Як обрати якісний сейф, скільки коштує та чи надійно зберігати там цінні речі

Як обрати якісний сейф, скільки коштує та чи надійно зберігати там цінні речі
  • За 2019 рік продажі індивідуальних сейфів по всій Україні зросли на 30%, повідомляє одна з мереж торговельних центрів. Імовірно, ріст продажів пов'язаний з несприятливою криміногенною ситуацією в країні.
  • Про те, який сейф обрати, за якою ціною та як вони класифікуються, розповів старший продавець однієї з мереж торговельних центрів Андрій Шепета.

Обираючи сейф, найголовніше – відповісти на питання: що саме буде в ньому зберігатися? Від цього і залежить те, за якими характеристиками його обирати.

  ̶  Тернополяни почали купувати і цікавитися сейфами частіше. Так, у нашому торговельному центрі ми кожного місяця продаємо щонайменше десять сейфів. Купують для різних потреб. Як для домашнього використання, так і в магазини, - розповідає старший продавець Андрій Шепета.  ̶  Однозначно сказати, з чим пов'язаний ріст продажів я не можу.

Купують в основному для зберігання документів, цінних речей та грошей. Ціновий діапазон таких сейфів доволі великий і багато факторів відіграють важливу роль.

Відео дня

«Обрати в три кроки»

Перший крок – визначити тип сейфа

Потрібно визначити тип сейфу, який вам потрібен. Якість  залежить від його зломостійкості та вогнестійкості.

  ̶  Як правило, вогнестійкі сейфи захищають від вогню на одну годину. При довшій дії вогню, ті документи або грошові кошти, які знаходяться всередині, просто тліють,   ̶  говорить співрозмовник.  ̶  Лінійка вогнестійких сейфів є дорожчою. Багато чого залежить від товщини металу.

Андрій додав, що будь який сейф можна відкрити: методом злому або підбору вірної комбінації цифр, якщо мова йде про кодові сейфи. Також можна підірвати сейф, і вже в цьому випадку товщина металу грає доволі суттєву роль.

Другий крок – визначити розмір сейфа

  ̶  Знову ж таки, все залежить для чого ви його купуєте, ̶  пояснює продавець.  ̶  У нас є сейфи малих розмірів, що стилізовані під книжки. Їх важко назвати сейфами, це, скоріше, схованки для невеликих коштів, або ж ключів. Їх зламати дуже легко.

Ціна таких схованок коливається в межах 400-500 гривень.

Якщо ви купуєте сейф для цінних паперів, грошових коштів, або ж для невеликих цінних речей, вам потрібно обирати сейф середніх розмірів. Ціна його залежить від товщини металу та замка, а також від того, чи він буде вбудований в меблі, додав Андрій.

Ціна сейфів середніх розмірів із замками на ключ коливається від 500 до 3000 гривень, залежно від бронювання. Такі ж сейфи, але з кодовими замками коштують від 700 до 7000 гривень.

Третій крок – визначити тип замка

 ̶  Як правило, кодовий замок зламати важче, ніж замок на ключ. Якщо грабіжник недосвідчений, то йому важко відкрити обидва типи. Я вважаю, що відімкнути можна будь-який замок. Якщо грабіжник є професіоналом, то відмичками відкриє будь-який сейф, ̶  розповідає Андрій Шепета.

Який сейф ліпше купити «для себе»?

Старший продавець Андрій Шепета радить робити акцент і на вазі сейфа, і на самому замку.

 ̶  Якщо сейф важкий, наприклад, у нас є сейфи, які важать 44 кілограми, то з таким далеко не втечеш, ну але якщо грабіжник приїде автомобілем, то для нього це не буде проблемою. Я вважаю, що кодовий замок є надійніший, ніж механічний, тому раджу брати саме з ним.

Опитування

а де ви зберігаєте цінні речі?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • чч

    та який сейф  в людей немає грошей а хто має то зразу купи квартиру а краще дві
  • Коля

    Сейф для того щоб злодій не перевертав всю хату шукаючи де лежать гроші.
  • Ivan

    Перший клас друга четверть, спочатку автор пише: "Як правило, кодовий замок зламати легше, ніж замок на ключ", а уже через абзац "Я вважаю, що кодовий замок є надійніший, ніж механічний, тому раджу брати саме з ним.". То що краще? Писати навчіться !!!
  • тарас

    у старшого продавця вкрали зуб справа і сейф не допоміг
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up