Їдуть у табір відпочинку, щоб навчитись самостійності

Їдуть у табір відпочинку, щоб навчитись самостійності

160 дітей пільгових категорій з усієї області поїхали на оздоровлення та відпочинок у літній табір "Збруч", що в смт Скала-Подільська, Борщівського району у суботу, 10 червня. Відпочинок триватиме 21 день.

Дітей поселять у стаціонарному корпусі, у кімнатах житимуть від 4 до 5 дітей.  Табір забезпечує їх 5-разовим харчуванням. Також передбачена безкоштовна екскурсійна програма. У таборі чергують лікар та медсестра.

Безкоштовний відпочинок гарантовано таким пільговим категоріям: діти-сироти, діти, батьки яких служать в АТО, діти із багатодітних сімей, діти, батьки яких позбавлені батьківських прав, а також відмінники.

- Харчування, проживання, відпочинок - безкоштовні, - запевняє батьків в.о. начальника управління у справах сім’ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації Ігор Чорний. - Звісно, якщо діти захочуть морозиво або чіпси, то ви можете для цього виділити їм кишенькові гроші. Але, бажано, багато не давати, бо вони і 2000, і 3000 тисячі витратять, їм лише дайте.

Відео дня

Сім`я Шинкляр з Бережан нині відправляє своїх дівчат.

- Це Христинка - 11 років і Вікторія - 10, - розповідає мама. - Дівчата вперше їдуть з дому на такий довгий час. Тому ми сильно хвилюємося за них. Дівчата взяли дуже багато одягу.

Вихователь табору Валентина Стефан розповіла батькам про всі нюанси відпочинку.

- Не переймайтеся за дітей, - каже жінка. -  Це нормальна ситуація, якщо між малими відбуваються якісь непорозуміння чи маленькі конфлікти. Прошу вас сприймати таке більш лояльно і адекватно. За безпеку дітей можете також не хвилюватися. Ми не водимо їх купатися до річки, тому не переймайтеся. А якщо спека, то ми йдемо до лісу чи в парк

14-річний Олександр і 12-річний Сергій Степанець із Шумського району також вперше їдуть у табір.

Хлопці хочуть повеселитися та познайомитися з новими людьми. Мама їхня трохи хвилюється, адже звикла, що вони завжди з нею.

- Але хай спробують, - каже мама. - Подивлюся, чи вони самостійні і чи можна їм довіряти.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anna

    Не дозволяйте дітям перебувати в цьому таборі, те що там відбувалося не вкладається в голові.

    Анастасія reply Anna

    А що саме там відбувається?

    Бо моя 16-річна дочка кричить і хоче поїхати туди знову каже що у неї там багато друзів і все чудово .

    Анастасія reply Anna

    А що саме там відбувається?

    Бо моя 16-річна дочка кричить і хоче поїхати туди знову каже що у неї там багато друзів і все чудово .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up