У Тернополі закликають подарувати дітям книги: що саме потішить малечу?

У Тернополі закликають подарувати дітям книги: що саме потішить малечу?

14 лютого відзначають Міжнародний день дарування книг. З цього приводу Тернопільський обласний центр комплексної реабілітації запрошує усіх взяти участь у флешмобі #подаруй_дитині_книгу.

Усього в Центрі допомагають понад сімдесятьом вихованцям – це діти та молодь віком до 25 років.

- Не всі з них вміють читати, але їм дуже подобається розглядати яскраві сторінки книг, слухати цікаві історії, - йдеться на сторінці Центру. - Разом у нас є можливість подарувати їм не просто книгу. Це жест, який направлений на привернення уваги до дітей та молоді з інвалідністю, вияву підтримки та дружнього ставлення до них. Ми значно ближче, ніж думаємо.

Вихованці Центру розповіли, які саме книги вони люблять читати чи роздивлятися.

Відео дня

- Мене звуть Павлик. Я надзвичайно допитливий та життєлюбний хлопчик. Цікавлюсь усім, що мене оточує, та найбільше мені приносять задоволення великі і цікаві книги. Поступово я вчуся читати й рахувати, тому люблю пізнавати науку через різнобарвні підручники. Коли гортаю нову книгу, то поринаю в нею всією увагою, бо ж так цікаво пізнавати все нове у цьому великому світі!

 

 

 

- Привіт усім! Мене звати Володя. Я не вмію читати, але мені дуже подобається розглядати великі картинки звірят, предметів побуту. Я радію, коли мені читає матуся. І хоча ще не розумію багатьох речей, але уважно слухаю і роздивляюсь малюнки. А ще мені дуже подобаються на дотик товсті сторінки. Я люблю перебирати їх пальчиками.

 

 

 

 

 

- Рада представитись, мене звати Ліля. Усе своє дитинство я провела в оточенні книг. Спочатку пізнавала світ через букви, цифри та кольорові образи, тепер – стараюсь читати оповідання повністю та уявно переноситись у світ книги. Коли маю багато вільного часу, то не нудьгую, а беру до рук ще не знайому книгу та поступово пробую зрозуміти та сприйняти те, що хотів передати автор. Головне у книжці для мене не зовнішній вигляд, а її цікаве наповнення.

 

 

- Моє ім’я Матвій. Люблю отримувати подарунки та завжди дякую батькам за красиві яскраві книжечки. Бо крім іграшок, конструкторів та розмальовок, мені дуже подобається розглядати реалістичні картинки в книжках. Подобаються фотосторінки, через які я можу бачити світ таким, який він є. Батьки кажуть, що таким чином, я розвиваю своє мислення та творчі здібності. Буду радий новим картинкам!

 

 

 

- Привіт, давайте знайомитись! Я Ростик. Всі говорять про те, що читати – це модно, але я скажу, що читати, перш за все, необхідно. Бо чомусь всі бази навчань починаються із книги. Я люблю вчитися, дізнаватися нові факти про світ, далекі кутки планети та їхніх мешканців. Найбільше задоволення отримую, коли тримаю в руках енциклопедію – таку різнобарвну та насичену новими знаннями. Цікаво вивчати нових тварин, нові країни та читати про всякі цікавинки. Так я відчуваю себе розумним та завжди маю про що поговорити з друзями!

 

Довідка

У кого є бажання долучитись, працівники Центру просять звертатися за телефоном у Тернополі 43-69-69, +38 098 277 81 51 або за адресою Центру: м. Тернопіль, вул.Сахарова 2.

Флешмоб триватиме до 14 лютого включно.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up