Фото дня: вербу на свято продають від 2 до 50 гривень

Фото дня: вербу на свято продають від 2 до 50 гривень

До Вербної неділі на ринку уже продають вербові галузки. Дотриматися традиції можна на різний смак і гаманець

На Центральному ринку галузки зеленої верби, прикрашені миртом чи барвінком, можна знайти від 10 грн. Пучечки з «котиками», обв’язані зеленню і кольоровою стрічкою, коштують 15-20 грн. Одну гілочку віддають за 2 грн.

Зелена верба – дешевша, а гілки, які різали раніше, дорожчі.

Відео дня
  • Ми в лісі ріжемо вербу і над річкою, - розповідає пані Надія з Теребовлянського району. – Того року свята пізніше, то верба вже порозпускалася. Ту, що з котиками, ми різали ще два тижні тому. Вона дорожча.

Жінка каже, що багато прикрас не потрібно на галузку. Свої букети жінка лише обгортає стрічкою та обв’язує барвінком.

  • У нас священики кажуть, що дуже багато оформлені гілки до церкви не підходять, має бути живе, а не штучне, - каже жінка.

Неподалік багато прикрашені вербові букети продає пані Марія із Закарпаття. Менші віддає за 40 грн, більші - за 50 грн.

  • Ми самі робимо ці вербові букети. Починаємо робити прикраси ще від Нового року. Даємо сюди глід, колоски жита, пшениці, Ісусове серце, безсмертники, інші сухоцвіти, а ще квіти з гофрованого паперу, і кольорові стрічки, - розповідає жінка. – У нас трав багато, все даємо до верби. В нас так заведено, що вербові букети треба багато прикрашати. А хто хоче простіше, той бере вербу без прикрас

Дотриматися традиції і побити себе і рідних у неділю освяченою вербою, можна на різний смак і гаманець.

«Здається весь світ зійшов з розуму... І лише бабці з базьками відають, бо пізнали істину: "панунцю, ви таково по Церкві побийте тов штуков себе і своїх вдома заким йдете голосувати, шоб дітько не чіплявси! В нас так худобу б'ют жеби була здорова і ся не показила. А тепер видко і людей треба", - пише Устя Стефанчук у Фейсбук.

А яку лозу ви обираєте на Вербну неділю? Відповідь пишіть в коментарях

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up