Чому один «пакунок малюка» коштує 3 377 грн 80 коп, замість обіцяних 5 тисяч: пояснення Уряду

Чому один «пакунок малюка» коштує 3 377 грн 80 коп, замість обіцяних 5 тисяч: пояснення Уряду

30 тисяч родин по всій країні вже отримали «Пакунок малюка». Урядову ініціативу для підтримки родин з дітьми було запроваджено з 1 вересня.

На Тернопільщині перші пакунки малюка почали вручати з 14 вересня. 247 пакунків для дітей, які народилися з 1 вересня, мали розвезти до адресатів, повідомляє прес-служба ТОДА.

На даному етапі угода укладена між обласною державною адміністрацією та Управлінням ООН з обслуговування проектів на суму 15 млн грн. 

Як отримати «пакунок малюка»?

Відео дня

«Пакунок» надається всім новонародженим дітям, незалежно від місця народження, безпосередньо в пологовому будинку при виписці. Отримати його можуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини. Він надається у пологових будинках як державної, так і приватної форми власності.

В разі, якщо «пакунок» на момент виписки в пологовому відсутній, батьки в пологовому подають заяву до управління соціального захисту, і працівники управляння доставлять його за місцем проживання дитини не пізніше 30 днів від її народження.

Що є в «пакунку малюка»?

Це набір з 25 найнеобхідніших для новонароджених діток речей. Зокрема, це одяг, підгузки, ковдри, рушник, матрац, дитячі крем та мило, ножиці, серветки, пелюшки, термометри. Весь комплект упакований в коробку-колиску з міцного картону, розміром 43x70x27 см.

 

Чому в «пакунку» немає дитячих сумішей та медикаментів?

В «пакунку малюка» немає жодних лікарських засобів, тому що їх має призначати лікар, а універсальних ліків, які підходять усім дітям, не існує. В пакунок вирішено не включати також пляшечки та дитячі суміші, оскільки МОЗ України підтримує позицію Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо користі грудного вигодовування. Вигодовування сумішами можливе лише у тих випадках, коли жінка не може годувати дитину грудним молоком. Пляшечки та суміші в «пакунку» могли спонукати мам новонароджених відмовитися від грудного вигодовування на користь сумішей.

 

Чи зменшаться грошові виплати при народженні дитини з наданням «пакунку малюка»?

«Пакунок малюка» жодним чином не впливає на отримання грошової виплати при народженні дитини. Це окрема додаткова безповоротна адресна допомога кожній дитині, яка народилася. Також він ніяк не впливає на обчислення сукупного доходу родини, якщо вона подає документи до органів соцзахисту.

 

Скільки коштує «пакунок»?

Вартість одного «пакунка малюка» складає 3 377 грн 80 коп. (вартість включає коробку, її вміст, послуги з упаковки та транспортування). За попередніми розрахунками вартість речей в пакунку мала складати не більше 5 000 грн, в підсумку наповнення пакунку вдалось закупити дешевше. Зекономлені кошти будуть спрямовані на закупівлю додаткових пакунків на 2019 рік, повідомляє прес-служба ТОДА за інформацією департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України

 

Довідка

«Пакунок» - це додаткова допомога від держави батькам новонароджених, в якому є найнеобхідніші для малюка речі. Пакунок отримує кожна родина, в якій народжується дитина. Дитина з перших днів життя має отримати усе необхідне, не зважаючи на рівень матеріального забезпечення батьків. На сьогодні «пакунки малюка» отримують 23 регіони, Донецька та Луганська області наразі ведуть документальне оформлення щодо отримання таких пакунків.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталія

    В Донецк і Луганськ обов'язково з робити мітку   З Великою Любов'ю від України !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up