Розквітла попри холод: в Кременецькому ботанічному саду зацвіла калина (ФОТО)

Розквітла попри холод: в Кременецькому ботанічному саду зацвіла калина (ФОТО)

Через  аномально теплу погоду, яка спостерігається цієї зими, у ботанічному саду в Кременці розквітли кущі калини й не тільки. Про це краянам написали у Facebook установи й опублікували фотографії. Більше читайте у матеріалі.

– А ви бачили, як квітує калина в січні? Несміливо-ніжним цвітом зацвіли Viburnum farreri (калина Фаррера, калина духмяна ) та Daphne mezereum (вовчі ягоди звичайні), – розповідають на сторінці Кременецький ботанічний сад. Також у дописі працівники саду детальніше написали про ці рослини.

Приміром, калина Фаррера (калина духмяна або Viburnum farreri) – це оригінальний різновид калини, який під час цвітіння виділяє чудовий солодкий аромат. В роки, коли довго тримається осіннє тепло і немає низьких температур, кущ зацвітає в листопаді-грудні.

Відео дня

Натомість вовче лико (чи Daphne mezereum L.) переважно полюбляє зацвітати в лютому, а тут розквітло на самісінькі різдвяні свята. Ця рослина має інші, місце назви, як от вовчатник, дубочок, перець дикий тощо. Вона є лікарська, отруйна, олійна, медоносна і фарбувальна. Всі частини вовчих ягід звичайних дуже отруйні. Поширені в підліску мішаних і листяних лісів. Ці рідкісні рослини потребують охорони на державному рівні.

Люди у коментарях сприйняли факт цвітіння калини у січні по-різному.

Liana Onuk пише: «Най би вже прийшла весна...»

Лариса Ткачук додає: «Тепер не буде врожаю фруктів, бо потрібні морози для закладання квіткових бруньок».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up