З одного ракурсу: з'явилась бруківка і не тільки. Як змінився парк ім. Шевченка від дня створення (ФОТО)

З одного ракурсу: з'явилась бруківка і не тільки. Як змінився парк ім. Шевченка від дня створення (ФОТО)
  • Парк Шевченка – одне з улюблених місць відпочинку тернополян та гостей міста. Кожного року він змінюється, з’являється щось нове, а щось – зникає назавжди.
  • Ми продовжуємо серію публікацій «З одного ракурсу», де ми відтворюємо старі фотографії міста. Дивіться, як виглядав парку ім. Шевченка у 60-х роках та як він змінився за цей час.

Парк імені Тараса Шевченка відкрили у 1953 році. Він створений на місці заплави річки Серету, яка щороку навесні та влітку заливалась водою. Після підсипки території відходами розбитих будівель та чорноземом, тут були висаджені дерева. Роботи велися на всій площі одночасно. Люди працювали у 2 і 3 зміни. Парк будувався силами громадськості та комунальних організацій з 1950 по 1953 роки. З 1951 року розпочалося відновлення Тернопільського озера і засадження парку поблизу нього. Тоді мешканці міста засадили близько 16 га парку.

Парку вже майже 70 років. За цей час багато чого змінилось.

Відео дня

На набережній Ставу з’явився новий причал та огорожа. Вхід до парку був інакший. А от два ліхтарі, які стояли біля сходів, лишились в тому ж вигляді, як і колись. Сходи до парку відремонтували.

Алея навколо острівця «Чайка» також змінилась. Там зростають молоді дерева. Встановили нові лавки, а саме огородження навколо водойми повністю замінили. Незмінним лишився лише місток.

На острівці тепер є вуличні тренажери, а вздовж водойми – аераційні фонтани з підсвіткою. Колись на водоймі були будиночки для птахів.

Дитячий майданчик біля набережної також постійно змінювався. Атракціони та гойдалки тепер нові. Лишився лише Дядя Стьопа та дві вежі на вході до майданчика.

У парку побільшало дитячих майданчиків та атракціонів. З’явились МАФи, де продають напої та морозиво. Вздовж набережної тепер є велодоріжки. Деякі стежки не з асфальту, а бруківки.

Якщо ви маєте старі фотографії міста – надсилайте їх нам і ми відтворимо їх!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач71

    А чого немає ракурсу з багатоповерхівок. біля Чайки?
  • Петро Кушнір

    Нема вже парку Шевченка,тільки сквер залишився і то важко сказати. Всі парки лисе нещастя забудовує...
  • Борис Укропенко

    про надалівський хмарочос розповіли?
  • Любомир Білинский

    Не одними атракціонами. Багатоповерхівками також прикрашаєм наш парк.

keyboard_arrow_up