У Тернополі запрацював КіноСадочок

У Тернополі запрацював КіноСадочок

КіноСадочок і Міні-Садочок повного дня – це новинки від творчої студії Ірини Мацко «ІРИска».

Творчий розвиток особистості (3-7 рочків) у групі КіноСадок – це зібраний комплекс занять із розвитку творчості, особистості, основ кіноіндустрії. Викладачі – найвідоміші фахівці Тернополя та України у журналістиці, мультиплікації, казкарюванні, фото та відеозйомці, а також актори, сценаристи, режисери, мультиплікатори.

Програма включає казкарство та створення справжнього казкового світу своїми руками (декорації, персонажі тощо) з пластиліну, картону, природніх матеріалів; ілюстрування створених історій; пісочна анімація; створення мультфільмів; ораторську майстерність; акторську майстерність; хореографію; роботу над образом – костюми, грим, етикет; озвучення власних казок та історій.

До речі, КіноСадочок діє в рамках КіноШколи від Тернопільської кінокомісії, створеної за ініціативи заступника міського голови та голови кінокомісії Леоніда Бицюри.

Відео дня

Нововведення вже працюють, але ще більше новинок можна очікувати з січня 2018 року. Наразі триває набір у групи. Вже зараз функціонує Міні-Садочок повного дня з можливістю індивідуального графіку. Перш за все зміни стосуються вибору методик виховання, подання і проведення дозвілля у цьому садочку.

–  Ми опрацювали різні світові методики і зупинилися на декількох, – каже Ірина Мацко. – Будемо використовувати з них все найкраще. Головна ідея в тому, щоб розвивати дітей у двох напрямках –  творчому і логічному.  Але оскільки студія є творчою, то акцент буде все ж на творчості. Творчій дитині логіка потрібна для того, щоб себе подати, вміти організуватися, вибудувати власну стратегію, бо може бути людина творча, але вона не вміє себе подати. Творчість для дитини-логіка для того, щоб навчитись проявляти креатив і стати більш затребуваним і ефективним.

У своїй роботі працівники студії орієнтуватимуться на Вальдорфську школу, яка функціонує за принципом розкриття індивідуальності дітей через народну культуру і творчу діяльність – казки, міфи, музику, танці, театр і роботу з природніми матеріалами.

Ще один напрямок – це гуманна педагогіка Шалва Амонашвілі, головний принцип якої полягає в тому, що дорослий повинен співпрацювати з дитиною на рівних  і бачити в ній особистість.

–  Ми будемо дуже обережно застосовувати телевізор і комп’ютер, бо вважаємо, що їх забагато в житті дітей, – додає пані Ірина. – По-іншому будемо підходити до викладання, навчання і виховання діток. Вони вчитимуться, граючись, навіть, коли їдять чи відпочивають. Звертатимемо увагу на емоції, оскільки в наш час багато дорослих людей не вміють зчитувати з себе ці емоції, а це заганяє їх у великі внутрішні проблеми. Просто з дитинства треба показувати, як розрізняти свої емоції і що з ними робити. Розвивати, так званий, емоційний інтелект.

У роботі педагоги використовують деякі елементи з методики Марії Монтесорі.

Також дитина має відчути власну вагу, вміти подати себе. Тому розвиватимуть і ораторські здібності дітей.

Крім того у студії організовано окремі зони, де маленькі вихованці можуть відчути себе і кухарями, і продавцями, погратися ляльками чи машинками, щось збудувати.

–  Тепер в «ІРИсці» буде не просто художня студія, як це було раніше, а творча майстерня, – пояснює Ірина Мацко. – Окрім малювання ми пропонуємо ще й рукоділля для маленьких, середньої групи і дорослих. Літературна студія продовжує працювати і готувати книжки. А ще ми відкриваємо театрально-музичну студію, де розвиватимемо діток через слух, ритм, голос.

Також відкрито нові групи для дітей від 3 рочків:  мовне середовище KinoEnglish – вивчення англійської мови за допомогою мультфільмів, відео, вправ та ігор, творча майстерня арт та казко-терапії «Казкова країна» для дітей 3-7 років, де вони зможуть вигадуючи свою казкову історію малювати її чи створювати казкових персонажів, група розвитку логіки та творчості за методикою ІГРОТЕКО. Планується багато майстер-класів для дітей 7-12 років.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up