У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ)

У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ)

Дерево можна помітити у сквері імені Шевченка, неподалік Театрального майдану.

У Тернополі квітне рожева магнолія Суланджа. Для містян вона асоціюється з екзотикою та теплом, адже рослина родом зі Східної Азії. Зазвичай вона цвіте в середині травня, однак цього року через різке потепління це сталося раніше. Квіти магнолії можуть сягати навіть 20 сантиметрів у діаметрі.

На дереві можна помітити велику кількість бутонів квітів. Біля них людно, а особливо у сонячну погоду, адже мешканці та гості міста приходять помилуватися красою екзотичної магнолії. Тернополяни активно фотографуються біля неї, бо вона швидко перецвітає. 

Відео дня

Рослина на даній локації з’явилася завдяки волонтеру Корпусу миру Джону Звожеку. Він висадив її майже 20 років тому, розповіли від Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології.

–  За період своєї діяльності у Тернополі Джон Звожек висадив чимало дерев, однак завжди мріяв подарувати місту якесь екзотичне. Оскільки на той час ринок посадкового матеріалу був не надто різноманітним, з цим виникли труднощі. Однак Звожек не полишав спроб втілити задумане. Дізнавшись, що у дендропарку в Хоросткові в колекції відомого еколога, засновника дендропарку Василя Корчевного є дві магнолії Суланжа, волонтер викупив їх і обидва кущі висадив поблизу місця освячення українського прапора на Театральному майдані, – писали у повідомленні.

Одна з магнолій потішила рідкісним цвітом швидко. Однак поява розкішного цвітіння викликала неоднозначну реакцію у тернополян: цю рослину хтось знищив. А ось інша магнолія вціліла.

 

Читайте також:

Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись

Заквітчаний Тернопіль: де у місті можна зробити весняні світлини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up