Весняний Тернопіль у деталях: фоторепортаж

Весняний Тернопіль у деталях: фоторепортаж

З перших весняних днів Тернопіль поступово зеленіє та квітне. Попри воєнний стан та постійні сигнали повітряної тривоги, місто зачаровує своєю красою.

Попри те, що вже другий день поспіль Тернопіль засипає снігом, рослини відчувають весну та поступово прокидаються після зими. Чимало рослин вже розпустити листя та квітки на зелених зонах прибудинкових територій.

Відео дня

Зокрема, проліски, барвінок, півники випустили буйне листя, а нарциси з тюльпанами тільки-тільки починають розквітати. Різноманітні жовті, фіолетові та білі квіти з’являються на клумбах.

Насолодитися весняною красою після снігу можна як біля багатоповерхівок, так і в міських парках. Там вже мешканці будинків та комунальники прибирають все сухе листя, розпушують землю та інколи накривають молоденькі листочки квітів плівкою, аби ті не змерзли вночі.

Після зими прокидається й верба, деревця форзиції, різні кущі. Вони щільно вкриті бруньками, які ось-ось мають розпуститися.

Чи буде тепло?

За даними Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, у першій половинні поточного тижня очікуємо опади переважно у вигляді мокрого снігу. У другій половині – без істотних опадів, а також поступове підвищення денних температур.

Отож, 20 березня у Тернополі буде хмарно з проясненнями та невеликі опади (мокрий сніг та дощ). Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вітер – північно-західний, 510 м/с. Температура в області вночі від  2° морозу до 3° тепла, вдень 2-7° тепла. У Тернополі – вночі від  1° морозу до 1° тепла, вдень 4-6° тепла.

21 березня також буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 4-9° тепла.

22 березня знову хмарно з проясненнями та без істотних опадів. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 7-12° тепла.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up