У Різдвяній шопці на Театральній площі народилися ягнятка (ФОТО ДНЯ)

У Різдвяній шопці на Театральній площі народилися ягнятка (ФОТО ДНЯ)
  • Традиційно перед зимовими святами на тернопільському Театральному майдані облаштували Різдвяну шопку. Атмосфери у ній щороку додають вівці із зоокутка парку «Сопільче». Нещодавно у них з’явились на світ малята.
  • Радісна подія трапилась за кілька днів до Нового року.
  • Як себе почувають ягнята і як стали окрасою шопки – у матеріалі.

У Різдвяній шопці, яка встановлена перед драмтеатром на центральній площі нашого міста, народились двоє ягняток. Про це 28 грудня 2022 року повідомили на офіційному сайті «Тернопіль житлово-комунальний».

– Ця подія є проявом Господньої благодаті, вважають тернополяни, які стали її свідками. Двоє новонароджених ягняток та їхні матусі перебувають під наглядом ветеринарів і не потребують додаткової уваги від містян. Народження в таких умовах є природнім для тварин, тому завдяки теплій погоді малята продовжують перебувати на вулиці та тішити перехожих, – написали там.

Відео дня

Різдвяна шопка здавна є справжньою окрасою Театрального майдану. Більшість людей, гуляючи центром міста, хоч на хвильку зупиняються біля неї, спостерігають за овечками, роблять фотографії на пам’ять, знімають відео. Зокрема, вдень 31 грудня, коли наша журналістка гуляла Тернополем, біля шопки було людно. А ввечері вона освітлена яскравою ілюмінацією.

Найдужче новонародженим ягняткам тішиться дітвора. Для них насолодою є виманити тваринок із їхнього «будиночка» та поглянути, як ті ніжаться або сплять на соломі.

Одне з ягняток має повністю білу шерсть, а інше – темнішу, а голова у нього чорна.

У повідомленні від «Тернопіль житлово-комунальний» також йдеться про те, що представники КП «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» цінують турботу тернополян про малят, але наполегливо просять не годувати малих і дорослих тварин. Пояснюють: це нашкодить овечкам.

– Овечки забезпечені харчуванням, передбаченим їхнім раціоном, а всі зайві продукти спричиняють лише шкоду. При хаотичному підгодовуванні відповідальним особам складно прослідкувати, що, коли і в яких кількостях тварини споживали, а окремі продукти (яблука, чипси, сухарики, цукерки тощо) можуть нанести серйозні наслідки для їхнього здоров’я, – наголосили людям.

А Ви вже бачили маленьких ягняток у Різдвяній шопці?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Валя Білик

    Це дійсно чудо
  • Vitaliy Dilay

    Це не диво )))) це у вівчарів норма ))) а диво у нас - це коли у приватному секторі будується 5 поверхівки на 5 під'їздів , без комунікацій і у парку нашого міста приміщення для спортсменів стає готелем , оце диво !!!!! )))).
  • Olha Zaichuk

    Бережіть тих ягнят. Бо колись вже вкрали.

    Olha Zaichuk reply Olha Zaichuk

    Taras Parylo не знайшли, бо, напевно і не шукали. Але точно не знаю. Знаю, що зникли. Так шкода було...

    Тарас Степанович Парило reply Olha Zaichuk

    Olha Zaichuk цікаво знайшли хто

    Olha Zaichuk reply Olha Zaichuk

    Taras Parylo то був рік десь 2010. Наскільки мені відомо - то ні.

    Тарас Степанович Парило reply Olha Zaichuk

    Olha Zaichuk коли і що не знайшли
  • Олег Селецкий

    ...господар вівці-баРан......віддати вагітну тварину  з вівчарні для "вистави"...добре що малюк(ягнятко)  не загинув....  дебіл-той хто це все придумав.....   так мучати вагітну тварину то - знущання....

keyboard_arrow_up