Гуртки, майстер-класи та вистави: де та як весело провести літні канікули в Тернополі

Гуртки, майстер-класи та вистави: де та як весело провести літні канікули в Тернополі
  • Тернопільські школярі нарешті пішли на літні канікули, які тривають протягом трьох місяців.
  • Аби діти були зайняті і не завдавали зайвого клопоту, пропонуємо добірку цікавих заходів та гуртків.

Влітку деякі установи та заклади призупиняють свою роботу, адже педагоги також мають відпочити та розробити новий план на прийдешній навчальний рік. Проте, журналістам «20 хвилин» все ж таки вдалося відшукати кілька гуртків, культурних осередків, де готові приділити час учням молодшої, середньої та старшої школи на канікулах.

Це дозволить дітям провести літо не за гаджетами та ноутбуками у перегляді фільмів, а більше часу приділяли хобі, спілкуванню та розвагам. Важливо, що всі гуртки безоплатні або потребують незначних коштів для закупівлі матеріалів.

Тернопільська обласна бібліотека для дітей

На всі три місяці літніх канікул у книгозбірні розпланували заходи, аби діти не нудьгували і розвивалися. Про це журналістам «20 хвилин» повідомили у секторі реєстрації.

Відео дня

У червні дітей запрошують на English Games Festival, книжково-ілюстративну виставку «Величне свято Трійці», перегляд англомовних мультфільмів та купальський калейдоскоп з майстер-класом.

Крім того, щопонеділка та щосереди діє клуб настільних ігор, щовівторка та щоп’ятниці – студія графічного дизайну «Графічні фантазії». Також можете записуватися на студію «Робототехніки», «Пісочна анімація» та активні ігри на Кінeкт-майданчику.

А що пропонують на липень?

— 3,10 та 17 липня запрошуємо школярів долучитися до безоплатних занять з вивчення англійської мови. 8 та 22 липня проведемо рефлексійно-терапевтичну студію «Голос казок». 10, 17 та 24 липня чекаємо дітей на 3-D майстерні «Навчайся та створюй сам!», а 14 та 18 липня – на навчально-розвивальних заняттях. Також є можливість відвідати англомовну студію 31 липня, — повідомили у секторі реєстрації книгозбірні.

Детальну інформацію дізнавайтеся за телефоном: +38 096 096 79 92

ТатоHub

Щотижня протягом літа у рамках проєкту ТатоHub для тернополян організовують різноманітні заходи. Проводять їх як у будні, так і вихідні дні. Відвідувати можуть діти зі своїми батьками.

Тернополяни, а також переселенці мають змогу долучатися до сімейних заходів, психологічних тренінгів чи консультацій, спортивних змагань, творчих майстер-класів, інтерактивних ігор та екскурсій.

— Здебільшого наші ініціативи заплановані на вихідні дні, тож сподіваємося, що татусям буде не важко викроїти трохи часу, аби провести його з дітками. Ми чекаємо на всіх охочих, тож будемо раді, якщо до наших заходів долучатиметься якомога більше дітей з татусями. Гостинно запрошуємо всіх до нас, — кажуть представники проєкту ТатоHub.

Всі заходи для татусів та дітей – безоплатні. Та щоб стати учасником необхідно заповнити відповідну гугл-форму і приходити у призначений час на вказане місце. Ознайомлюватися з переліком заходів ви можете в офіційному телеграм-каналі ТатоHub. Не проґавте гарну можливість відпочити разом зі своїми дітьми та подарувати їм позитивні емоції.

Детальнішу інформацію дізнавайтеся за телефоном: +38 096 199 1372

Туристично-інформаційний центр Тернополя

Пізнавальні та захоплюючі екскурсії, цікаві майстер-класи, квести та історії підземелля – це та трохи більше підготували для школярів та їхніх батьків у Туристично-інформаційному центрі.

Щодо найближчих заходів, то ви можете приводити своїх дітей 22 червня на майстер-клас з розпису дерев'яних виробів. Триватиме понад дві години – з 15.00 до 17.30. 23 червня запланували майстер-клас з вибійки на тканині. Триватиме з 13.00 до 17.30.

Також проведуть три екскурсії: «Таємниці Старого Замку», «Тернопіль крізь призму часу» та «Велич Тернопільської Катедри». Всі вони в різних локаціях міста.

Загалом центр працює щодня з 10.00 до 17.00. Тож за потреби ви можете звернутися і записати своїх дітей на заходи чи екскурсії.

Детальнішу інформацію дізнавайтеся за телефоном: +38 098 052 0720

Тернопільська обласна бібліотека для молоді

Протягом літа діти можуть долучитися до табору у книгозбірні. Його програма розрахована на вікову категорію – 8-10 років. Першу зміну вже завершили і готуються до двох наступних.

– Ми плануємо, що друга зміна табору буде з 24 червня по п’яте липня, а ось третя зміна – з 15 по 25 липня. Вартість – 500 гривень, а також діти повинні мати кошти на додаткові витрати, якщо наш день проходить за межами книгозбірні. Для учасників табору ми підготували майстер-класи, квести, патріотичне виховання, вікторини, малювання, караоке та інше. Намагаємося зробити все, аби діти не нудьгували, – розповідає завідувачка соціокультурної діяльності Марія Стефанишин.

Крім того, о 15.00 щопонеділка у бібліотеці діє гурток образотворчого мистецтва «Пензлик». На гуртку дітей навчать малювати гуашшю, змішувати кольори, розвиватимуть почуття композиції та весело проводитимуть час. Вікова категорія – від шести років. Всі матеріали учні мають приносити із собою.

Також у бібліотеці є дитяча кімната, де маленькі відвідувачі можуть пограти в настільні ігри, скористатися спецкутком для розваг або почитати книжки.

Детальнішу інформацію дізнавайтеся за телефоном: +38 068 912 16 68

Нагадаємо, у чотирьох школах Тернополя працюють літні табори денного перебування. Зокрема, йдеться про такі навчальні заклади: №14, №21, №28, №30. Там дітей навчають, розважають та годують. Інформацію про вартість та зміни читайте у нашому матеріалі за посиланням.

Читайте також:

Літні дитячі табори: кращі варіанти та поради (партнерський проєкт)

У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів​​​​​​​

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up