У Теребовлі в пам'ять про Небесну Сотню діти розвісили на деревах сто білих ангелів

У Теребовлі в пам'ять про Небесну Сотню діти розвісили на деревах сто білих ангелів
  • Загиблих Героїв "Небесної Сотні" в Україні згадують сьогодні, 20 лютого.
  • У цей день в Києві на вулиці Інститутській розвішують тисячі білих ангелів на знак пам'яті про героїв, що віддали своє життя за наш мир.
  • До акції приєднались і учні однієї з Теребовлянських шкіл. Діти самі вирізали та розвішували ангелочків на Алеї пам'яті Небесної Сотні. 

Ангелочки затріпотіли паперовими крильцями на яблунях, які учні Теребовлянського опорного закладу №1 посадили минулого року на Алеї пам'яті Героїв АТО  на території школи та біля пам'ятника Героям Небесної Сотні в місцевому парку.

- Наша школа долучилась до Всеукраїнської акції "Ангели пам'яті", щоб згадати героїв, - розповідає заступниця директора опорного закладу "Теребовлянська ЗОШ №1" Світлана Терещенко. - Участь в акції взяли дітки від 1 до 8 класу. Загиблих вшанували хвилиною мовчання. Це дуже важливо, щоб діти знали свою історію та пам'ятали тих, хто віддав за нас всіх своє життя. 

Світлина від Теребовля ІІ медіацентр.

Відео дня

Разом із людьми в інших містах України, рівно об 11 годині Ангели пам'яті прикріпили до гілок дерев. 

Вшановують Героїв Небесної Сотні також у Тернополі. Урочиста академія відбулась на площі Героїв Євромайдану.

Довідка

День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

20 лютого 2014-го року стало якоюсь переломною датою цієї надії на краще для всього українського народу.

Цього року - шоста річниця однієї з найстрашніших сторінок української історії: жорстоких зіткнень в Києві 18-20 лютого, кульмінацією яких став розстріл беззбройних активістів Євромайдану на вулиці Інститутській.

Внаслідок цих подій загинуло понад 100 людей, більше тисячі отримали поранення. Кілька десятків людей пропали безвісти. 20 лютого в Україні відзначається День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Українці вшановують подвиг учасників Революції гідності, по всій Україні проходять сотні пам'ятних акцій.20 лютого відбулась  шоста всесвітня акція "Ангели пам'яті", присвячена пам'яті героїв Небесної сотні. Учасники щорічно розвішують білих паперових ангелів на деревах. У Києві учасники збираються об 11:00 біля метро Хрещатик. Подібні акції відбудуться в низці міст України, а також за її межами: в Брюсселі, Афінах, Варшаві, Ніцці, Стамбулі. 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Тетяна Голова

    Тернопіль
  • ВолодяУкраїна!!!

    Теробовлі Привіт Дякуємо Світ не без Хороших Людей!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up