Алгоритм дій: як батькам отримати гроші замість "бейбі-бокса"

Алгоритм дій: як батькам отримати гроші замість "бейбі-бокса"

Кабінет міністрів компенсує вартість "пакунку малюка" на дітей, які народились у 2020 році та не отримали його.

Міністрество соціальної політики дало роз'яснення, як отримати компенсацію пілотного проекту з монетизації "Пакунку малюка".

Хто може отримати гроші?

Отримувач - це батьки у яких народилася дитина, а в разі відсутності матері/батька - патронатні вихователі, опікуни новонародженої дитини (за умови неотримання пакунку малюка у натуральному вигляді).

Відео дня

Алгоритм дій:

1. потрібно звернутися до АТ "ПриватБанк" та укласти договір і відкрити рахунок зі спеціальним режимом використання.

2. звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту насленення за місцем проживання із заявою та пакетом документів протягом 12 місяців з датинародження дитини.

Список необхідних документів:

  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • копія посвідки на постійне проживання/посвідчення біженця/довідки про звернення за захистом в Україні/посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту (для іноземців та осіб без громадянства);
  • копія документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • копія рішення про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною);
  • копія рішення про влаштування дитини в сім'ю патронатного вихователя (для патронатного вихователя);
  • довідка з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" (у разі народження дитини у пологовому будинку у 2020 році).

3. отримувач коштів самостійно розпоряджається та витрачає грошову компенсацію протягом року у визначених закладах торгівлі або через інтернет магазини для придбання ввизначених речей:

  • дитячих товарів - засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, у тому числі підгузків, серветок, дитячого одягу та взуття, дитячого харчування, дитячого посуду, дитячих іграшок, текстилю для дітей, у тому числі рушників, ковдр;
  • товарів для породіллі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег Яцьків

    Зебіли волають, "жи то надаль вєнен"!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up