Вода лилась безперервно: у міській раді пояснили, чому освіжаючі парасольки працювали вночі

Вода лилась безперервно: у міській раді пояснили, чому освіжаючі парасольки працювали вночі
  • 17 серпня ввечері журналісти «20 хвилин» помітили, що на Театральному майдані і у парку «Сопільче» працюють освіжаючі парасольки. Вони безупинно розпилювали воду.
  • Чи була у них потреба в нічний час?
  • Ми звернулись за коментарями у Тернопільську міську раду.

Нагадаємо, на початку липня працівники Управління житлового-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради розпочали облаштовувати освіжаючі парасольки. Такі охолоджуючі конструкції встановили для порятунку від спеки.

З’явилися водні парасольки на 7 локаціях: Театральний майдан, парках Сопільче і Тараса Шевченка, вулицях Замковій та Петра Конашевича-Сагайдачного, на бульварах Данила Галицького і Дмитра Вишневецького. За словами речниці Тернопільської міської ради Мар’яни Зварич, у тестовому режимі ті запрацювали з 13 липня. А остаточно – уже з 15 липня, за умови, що на вулиці буде +28 градусів.

Відео дня

Хто освіжався уночі?

Журналісти «20 хвилин» 17 серпня побачили, що на центральній Площі міста працює освіжаюча парасолька. На годиннику була 21:30. Вода лилась із конструкції суцільним потоком і не зупинялась. Ми помітили, що вона розтеклась бруківкою майже до магазинів, які розташовані на вулиці Грушевського. Очевидно, що ввечері перехожіне користувались парасолькою, адже було не спекотно. То чому конструкція працювала?

Аналогічна ситуація була й у гідропарку «Сопільче». Там парасолька встановлена на центральній алеї, з правого боку Вода практично «дісталась» флагштока, на асфальті утворились калюжі. Нагадаємо, що тернополяни неодноразово скаржились, що у спеку освіжаючі парасольки по місту не активні. Натомість уночі (журналісти були у «Сопільче» о 22:00) вони розпилювали воду.

Задля експерименту ми перевірили температуру, яка була надворі. Сайти-синоптики показували у Тернополі +25 градусів. Але аж ніяк не +28 і вище, аби парасольки самі ввімкнулись через спеку.

Чому конструкції ввімкнули

Речниця Мар’яна Зварич відповіла на звернення – працюють парасольки в тестовому режимі при сонячній погоді і тоді, коли температура повітря сягатиме позначки +28.

При зниженні температури їх вимикають. Освіжаючі парасольки по місту в ручному режимі регулює відповідальний працівник підрядної організації, – додала пані Зварич.

– Стосовно ситуації 17 серпня поточного року, за інформацією підрядника відбувся збій в системі. Тому парасольки працювали у нічний час і розпилювали воду, – пояснила вона.

 

Читайте також:

У Тернополі запрацювали освіжаючі парасолі. Де їх знайти?

У Тернополі встановлюють освіжаючі парасольки: коли працюватимуть

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • wham

    Нічого ,в платіжках підкорегують і народ заплатить.Безкоштовно вона там не лялась.
  • Lika Nika

    Треба дерева не пиляти, а НАСАДЖУВАТИ ! Буде тінь і прохолода.
  • Olga Borodina

    Хотілось би побачити,хто освіжає голову на площі і в парку???А може б ці кошти і витрати по воді направити на облаштування машини,на передову,щоб там хлопці помились???Досвід такої акції є по Україні.Але це треба подумати,і захотіти зробити.Легше йти по найменшому шляху супротиву,аці Фонтанчики,як бал під час  чуми.
  • Юрій Самуляк

    Збій в системі - винна система ))) а її не покараєш. Знайшли стрілочника

keyboard_arrow_up