Стартували з одного закладу, а переросли у цілу мережу: історія приватних дитсадків Smart Kids у Тернополі (новини компаній)

Стартували з одного закладу, а переросли у цілу мережу: історія приватних дитсадків Smart Kids у Тернополі (новини компаній)
  • «У дитсадку дітей мають не лише любити, але й ставитися, як до рідних», – з таким девізом працюють у мережі закладів Smart Kids у Тернополі. І запевняють, що головна мета дорослих у час війни – забезпечити малечі щасливе дитинство.
  • Ми дізналися, як працює мережа дитячих садків Smart Kids у нашому місті. Як ризикнули відкрили третій заклад попри труднощі?
  • Які переваги мають перед державними садочками та як різнобічно розвивають діток завдяки різним активностям?

У 2023 році в житловому кварталі «Енергія» у Тернополі відкрили дитсадок Smart Kids.

Це вже третій заклад мережі приватних садків, яку заснувала сім’я Степанюків.

Шукаючи локацію для нового садочка, вони зверталися до багатьох забудовників міста, але лише будівельна компанія «ПрестижБуд» змогла надати умови, які повністю задовольнили їхні запити. Саме «ПрестижБуд» забезпечили заклад майданчиком для розваг малечі та просторим власним укриттям.

Власне бомбосховище є особливістю Smart Kids у ЖК «Енергія», розповідає керуюча Тетяна Дунайчик. Туди під час повітряної тривоги не мають доступу сторонні, лише вихованці і вихователі закладу. Укриття облаштували так, аби малечі було комфортно і вона не відчувала тривоги. Кімната підходить для ігор, діти можуть там малювати, танцювати руханки, навчатись, спілкуватись тощо.

А які ще переваги мають дитсадочки мережі Smart Kids? Розповідаємо!

Мережа відсвяткувала 5-річний ювілей

Цьогоріч мережі приватних садків виповнилося п’ять років. Дата немала, а за нею стоїть багато праці та зусиль. Однак, колектив надихає думка, що слід викластись на максимум, адже діти під час війни потребують особливої уваги і їм треба забезпечити щасливе дитинство.

А взагалі історія розвитку мережі приватних дитсадків Smart Kids у Тернополі розпочалась у 2018 році. Тоді у районі Старого парку з’явився перший садочок – домашнього типу. Там панує приємна, домашня атмосфера, яку спільними зусиллями для малечі створила дружна команда.

Через два роки, коли кількість охочих записати дитину саме у Smart Kids зросла, стало зрозуміло, що пора розширятись. Тому засновники відкрили другий заклад у житловому районі «Сонячний». Він унікальний тим, що терасу там переробили під майданчик. Діти можуть проводити час на свіжому повітрі за будь-якої погоди.

Заняття для малечі – комплексні і насичені

У садочки Smart Kids приймають дітей з півторарічного віку. Режими трьох закладів мережі схожі. Щодня діти мають розвиваючі заняття, які включають вправи з розвитку мовлення, сенсорного та логіко-математичного розвитку, ліплення, створення аплікацій, малювання, а також одержують знання про навколишнє середовище. Старших вихованців готують до школи. Це комплексні заняття з підготовки руки до письма, з азів читання та формування математичних навичок.

У програмі садочку включені й різноманітні студії. Наприклад, кулінарна, де діти повноцінно перетворюються у кулінарів.

– Уявіть, дітки переодягаються у фартушки, беруть кухарські ковпаки, ми ведемо їх на кухню і там із нашим поваром вони працюють упродовж заняття. Він усе розповідає, а малеча бачить кулінарні процеси і допомагає. Тобто, вихованці перетворюються у маленьких поварят, – сміється пані Тетяна.

Також у садочках є студія шахів для дітей середніх та старших груп, де з ними займається вихователь. Ця гра формує у малечі посидючість та уважність. Діють і творчі студії, розраховані абсолютно на усіх вихованців. Щотижня вони створюють щось креативне із різноманітного матеріалу – як розхідного, так і природного.

Двічі на тиждень діти з двох років мають заняття із педагогом з англійської мови. Ще є гурток танців, який проводять тренери зі студій, футбольний гурток з професійним тренером тощо. Індивідуальний підхід до кожного вихованця знаходять логопеди. Варто додати, що з кожною групою дітей займаються двоє вихователів та няня.

– Поруч з повноцінними заняттями, вихователі проводять для дітей ще й веселі руханки, дидактичні і малорухливі ігри, бесіди тощо. Весь день у малечі зайнятий цікавими активностями. Ми намагаємось розвивати всіх наших діток повноцінно, комплексно і різнобічно, – додає керуюча мережі закладів.

Які переваги мають приватні садочки

Найперше, у закладах мережі Smart Kids дуже зручний графік роботи. Команда розуміє, що деякі батьки о 8.00 вже змушені бути на роботі, тому садочки відчиняються о 7.30. Ви можете привести дитину, і вихователь не просто забере її та доглядатиме за нею, але й проводитиме індивідуальне заняття чи гру, спілкуватиметься, розважатиме тощо. Зачиняються садочки о 19.15. Тобто, батьки, які працюють до 18.00, можуть не бігти стрімголов, а спокійно прийти за дитиною по закінченню роботи.

У групах до шістнадцяти вихованців, що дає можливість вихователю та няні приділити кожній дитині достатньо часу. Також на локаціях всіх трьох садочків мережі є дитячі майданчики. Тетяна Дунайчик зауважує – це великий «плюс», адже не кожен приватний дошкільний заклад може дозволити собі таку розкіш. Дітлахи щодня виходять на прогулянки двічі.

Також щомісяця у садочках поповнюють асортимент фірмових іграшок і роздаткових матеріалів для занять. За їхньою якістю пильно слідкують.

Вихованці садочків Smart Kids мають п’ятиразове харчування, тобто сніданок, фруктову тарілку, обід, підвечірок та вечерю. Діти, які залишаються у черговій групі, після вечері отримують ще невеликий перекус. За тим, які саме продукти використовують кухарі, ретельно стежить адміністрація закладів.

– Перевагою є й навантаженість наших вихователів. Вони не просто «висиджують» заняття, аби було, а проживають та пропрацьовують його разом з дітьми. Ми постійно слідкуємо, аби наші працівники повноцінно, поетапно та за відповідною структурою проводили заняття, – пояснює Тетяна Дунайчик.

Як записати дитину у садочок Smart Kids?

Для того, аби записати сина чи доньку у приватний садочок мережі Smart Kids, можна звернутися у дірект інстаграм-сторінки, зателефонувати за номерами, які там вказані, чи натиснути на спеціальну кнопку «Записатися» на сайті. Після отримання заявки від садочка зателефонують батькам та узгодять з ними усі деталі. Вихованцями Smart Kids можуть стати як тернополяни, так і діти з околиць міста і внутрішньо переміщені.

Контакти до мережі закладів Smart Kids:

Коментарі

keyboard_arrow_up