Захоплень вистачить на всіх: перелік безкоштовних гуртків та секцій для дітей у Тернополі

Захоплень вистачить на всіх: перелік безкоштовних гуртків та секцій для дітей у Тернополі
  • Гра на музичних інструментах, танці, художні школи чи спортивні секції – у Тернополі чимало різних гуртків. Там діти можуть провести час з користю та без гаджетів.
  • Які безоплатні заняття, секції й гуртки діють у місті та куди ви можете записати дітей вже нині – розповідаємо у матеріалі.
  • Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» у рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.

З вересня діти повертаються не лише до навчання, а й на улюблені гуртки. Відвідувати їх можна після занять чи у вихідні. До того ж переважно в одному закладі діють кілька груп у різний час, що дозволяє дитині поєднувати та розвивати різні захоплення.

Гуртки

Центр творчості дітей та юнацтва «Терноцвіт»

У Центрі творчості дітей та юнацтва є чим зайнятися дітям, адже на базі одного закладу функціонують одразу шість напрямків. Зокрема, це:

Відео дня
  • художньо-естетичний;
  • науково-технічний;
  • гуманітарний;
  • фізкультурно-спортивний;
  • туристсько-краєзнавчий;
  • військово-патріотичний.

За кожним напрямком фахівці розробили чимало програм. Тож, тут діти зможуть опанувати танцювальну акробатику, спортивно-бальну хореографію, навчаться грати на сопілці або фортепіано. Як варіант для розвитку творчого потенціалу ще й писанкарство, виготовлення виробів зі шкіри, бісероплетіння чи вишивка.

На інших напрямках діти можуть долучитися до пішохідного туризму, гуртка «Сокіл-Джура», «Юний рятувальник», «Пізнаємо рідний край», «Дебати» тощо.

Для вихованців дитячих садочків підійде школа раннього-естетичного розвитку «Зернятко», де викладачі познайомлять їх з англійською мовою, вокалом, хореографією, розвиватимуть мовлення та логіку.

Кожна програма розрахована на різний період – від одного до семи років.

Вік: від 4 до 21 років

Адреса: вулиця Грушевського, 2

Номер телефону: 25-05-42, 52-65-61

Сайт: http://mustectv.school-info.te.ua/

Станція юних техніків

Одночасно у закладі функціонують чотири різні школи: моделізму, народних промислів, інформатики та науково-технічної творчості. Розповідаємо коротко про кожну.

Школа моделізму – про акуратність, точність у виконанні роботи, формування зацікавленості до техніки, прийняття самостійних рішень. Ви навчитеся конструювати від банальних до складних моделей транспорту.

Школа народних ремесл підійде для тих, хто не уявляє свого життя без різних тканин, бісеру та наборів для творчості. А досвідченні викладачі покажуть учням, як поєднати такі звичайні речі та зробити витвори мистецтва.

У школі інформатики дізнаєтеся, що таке інформаційні процеси та наскільки вони важливі у сучасному світі. А також, як маючи комп’ютер та доступ до мережі Інтернет робити цікаві проєкти.

У школі науково-технічної творчості гарантують розвиток творчих здібностей учня. Тут ви опануєте техніку й технологію креслення, моделювання, конструювання. Бо технічна творчість розвиває відчуття форми, гармонії, композиції, симетрії.

Якщо ви хочете записати дитину на будь-який вищевказаний гурток, то вам варто заповнити анкету за посиланням. В анкеті варто вказати дані дитини, школу та клас, в якому вона навчається, власний номер телефону, соціальний статус та чітко вказати назву гуртка.

А ось з переліком документів, які треба принести для зарахування, можете ознайомитися за посиланням.

Вік: від 5 до 20 років

Адреса: вулиця Київська, 3Б

Номер телефону: +380688270869

Сайт: http://msut.te.ua/

Школа народних ремесл

Даний заклад функціонує вже чверть століття, а роботи вихованців неодноразово представляли на місцевих, Всеукраїнських та Міжнародних культурних заходах.

Наразі у Школі народних ремесел діють 11 гуртків, відвідавши які діти зможуть опанувати гончарство, писанкарство, бісероплетіння, різьбу по дереву та плетіння з природних матеріалів.

— У нашій школі кожна дитина має можливість з користю провести вільний час, знайти нових друзів, визначитися з хобі, творчо втілювати свої дитячі мрії та бажання у дереві, глині, папері, бусинках та соломці. Ми готові з Вами поділитися теплом, вмінням, набутим досвідом і навіть чаєм з горняток handmade, — пишуть на сторінці закладу.

Вік: від 4 до 15 років

Адреса: вулиця Новий світ, 19

Номер телефону: (0352) 25-34-93

Сайт: http://shkolaremesel.com.ua/

Тернопільський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді

Заняття ідеально підійдуть для тих, хто обожнює природу, а також готовий дбати про неї. Під керівництвом досвідчених вчителів ваші діти навчаться доглядати за рослинами та тваринами, а також дізнаються більше про біологію людей та тварин.

Є шість різних напрямків гуртків. Зокрема, дітям пропонують: аграрний, біологічний, екологічний, зоологічний, озеленення та традиційно-народне мистецтво.

Вік: до 17 років

Адреса: вулиця Микулинецька, 21

Номер телефону: (0352) 25-05-46

Сайт: http://ecocentr.edukit.te.ua/

Спорт

ДЮСШ №1

У комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі №1 загалом є сім відділень, зокрема: волейбол, карате, велоспорт, вільна боротьба, плавання, шахи та важка атлетика. Всі гуртки безплатні, натомість з плаванням є нюанси.

У закладі функціонують спортивні та оздоровчі групи. Перші – безоплатні, для дітей, які демонструють певні результати та виступають на змаганнях. Другі – для малечі, яка прийшла навчитись триматись на воді і плавати. За оздоровчі заняття доведеться заплатити.

Для запису на плавання потрібна медична довідка, фотографія 3*4 та свідоцтво про народження дитини. На інші секції – кожен тренер має власні критерії відбору малечі: вік, зріст, майстерність.

Вік: від 6 до 17 років

Адреса: бульвар Дмитра Вишневецького, 8А

Номер телефону: 067-556-88-45

Сайт: https://www.facebook.com/sportshkola1/

КДЮСШ з водних видів спорту

У комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі з водних видів спорту дітей запрошують на заняття з веслування на байдарках і каное, віндсерфінг (вітрильний спорт).

Восени та взимку заняття проходять у спортзалі, адже перебувати на воді холодно та небезпечно. А ось влітку діти практикуються. Всі заняття для діток безплатні.

Вік: від 10 років

Адреса: вулиця Старий Поділ, 10

Номер телефону: (0352) 25-47-56

Спортивна школа «Екстрім»

Комунальний заклад «Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву «Екстрім» Тернопільської міської ради приймає дітей на заняття за двома напрямками: сноубординг та фристайл.

Сноубординг — вид спорту, що полягає в спуску із засніжених схилів і гір на спеціальному снаряді. Спочатку сноубординг був винятково зимовим видом спорту, але згодом окремі екстремали освоїли його навіть влітку, катаючись на сноуборді на піщаних схилах (сендбординг).

Фристайл (або могул) – це олімпійський вид спорту, полягає у спуску з гори на лижах спеціальною горбистою трасою, виконуючи акробатичні стрибки через трампліни.

Заняття з тренерами безплатні, натомість треба мати особистий інвентар та участь в навчально-тренувальних зборах власним коштом. Тобто мова йде про ролики, захисне обладнання, скейтборди та інше. Уроки включатимуть тренування діток на батуті, скейтах і роликах, в спортивних залах, а взимку на сноубордах й лижах в Savich-Park.

Вік: від 6 до 9 років

Адреса: вулиця Київська, 3Б

Номер телефону: (068) 857 15 80 – Людмила Ігорівна; (067) 932 64 45 – Наталя Іванівна

Сайт: https://www.extreme.te.ua/

Бібліотеки

Тернопільська обласна бібліотека для дітей

Щотижня у бібліотеці проводять різноманітні проєкти та заняття, які будуть до вподоби як маленьким дітям, так і підліткам. Зі слів заступниці директора Надії Чайківської, намагаються дітей не тільки навчити нового, а й якісно розважати.

— Для найменших школярів у нас є студія раннього розвитку «Від малюка до школяра». Заняття проходять щочетверга об 11.00 та о 15.00. Також можна відвідувати заходи за програмою «Діти України». Є у нас і студія «Голос казок», де психолог разом з дітьми читають книжки і обговорюють особливості героїв, — розповідає пані Надія. — Також запрошує дітей відвідувати творчу студію «Талант. Пошук. Креатив», у рамках якої проводимо майстер-класи, виготовляємо власноруч різні вироби. Під час канікул ми проводимо ІТ-табори, комп’ютерні курси та медіаграмотність.

Адміністрація закладу радить слідкувати за афішею занять у соціальних мережах. Всі заняття безплатні, лише деякі потребують попередньої реєстрації. Також всі учасники мають бути читачами бібліотеки.

Адреса: вулиця Коперника, 17

Номер телефону: +38 096 096 7992

Сайт: https://t.me/Ternopillibrary ; https://www.facebook.com/odbteua

Тернопільська обласна бібліотека для молоді

Тернопільську молодь запрошують долучатися на безоплатні заняття мовного клубу, де можна вивчити не лише англійську, а й польську та німецьку.

Заняття з вивчення польської стартують з першого жовтня. На всіх охочих чекають щонеділі о 12.00 (початковий рівень), а о 14.00 (розмовний клуб).

Заняття з вивчення німецької стартують з 16 жовтня і відбуватимуться щопонеділка о 16.00 протягом шести тижнів.

Також діють тренінги з компʼютерної та інтернет-грамотності, графічного дизайну, програмування, гаджетознавства. Там ви дізнаєтеся, як самостійно орієнтуватися в насиченому інформаційному просторі, розпізнавати маніпуляції та неправдиві дані, що поширюються через інтернет, а також як захищати власні персональні дані й протидіяти інформаційним загрозам.

До шостого жовтня в Тернопільській обласній бібліотеці для молоді триває реєстрація учасників на курс «Фотошоп для початківців». Вік учасників 13+. Перше заняття стартує вже дев'ятого жовтня в мультимедійній лабораторії «МедіаСтарт». Уроки проводитимуть щопонеділка о 16.30.

За анонсами заходів слідкуйте на офіційних сторінках закладу у соціальних мережах. Обов’язкова умова участі – наявність дійсного читацького квитка.

Адреса: вулиця Полковника Данила Нечая, 29

Номер телефону: +38 068 912 16 68

Сайт: https://www.facebook.com/tobm.org.ua/https://tobm.org.ua/

Тернополяни, а який гурток або секцію відвідує ваша дитина? Напишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up