«Веселі Канікули з Богом» : як це буде відбуватись в час війни

«Веселі  Канікули з Богом» : як це буде відбуватись в час війни

Веселі канікули в час війни – це новий виклик для аніматорів, який вони безсумнівно прийняли і розпочали свою діяльність в нових умовах, створених війною.

Щороку при церквах Тернополя та області проходять тижневі табори «Веселі канікули з Богом», щоб вчити дітей жити в любові з Господом та весело проводити час. Проте цього року війна внесла свої корективи у їх проведення. 

З понеділка, 18 липня, вони стартують у с. Озерна, що неподалік Тернополя. Організатори стараються створити всі умови для того, щоб діти провели свій час з користю але і не забувають про безпеку. 

Відео дня

– На мою думку, у такий час потрібно робити Веселі канікули з Богом для дітей для того, щоб додати у їхнє життя більше яскравих кольорів та посмішок на обличчях,  – розповідає Соломія Любачівська, організаторка табору. 

Усі аніматори будуть проінформовані, де знаходиться сховище і як діяти під час повітряної тривоги. Також перед початком Веселих канікул відбудеться інструктаж для дітей, щоб потім не виникало паніки та хаосу. 

 – Цього року для аніматорів буде дуже велика відповідальність, так як ми живемо у час, коли лунають сирени і пролітають ракети, тому безпека для дітей є найголовнішою ціллю на наступні сім днів,  – додає Соломія. 

У випадку, коли лунатиме сирена, аніматори разом із дітьми будуть спускатись у сховища, яких у буде три, на різних територіях, де проходитиме табір. Під час повітряної тривоги гратимуть з дітьми в ігри та робитимуть все для того, щоб відволікти їх від звуків сирен. 

 – Ми щиро сподіваємося, що ці дні проведемо спокійно з Богом і без жодних сирен, – каже Соломія. – Протягом табору усі діти будуть жити в близькості з Ісусиком та проситимуть миру для України. 

Загалом програма Веселих канікул обіцяє бути дуже цікавою та інтенсивною. Ізюминкою табору стане те, що кожного дня буде проходити майстер-клас по виготовленню різних патріотичних виробів та прикрас, а потім на закінчення табору їх буде продано. Усі виручені кошти підуть на потреби наших воїнів.

– Сподіваємось на спокійний тиждень, а наш патріотичний народ нікому не залякати і усе буде Україна,  – додає Соломія. 

 

Автор Тетяна Бакай

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up