1800 діток повірять у казку завдяки небайдужим тернополянам


1800 діток повірять у казку завдяки небайдужим тернополянам

Біля Катедри продають пряники, а виручені гроші витратять на закупівлю подарунків для діток, які потребують допомоги.

Сьогодні, 26 листопада, біля греко-католицьких церков проходить акція "Миколай про тебе не забуде"

Пряники продають не лише біля Катедрального собору, а і у всіх греко-католицьких церквах міста.

Після кожної літургії прихожани та просто перехожі можуть придбати пряники та вкинути гроші у скриньку. 

Відео дня

Найчастіше до столика з пряниками підходять маленькі дітки і просять батьків купити їм смаколики. 

- Підготовка до цієї акції дуже довга, ми розпочали її ще з вересня, - пояснює один із координаторів акції, пані Тетяна. - До неї залучено 300 волонтерів, які працюють безпосередньо на фабриці Миколая. Щороку ми збираємо списки діток, що потребують допомоги, у поліклініках, у навчальних закладах, у церквах. Це дітки з малозабезпечених сімей, багатодітних сімей, діти-сироти, діти учасників АТО.

Пані Тетяна каже, що якщо порівювати кількість потребуючих діток з попередніми роками, то цьогоріч їх набагато більше. 1800 дітей цього року повірять у казку завдяки небайдужим тернополянам.

- Пряників у нас є 2 види: медові, пісочні, - каже жінка. - Наступного тижня будуть ще імбирні, шоколадні. Ціни досить високі, як для пряників - 15-20 грн. Але коли людина розуміє, що це йде на благодійність, то я думаю, що це не є дорого. Люди приносять різні речі, які ми просимо для діток, але цього недостатньо для 1800 дітей. Тому ми дуже просимо усіх тернополян долучитися до акції. У будь-яку греко-католицьку церкву або безпосередньо на фабрику Миколая, що у церкві святого Йосафата на вул. Лучаківського, можна принести засоби гігієни, молодощі, іграшки.

Організатори пояснюють, що приносити подарунки дітям "помічники Миколая" будуть безпосередньо до них додому. Не передаватимуть через родичів чи знайомих, а просто в руки малечі. 

- Ми не акцентуємо увагу на тому, що це роблять волонтери, - пояснює пані Тетяна. - Щоб не розбивати дитячу віру у казку. Нехай знають, що подарунок їм приніс справжній Миколай.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up