На бульварі Шевченка запрацювали водограї. Коли відновлять роботу інших?

На бульварі Шевченка запрацювали водограї. Коли відновлять роботу інших?

Частково роботу фонтанів відновили напередодні великодніх свят. У комунальному підприємстві «Тернопільводоканал» це називають більше як перевіркою, аби до травня остаточно усунути всі несправності.

Одними з перших фонтани увімкнули на бульварі Тараса Шевченка, де розміщені одразу три водограї. Запустили їх майже одночасно, що викликало позитивні емоції як у дорослих, так і дітей.

Попри те, що працівники комунального підприємства «Тернопільводоканал» ще проводили очищувальні роботи, діти вже позалазили на борти фонтанів, а дорослі влаштовували фотосесії.

Відео дня

Ми помітили, що після запуску працювали не всі форсунки, проте працівники реагують на це і прочищають отвори від листя та іншого сміття.

Журналісти «20 хвилин» поцікавилися у пресслужбі КП «Тернопільводоканал», де ще від 14 квітня планують поновлювати роботу фонтанів. Як виявляється, зробити скрізь це неможливо.

— Як тільки на вулиці тепла і сонячна погода, наші працівники одразу проводять підготовчі роботи на водограях. Деяке обладнання на зимовий період вони знімали, тож зараз монтують його. Деяке обладнання потребує оновлення, що і роблять наші служби. Такі тестові запуски будуть ще. А ось якщо на Великдень буде тепла і сонячна погода, то фонтани обов’язково працюватимуть, — каже фахівець зі зв’язків з громадськістю Антон Федорців.

Зі слів Антона Федорціва, до роботи готові фонтани у парку імені Тараса Шевченка та на бульварах Тараса Шевченка, Данила Галицького, Дмитра Вишневецького. Працюватиме й аераційний фонтан на набережній Тернопільського ставу.

— За фонтан «Кульбаба» не готовий сказати, бо там були певні труднощі, власне як і в парку Національного Відродження. Точно цього року не працюватиме фонтан у парку «Сопільче», адже там конструкція потребує капітального ремонту. Через повномасштабне вторгнення, що триває в Україні понад рік, коштів виділити на проведення капітального ремонту не можуть, — наголосив пан Антон.

Тернополяни, а ви чекали відновлення роботи наших міських водограїв? Який фонтан вам подобається найбільше? Пишіть свою думку у коментарях.

 

Читайте також:

Як виглядає Тернопіль перед Великоднем (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Великодня краса на вулиці Торговиця: сотні писанок на дереві (ФОТО ДНЯ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anna Szcześniak

    Не фонтани?
  • Ярослав Кузьмин

    є іранська і китайська зброя і не треба нічого виявляти це і так ясно як білий день а боєприпаси снаряди ракети бомби це корейські  терористи зібралися всі докупи а демократи думають давати україні зброю і боєприпаси чи ні

keyboard_arrow_up