Як воно бути помічником святого Миколая

Як воно бути помічником святого Миколая
  • Уже 14 рік поспіль у Тернополі провели доброчинну акцію «Миколай про тебе не забуде». Долучитись до неї могли всі охочі, аби допомогти святому Миколаю Чудотворцю принести подарунки для тих, хто найбільше цього потребує.
  • З 10 до 19 грудня у храмі святого священомученника Йосафата діяла Фабрика святого Миколая. Подарунки для понад 2000 юних тернополян, які належать до категорії соціально незахищених, готували та розвозили численні помічники святого Миколая. Долучилася до цього і журналістка «20 хвилин».

О 16.00 ми разом із водієм прибули на Фабрику святого Миколая. Тут ще від ранку кипить робота. Заходимо в приміщення до координаторів акції. Отримуємо маршрутний лист. Нас інструктують на рахунок того, як ми маємо поводитися і що робити у випадку форс-мажору. Отримуємо шапочки і бейджики і прямуємо на склад, щоб забрати пакунки. Хлопці нам допомагають завантажити все у машину. Просимо благословення в отця Ореста Павліського і вирушаємо за обраним маршрутом.  Наша місія доставити подарунки для діток, які мешкають у кількох будинках на вулицях Галицькій, Дубовецькій, Бродівській і Лук’яновича. Найперше прямуємо на вулицю Галицьку. Коли знаходимо перший потрібний будинок, надворі вже стемніло. Дзвонимо у дверний дзвінок. На запитання господарів відповідаємо: помічники святого Миколая. Нас зустрічає дівчинка років шести. Вона здивована і збентежена від несподіваної радості. Питаємо її як звати, скільки рочків, чи писала листа до святого Миколая, чи була чемна. Дитина ствердно відповідає. На наше прохання розповісти віршика чи заспівати пісеньку, залюбки робить це. Вручаємо їй подарунок. Очі дівчинки аж світяться щастям. Ми й самі мимоволі усміхаємося, бажаємо веселих новорічних і різдвяних свят, щедрих подарунків і вирушаємо до наступного адресата.

Практично у кожному помешканні нас радо зустрічали, дітки залюбки декламували віршики і співали пісеньки, а їхні батьки, дідусі і бабусі щиро дякували нам. Було кілька випадків, коли подарунок залишали сусідам із проханням передати, бо в потрібних квартирах ніхто не відчиняв. Подарували і три резервні пакунки, бо випадково виявляли інших потребуючих діток.

Відео дня

Із відчуттям виконаного обов’язку, у піднесеному настрої близько десятої години вечора повернулися на Фабрику святого Миколая. Прозвітували за виконану роботу і уклали список ще із 12 потребуючих діток. Нам пообіцяли доставити їм подарунки наступного дня. Зробили кілька світлин на згадку, подякували координаторам і волонтерам і поїхали додому. Дорогою помолилися, подякували Богу за новий досвід. Насправді це дуже приємно – бути помічником святого Миколая, продовжувати його благородну справу, дарувати щастя-радість дітям і дорослим. Не дарма кажуть: дарувати набагато приємніше, ніж отримувати, бо коли береш – то наповнюєш руку, а коли даєш – наповнюєш серце. До того ж святого Миколая потрібно наслідувати не лише 18-19 грудня, а щоденно упродовж цілого життя.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up