встановлення двох зупинок громадського руху, шість острівців безпеки, заміна двох старих світлофорів на нові. Вартість проєкту – близько 23 млн грн. Замовником робіт виступало КП "Тернопількомунінвест". Детальніше про тендер

- Вже сьогодні ремонтники поклали верхній шар асфальту, - запевнив начальник управління ЖКГ, благоустрою та екології міськради Олег Соколовський. – Фактично сам ремонт дороги завершений. Невдовзі розпочнуть роботи щодо тротуарів, облаштують острівці безпеки, освітлення та висадять акації.

Роботи не зупиняли жодного дня – ремонтники працювали зранку до вечора. Одночасно працювали до чотирьох бригад. Одні рівняли землю, інші працювали над освітленням, треті – над дорогою.

- Там весь час купа техніки, купа людей, робота кипить, - стверджує Олег Соколовський. – Я думаю, водії, які цією дорогою їдуть, все бачать на власні очі. Нехай читачі не хвилюються – на щастя, погодні умови дозволили покласти асфальт. Тепер закінчились фактично допоміжні роботи.  

На відремонтованій ділянці дороги – на пішохідних переходах, а їх тут є шість, - облаштують острівці безпеки. Олег Соколовський пояснив, що змінились державні будівельні норми. І на магістральних вулицях лежачі поліцейські заборонені. Дозволено встановлювати лише острівці безпеки. Буде, каже, як в Європі.  

- На всій вулиці буде повністю нове сучасне освітлення, - запевнив Олег Соколовський. - Справа (якщо їхати зверху – прим. авт.) – новий тротуар. А за ним висадять близько 200 саджанців акації – для цієї ділянки саме це дерево підходить найкраще. Передусім, воно тримає землю, є берегостійким, а також добре себе показало на протягах. Саме те, що потрібно для Тарнавського.  

Коли завершать всі роботи – дорожники не прогнозують – все, кажуть, залежатиме від погоди. Проте сподіваються, - до кінця року поставити крапку у ремонті вул. Тарнавського.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Лимар Володимир

    тиждень тому дорожники ложили асфальт десь до години 2 ночі.. сам бачив, так що простий народ працює добре !!!
  • Natalya Navolska

    Цікаво, а дощова вода куди буде стікати? Знову до універсаму?
  • Андрій Суль

    Нашим людям ще ніхто не догодив і недогодить неробить погано почав погано бо довго
  • Барюсік Пазітіффф

    прям із золота
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up