Бюджетне море-2020: де можна відпочити не за всі гроші

Бюджетне море-2020: де можна відпочити не за всі гроші

Якщо орієнтуватися на море в Україні, то це - Одеська, Миколаївська та Херсонська області. Як на Азовському, так і на Чорному морі можна знайти різні варіанти. Від ціни залежить і рівень комфорту. Ми розповідаємо про бюджетні варіанти.

Славу недорогих курортів на узбережжі Чорного моря здобули курорти Одеської області (Расєйка, Катранка, Лебедівка, Сичавка, Кароліно-Бугаз та ін.), курорти Херсонської області (Залізний Порт, Скадовськ), а також курорти Миколаївської області (наприклад, Лугове). Аналізуючи сайти оренди житла, знаходимо різні пропозиції. Вартість ліжко-місця становить від 150-200 грн і вище. Звісно, про всі зручності тут не йдеться. Душ і туалет у таких випадках зазвичай на вулиці.

Житло - від 150-200 грн з людини

У Расєйці, приміром, номери зі зручностями коштують від 180-200 грн з людини. Бази відпочинку також нерідко пропонують відпочинок з харчуванням (місцевий all inclusive). За проживання з харчуванням доведеться заплатити від 350-400 грн за одну людину. Найнижчі ціни на проживання пропонує приватний сектор у с. Приморське – від 100-150 грн за одну людину. Це найдешевші варіанти відпочинку з душем та туалетом на вулиці для невибагливих туристів. Таке не підійде родинам із дітьми.

Двомісний номер зі зручностями коштує від 500 грн. З початку військових дій деякі місцеві бази відпочинку не працюють. Тому тут популярний приватний сектор. Здавання житла в оренду приїжджим – в числі основних джерел доходу місцевих жителів. Невисокі ціни на відпочинок можна знайти на Азовському морі. Наприклад, с. Мелекіне тримає вже кілька років поспіль стандартну вартість. Двомісний номер тут можна отримати навіть за 300 грн. Мілке море, тиша та небагатолюдні піщані пляжі приваблюють родини з дітьми.

Відео дня

Більше інформації - дивись у графіці.

Якщо не море, то що?

Для тих, хто любить активний відпочинок, цікавим варіантом можуть бути сплави річками та походи в печери. Є багато екстремальних пропозицій.

Наприклад, прогулянки Диким Серетом. Надихайтеся і приєднуйтесь до нас у ці вихідні. Програма: 16 кілометрів, 6-7 годин, весела компанія, круті фотки, заряд позитивних емоцій на цілий тиждень. Вартість: Каяк (1-місце) - 500; Каяк (2+1 місця) - 700 грн; Сап (1-місце) - 600 грн. До човна додається весло, рятувальний жилет, гермомішок для речей і короткий інструктаж. У вартість вже включено: трансфер до місця старту; супровід інструктора.

Сплав по р. Серет, з Івачева до Тернополя, прекрасний варіант, як провести свій вихідний практично в дикій природі, але при цьому не покидаючи околиці Тернополя.

Каное на Тернопільському озері. Порядок дій простий - берете човник і весло і за кілька хвилин ви в іншій реальності в самому центрі міста. Тут можна відпочити від роботи, побути наодинці з собою/природою, а як кортить руху - то погребти і потренуватися. Вартість катання: Каяк (1-місце) перша година 100 грн/год., кожна наступна - 75 грн, за добу 400 грн.

Рафтинг на Черемоші плюс час, проведений у колі друзів, - одна із пропозицій. Дводенний тур коштує 1450 грн, три дні - 2100 грн.

Ті, хто прагнуть пригод, обирають і походи в гори. Супровід досвідченого туриста цікавим карпатським маршрутом - від 1000 грн.

Є ще комбіновані тури. Наприклад, сплав Черемошем плюс підняття на гору Піп Іван плюс майстер-класи від талановитих гуцулів - 2100 за три дні. То, якщо у вас обмаль часу на відпочинок, або ж ви не маєте запланованої відпустки на літній період, це може стати гарним варіантом.

 

 Коментар

 "Гугл і Вікіпедія – варіантів багато навіть в Україні

 Ромко ЗАДОРОЖНИЙ, досвідчений турист:

- Варіант відпочинку залежить від часу, натхнення і ресурсів (автомобільних та фінансових).

Найзручніше для сім'ї мандрувати на авто, є можливість більше всього побачити. У випадку відсутності авто - зацікавлюйте родичів/друзів/колег і  так формуйте екіпаж у їх транспорт - як варіант.

 Що відвідувати? Благо Гугл, Вікіпедія та відкриті сторінки мандрівників легко читаються, потрібно трохи натхнення і сформувати виїзд - зовсім не проблема.

 

Популярні напрямки для відпочинку на морі в Україні

(ціни у грн/людини)

Затока

Розташування: Одеська область

Переваги:

- Довгі, широкі піщані пляжі.

- Багато баз відпочинку в Затоці розташовані на березі моря, є готелі з басейном.

- Зручна транспортна розв'язка.

- Великий вибір житла в Затоці різного за рівнем цін і сервісу.

- Розвинута інфраструктура.

Розваги: купання в морі, морська рибалка, водні та наземні атракціони, польоти на дельтапланах тощо.

Екскурсії в Одесу, фортецю в Білгород-Дністровському, дегустаційний зал в Шабо, Вилкове тощо.

Недалеко від Затоки, в Білгород-Дністровському проходять лицарські турніри.

Оренда житла: від 200 грн/особа. 

Кароліно-Бугаз

Розташування: Одеська область

Переваги:

- Широкі пляжі з піском золотистого кольору.

- Розвинений приватний сектор (котеджі, невеликі міні-готелі).

- Місце тихе, влітку менше людей, ніж в Затоці.

- Можна зняти окремий котедж на велику компанію або кілька сімей.

Розваги: туристичні центри: Білгород-Дністровський, Одеса, Шабо.

Екскурсії: поїздки в Одесу, Білгород-Дністровську фортецю, Вилкове, винні підвали Шабо, катакомби в Нерубайському, Кулевчанське диво, на Дунай тощо.

Оренда житла: від 100 грн/особа.

Коблево

Розташування: Миколаївська область

Переваги:

- Деякі бази відпочинку в Коблево розташовані в сосновому лісі.

- Багато готелів мають вихід на пляж.

- Добре розвинена курортна інфраструктура.

- Великий вибір житла в Коблево.

Недоліки:

Відсутність приватного сектора.​

Екскурсії: в Миколаївський зоопарк, Ольвію, на острів Березань, в Одесу, у дегустаційний зал винзаводу в Коблево.

Для дітей: традиційні морські розваги, купання в морі, два аквапарки тощо.

Для дорослих: багато кафе, барів, пивниць, ресторанів, нічних клубів.

Оренда житла: від 200 грн/особа. 

Арбатська стрілка

Розташування: Херсонська область

Переваги:

- Можна поєднати відпочинок на Арабатській стрілці та лікування на гарячих джерелах.

 - Великий вибір житла: бази відпочинку, пансіонати, готелі.

- Азовське море неглибоке, пляжі широкі та довгі.

Розваги: риболовля, відвідування рибного ринку.

Для дітей: дельфінарій, аквапарк на Арабатській стрілці, луна-парк і атракціони в Щасливцево, алея Казок в Генічеську.

Екскурсії: заповідник "Асканія-Нова", страусина ферма, контактний зоопарк в Щасливцево, Азово-Сиваський національний природний парк, який розташований на острові Бірючий.

Оренда житла: від 200 грн/особа.

Залізний Порт

Розташування: Херсонська область

Переваги:

- Відкрите і глибоке море, завжди різне й непередбачуване.

- Набережна уздовж усього пляжу з різноманітними розвагами.

- Добре розвинена курортна інфраструктура.

Розваги: багато атракціонів, невеликих магазинчиків, лотків з сувенірами, розважальних закладів.

Недалеко від села знаходиться термальне джерело з лікувальною бромо-йодистой водою.

Екскурсії: на Тендрівську косу, острів Джарилгач, Асканію-Нову, Кінбурнську косу.

Оренда житла - від 170 грн.

 

ПРИМІТКА. Ціна  на проживання - із сайтів оренди житла. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Владимир Верещак

    Где в етом болоте можно отдохнуть, да ещё даром.

    саня reply Владимир Верещак

    да усраина одно сплошное болото!!! бегите от туда!!!
  • David Starr

    За Лазурне забули - тихо, чисті пляжі і дельфіни плавають.
  • чом

    у расейці ненадо краще вже в наметі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up