Діти з особливими потребами демонстрували свої таланти


Діти з особливими потребами демонстрували свої таланти

Традиційний фестиваль для дітей із особливими потребами «Повір у себе» пройшов у стінах «Березолю» у неділю, 17 грудня. 

У першій частині концерту діти показували свої здібності: співали, танцювали, грали на музичних інструментах.

По-особливому зворушливо виглядали пісні жестами.

Відео дня

Друга частина – святкова вистава, де казкові герої  готувалися до дня святого Миколая.

800 дітей з особливими потребами, що були в ролі глядачів, не приховували емоцій. Гучними оплесками дякували артистам, нестримно сміялися, коли на сцені з’являлися їхні улюблені казкові герої. Усі ці діти після завершення вистави отримали солодкі подарунки від міської ради.  

  • Ми цей фестиваль проводимо уже більше 20 років, - розповідає директор Центру творчості дітей та юнацтва Світлана Миханчук. – У нас у Тернополі більше 800 діток з особливими потребами.  Щоб вийти їм на велику сцену, потрібно мати неабияку сміливість. Це своєрідна соціалізація для дітей.

12-річна вихованка Центру творчості дітей та юнацтва Софія Тимченко займається вокалом з 3 років, а в майбутньому хоче стати вчителем музики.

  • Цього року ми їздили у Болгарію, - розповідає дівчинка. – Там я зайняла перше місце зі співу. А до вистави ми готувалися близько місяця. Я виконую роль світлого Янгола. Думаю, глядачам має сподобатися.

А 7-річна Поліна Тяжола грає роль Зефірки.

  • Тут я не буду ні танцювати, ні співати, - розповідає дівчина. – Я буду говорити слова, їх майже не вчила, вони самі запам’яталися.

Педагог-організатор спеціалізованої загальноосвітньої школи Світлана Мидло дуже пишається своїми вихованцями.  Це діти від 6 і до 10 класу.

  • Участь у фестивалі сьогодні у нас бере вокальний гурток «Райдуга», - розповідає жінка. – Наші дітки роками займаються співом. Сьогодні вони дуже щасливі, що мають змогу продемонструвати свої таланти. Ми готувалися з вересня. Наша пісня називається «Щастя».

15-річний вихованець спеціалізованої загальноосвітньої школи Олександр Рибачок уже більше 2 років займається вокалом. Хлопець ще не вирішив, ким стане у майбутньому, але запевняє, що дуже любить співати. Від Миколая не чекає подарунків, мовляв, був нечемним. Але пані Світлана хвалить його, бо хлопець дуже гарно вчиться.

Дітки хвилюються перед виступом, але намагаються не показувати цього. Коли чують гучні оплески, не стримують емоцій – випромінюють радість.

Директор Центру творчості дітей та юнацтва Світлана Миханчук розповіла, що це не єдиний святковий захід, що запланований ними.

  • 19 грудня ми будемо їздити у гості до лежачих дітей, - повідомляє жінка. – Це особливо тяжкі діти, які майже не виходять з дому. Їх у нас 75. Ми будемо дарувати їм подарунки.: постільна білизна, засоби гігієни, солодощі. Потім ми також поїдемо до дитячої гематології. Для них ми закупили дуже гарну яскраву постільну білизну.

Тобто жінка запевняє, що спонсори відгукуються. Тому цього року Миколай не забуде ні про кого.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up