Пізнавально та ще й безкоштовно: графік цікавих занять для школярів на канікули

Пізнавально та ще й безкоштовно: графік цікавих занять для школярів на канікули
  • У тернопільських школах стартував тиждень довгоочікуваних канікул. Цілих сім днів діти можуть не присвячувати свій час вивченню нудних правил, розрахунків та урокам в зумі. 
  • Психологи радять не залишати дітей на самоті, адже у такому випадку вони цілий день можуть просидіти за гаджетами та мультиками. 
  • Журналісти «20 хвилин» потурбувалися і підготували підбірку класних та пізнавальних заходів для школярів, що організовують з першого по шосте листопада.

Ми розділили заходи за розкладом, аби батькам та дітям було легше зорієнтуватися з датою. Якщо інформації для вас замало, то ви можете звернутися за телефонами, що вказані в оголошеннях. 

Також радимо заздалегідь телефонувати до закладів, аби забронювати місце для своєї дитини. Якщо до початку заходу лунатиме повітряна тривога, інформацію щодо перенесення або скасування дізнавайтеся у працівників установ. 

Вівторок: перше листопада

Дитяча студія творчості «Дивотворчики» пропонує тернопільській малечі провести канікули з користю і створити власноруч листівки до захисників України. Крім гарного малюнку діти зможуть і підтримати воїнів, написавши: «Привіт, мій захиснику. Дякую, що бережеш мене!»

Відео дня

Захисники дуже цінують такі вісточки, це для них надважливо, ваші слова та образи підтримують їх та навіть оберігають. Ви можете долучитися до заняття зі створення листівок з першого по п’яте листопада. Заняття триватиме щодня з 12.00 до 14.00. Уроки малювання проводитимуться за адресою: м. Тернопіль, вулиця Уласа Самчука, 3а. За деталями телефонуйте +380978680407 (Ольга)

Бажаєш покращити свій рівень знань англійської мови? То вже не відкладай на потім і долучайся до English Speaking Club, що організовує Освітній Хаб Тернопільщини. Заняття підійде для тих, хто має початковий рівень знань. Досвідчена викладачка Дарія Щуцька навчить вас не лише писати, а й говорити англійською. 

Жодних тестів, тотальних перевірок та поганих оцінок. Лише дружня атмосфера, ігри та цікаві теми. Щось незрозуміло? Розкажуть, підскажуть і допоможуть. Заняття підходить як для підлітків, так і дорослих. 

На вас чекають першого листопада о 18:00. Адреса: м. Тернопіль, вулиця Руська, 17 (аудиторія 12). Попередня реєстрація за посиланням

Благодійний фонд «Карітас» запрошує тернополян віком від п’яти до шести років відвідати дитячий клуб під назвою «Супер-діти». Це класна можливість дітям відпочити від батьків і провести весело час з однолітками. 

На вас очікують ігри, розваги, цікаві історії. Більше того, ви зможете познайомитися з однолітками і знайти нових друзів. Старт заходу об 11:00. На вас чекатимуть за адресою: м.Тернопіль, вулиця Замонастирська,1. 

Середа: друге листопада

У середу, другого листопада, клуб інтелектуального відпочинку «Давай разом» запрошує тернопільських школярів долучитися до шахового клубу. Шахи – чудовий спосіб для тих, хто хоче потренувати свої розумові здібності, мати розвинену логіку та відмінну пам’ять. Ведучий тренер клубу – Богдан Мазурчак, кандидат у майстри спорту, український рейтинг 2413, міжнародний рейтинг 2250. 

Вартість участі у групових заняттях – 80 грн\особа (півтори години). Вартість приватного уроку – 180 грн (година). Запис у месенджер або за телефоном: +380994445283 (адміністратор), +380976949865 (тренер). 

Ви можете долучитися до ранкової групи: 10:00-11:30. Або ж денної групи: 15:00-16:30. Заняття відбуваються за адресою: м. Тернопіль, вулиця Чумацька, 1. Офіс 302. 

Під час канікул малеча потребує ще більше уваги та турботи батьків. Саме тому TATOhub Тернопіль запрошує татусів та дітей на спільне заняття з «Робототехніки». Ви дізнаєтеся про найсучасніші моделі роботів LEGO, у чому їх відмінність від попередніх та особливості. Крім того, поговорите про те, як програмуються сучасні машини і що для цього потрібно знати.

Рекомендований вік дітей – з семи років і старші. Присутність татусів обов’язкова. Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації.

Захід запланований на друге та четверте листопада о 18:00. На вас чекатимуть за адресою: м.Тернопіль, вулиця 15 Квітня, 6 (приміщення заводу «Оріон», біля колиби «Автопорт»).

Канікули – ідеальний час для покращення рівня знань англійської мови. Тому Освітній Хаб Тернопільщини запрошує вас долучитися до English Speaking Club. Захід підійде для підлітків та дорослих із середнім рівнем англійської. Під час занять на вас очікує дружня атмосфера та актуальні теми. 

А також викладачка Дарія Щуцька розкаже різноманітні інсайти по вивченню іноземних мов та поділиться класними програмами, що стануть вам у нагоді. Заняття безкоштовні, але попередньо варто зареєструватися за посиланням

На вас чекають другого листопада о 18:00. Адреса: м. Тернопіль, вулиця Руська, 17 (аудиторія 12).

Четвер: третє листопада

Для того, щоб зрозуміти дитину, варто бути з нею на одній хвилі. Інколи погратися, посміятися та просто посидіти в обіймах один одного. А щоб не витрачати купа грошей на забавки, приходьте до TATOhub Тернопіль на вечір «Настільних ігор»

У програмі запланували величезну кількість ігор, веселий настрій, а також нові знайомства. Навіть якщо ви не вмієте грати – приходьте, досвідченіші гравці обов’язково підкажуть правила тієї чи іншої гри. 

Рекомендований вік дітей – з семи років і старші. Присутність татусів обов’язкова. Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації. Захід запланований на третє листопада о 18:00. На вас чекатимуть за адресою: м. Тернопіль, вулиця 15 Квітня, 6 (приміщення заводу «Оріон», біля колиби «Автопорт»).

Ваша дитина має хист до малювання і бажає спробувати нові техніки образотворчого мистецтва? Тоді завітайте до художньої майстерні, що організовує Тернопільська обласна бібліотека для дітей.  

Третього листопада разом із педагогом тернопільські діти будуть створювати картину «Барви золотої осені». Ніяких пензликів, тільки фарби і ватні палички. Такий різновид малювання називається пуантилізм. Це природній проміжковий етап між малюванням пальчиками та пензлем. Дуже незвична техніка, цікава для дітей старшого дошкільного та молодшого шкільного віку.

Старт малювання об 11:00. Заняття відбуватиметься за адресою: м. Тернопіль, вулиця Коперника, 17. Заняття безкоштовне, але варто попередити заздалегідь, що ваша дитина буде присутня. Це можна зробити за телефоном: 0352 235 947

Працівники Тернопільської обласної універсальної бібліотеки запрошують старшокласників та студентів відвідати презентацію книги під назвою «Мій син – кіборг». Автор книги – Марія Вітишин. 

Це сповідь зраненого материнського серця, це унікальна книга спогадів про живі події російсько-української війни, що передають справжню картину умов перебування кіборгів у пеклі Донецького аеропорту. Довгоочікувана, вистраждана, написана серцем і сльозами матері про сина – Івана Вітишина. Він – український військовий з позивним «Тесть», старший сержант 80-ї окремої аеромобільної бригади, кіборга…

Презентація відбудеться третього листопада о 14:00 за адресою: м. Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка, 15. Вхід вільний. 

О 10:00 на базі Тернопільської обласної бібліотеки для дітей відкриється книжково-ілюстративна виставка «Богдан Лепкий: грані великого таланту». Захід відбудеться з нагоди 150-річчя від дня народження громадсько-культурного діяча Богдана Лепкого. 

Богдан Сильвестрович Лепкий – письменник, літературознавець, видатний діяч української та польської культур. Він народився та виріс на Тернопільщині. За своє життя він неодноразово видавав книги українських письменників польською та німецькою мовами, виступав з численними доповідями, писав огляди. Він прагнув, щоб більшість іноземних людей дізналося про українську культуру і літературу. 

На присутніх очікує також відео-презентація та вечір-портрет. Ви зможете краще познайомитися з тим, хто робив все для прославлення України. Презентація відбуватиметься за адресою: м.Тернопіль, вулиця Коперника, 17.


Субота: п’яте листопада

Не знаєте як весело та корисно провести час з дитиною ввечері? Тоді забігайте до TATOhub Тернопіль на майстер-клас «Коник-переможець». Це класна можливість навчитися виготовляти обрядові іграшки. Коник-мотанка відомий здавна. Це могутній оберіг і символ зв’язку між поколіннями, який зустрічається в багатьох традиційних культурах.

А ось поки діти вчитимуться створювати іграшки, батьки зможуть взяти участь у панельній дискусії з психологом на тему «Сімейні конфлікти: як вони впливають на дітей?» Організатори впевнені, кожен з нас робить помилки і кожному є чого повчитися. Тож, відкладіть роботу, хатні справи і приділіть час спільному дозвіллю з дитиною. 

Рекомендований вік дітей – з семи років і старші. Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації. Захід запланували на п’яте листопада о 13:00. На вас чекатимуть за адресою: м.Тернопіль, вулиця 15 Квітня, 6 (приміщення заводу «Оріон», біля колиби «Автопорт»).

Неділя: шосте листопада

Тернопільська обласна бібліотека для дітей запрошує школярів на майстер-клас з пісочної анімації під назвою «Фантазії на піску». Пісочна анімація представляє собою особливий вид мистецтва. Вона поєднує в собі гру світла, піску і вашої уяви. 

Мистецтво пісочної анімації цікаво ще й тим, що дає можливість розкритися творчому потенціалу, навчить вас бути сміливим. Різні методики і техніки виконання, зроблять процес навчання пісочної анімацією дуже захоплюючим. Заняття з малювання на піску захоплює настільки, що цікаво буде як дітями, так і дорослим. Заплановали його на шосте листопада о 10:00.

Заняття безкоштовне, але варто попередити заздалегідь, що ваша дитина буде присутня. Це можна зробити за телефоном: 0352 235 947

Ти – підліток і  наразі маєш більше питань, ніж відповідей? Тоді саме час зустрітися із самим собою. Центр психології Тетяни Білінської організовує тренінг «Знайомство із собою». Усього за якихось 90 хвилин тобі допоможуть знайти відповіді на важливі питання: хто ти, який ти, які твої сильні та слабкі сторони, як правильно знайомити людей із собою, як достойно робити та приймати компліменти. Також фахівці поділяться класними інсайтами. 

Захід запланований на неділю, шосте листопада, о 12:00. Відбуватиметься за адресою: м.Тернопіль, вулиця Тараса Шевченка, 1 (приміщення 19). Бажаєш долучитися? Тоді реєструйся за посиланням.

Тернополяни, а ви вже спланували розваги та відпочинок для своїх дітей на тиждень канікул? Діліться у коментарях, що саме полюбляють робити ваші діти та які безкоштовні гуртки відвідують у місті. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Алена Светловская

    Доброго дня, скажіть будь ласка, ми ВПО , на даний час живемо в Тернополі, чи може моя дитина відвідати деякі заняття?

    Polina Daineha reply Алена Светловская

    Вітаю. Так, звичайно. Ще у Тернополі відкрили кімнату дружби для діток. Подивіться матеріал за посиланням. Там вказана адреса. Звертайтеся туди, вони раді всім.  



    https://te.20minut.ua/Dityam/gotuyut-vchatsya-ta-volonteryat-ternopolyanka-vidkrila-kimnatu-druzhbi-11705272.html

  • Polina Daineha

    Правильно! Діти не мають проводити весь вільний час з гаджетами😎💪🏻

keyboard_arrow_up