Бюджетний відпочинок на морі і не тільки: куди поїхати не за всі гроші

Бюджетний відпочинок на морі і не тільки: куди поїхати не за всі гроші

Бюджетний відпочинок на морі і не тільки можна обрати як в Україні, так і за кордоном. Тернополяни все більше обирають другий варіант. Де і як обрати знайти бюджетні пропозиції, дізнавалися "20 хвилин".

Відпустка - не за горами? Час спланувати свій відпочинок. Вибір морських курортів величезний, як в Україні, так і за кордоном. Ми зібрали корисну інформацію та поради досвідчених туроператорів, аби ви могли подорожувати із задоволенням.

Житло - від 150-200 грн з людини

Якщо орієнтуватись на море в Україні, то це - Одеська, Миколаївська та Херсонські області. Як на Азовському, так і на Чорному морі можна знайти ріні варіанти. Від ціни залежить і рівень комфорту. У цьому тексті ми представимо бюджетні варіанти.

Славу недорогих курортів на узбережжі Чорного моря здобули курорти Одеської області (Расєйка, Катранка, Лебедівка, Сичавка, Кароліно-Бугаз та ін.), курорти Херсонської області (Залізний Порт, Скадовськ), а також курорти Миколаївської області (наприклад, Лугове). Аналізуючи сайти оренди житла, знаходимо різні пропозиції. Вартість ліжко-місця становить від 120 грн і вище. Звісно, про всі зручності тут не йдеться. Душ і туалет у таких випадках, зазвичай, на вулиці.

Відео дня

У Расєйці, приміром, номери зі зручностями коштують від 180-200 грн з людини. Бази відпочинку також нерідко пропонують відпочинок із харчуванням (місцевий all inclusive). За проживання з харчуванням доведеться заплатити від 300 грн за одну людину. Найнижчі ціни на проживання пропонує приватний сектор у с. Приморське – від 80-95 грн. за одну людину. Це найдешевші варіанти відпочинку з душем та туалетом на вулиці для невибагливих туристів. Таке не підійде родинам із дітьми.

Двомісний номер з усіма зручностями коштує близько 300 грн. З початку військових дій деякі місцеві бази відпочинку не працюють. Тому тут популярний приватний сектор. Здача житла в оренду приїжджим – в числі основних джерел доходу місцевих жителів. Невисокі ціни на відпочинок можна знайти на Азовському морі. Наприклад, с. Мелекіне тримає вже кілька років поспіль стандартну вартість. Двомісний номер тут можна отримати навіть за 300 грн. Мілке море, тиша та небагатолюдні піщані пляжі приваблюють родини з дітьми.

Більше інформації - дивись у графіці.

За кордон - Туреччина та Єгипет

Популярними туристичними напрямками для закордонного відпочинку є Туреччина та Єгипет. Ці країни облюбували туристи з України, тож щороку кількість охочих там відпочити поступово зростає.

- Улітку за 500-600 Євро на двох можна відпочити у Туреччині. Якщо вибирати кращий готель, то ціна - вища, орієнтовно 1000 Євро і більше, - розповідає директор турфірми "Б.М.В." Марія Богачук. - У кінці липня-серпні ціни тут починають падати. Краще брати раннє бронювання, тоді знижка на тур може бути навіть 40%. Багато охочих відпочивати в Єгипті, незважаючи на сухий клімат та спеку у літні дні. Місця на авіарейси дуже швидко розлітаються. По рівню сервісу, Єгипет виграє у Туреччини. Готелі тут, як правило, кращі.

Для бюджетного варіанту - Болгарія. Семиденний відпочинок на двох тут обійдеться приблизно 340-360 Євро. Мінус - тривала дорога автобусом.

- Популярним напрямком також є Хорватія. 8 днів на морі зі сніданками та вечерями вартуватиме приблизно 340 Євро, на одну особу. Загадкова Іспанія - теж чудовий варіант, 10 днів на морі - 325 Євро з людини, - продовжує пані Марія.

Популярні екскурсійні тури

Якщо говорити про сімейний відпочинок, безумовно, важливий комфорт, додає директор турфірми "Рід-тур" Іванна Романська.

- Орієнтуючись на Туреччину, краще брати раннє бронювання. А от на Єгипет навпаки - тут  доволі часто бувають гарячі пропозиції. Нещодавно продала путівку для сім'ї з трьох чоловік за 900 доларів, це п'ятизірковий готель, усе включено, - зауважує пані Іванна.

Найбільш бюджетний варіант для українців - Болгарія. Сім'я із трьох осіб може відпочити тут за 500 Євро, усе включено.

Спокусою для туристів є Адріатика. Цікаве відкриття - італійське побережжя. Відпочинок на двох із дворазовим харчуванням - орієнтовно 1000 Євро.

- Популярними також є екскурсійні тури Європою із відпочинком на морі. Це ідеально підходить для людей, які не люблять днями сидіти на пляжі. Зазвичай під час такого туру люди на відвідує три-чотири країни, плюс є можливість позасмагати та покупатися в морі. Хорватія, Іспанія, Італія, Чорногорія - на будь-який смак, краси в цих країнах достатньо.

Якщо не море, то що?

Для тих, хто любить активний відпочинок, цікавим варіантом можуть бути сплави річками та походи в печери. Багато екстремальних пропозицій можна знайти на сайті клубу "Файні мандри". Рафтинг на Черемоші плюс час, проведений у колі друзів, - одна із пропозицій. Дводенний тур вартує 1450 грн, три дні - 2100 грн.

Ті, хто прагнуть пригод, обирають і походи в гори. Супровід досвідченого туриста по цікавому карпатському маршруту - від 1000 грн.

Є ще сплави річками, а також комбіновані тури. Наприклад, сплав Черемошем плюс підняття на гору Піп Іван плюс майстер-класи від талановитих гуцулів - 2100 за три дні. То, якщо у вас обмаль часу на відпочинок, або ж ви не маєте запланованої відпустки на літній період, це може стати гарним варіантом.

 

 

Коментар експерта

Ромко ЗАДОРОЖНИЙ, досвідчений турист:

- Варіант відпочинку залежить від часу, натхнення і ресурсів (автомобільних та фінансових).

Найзручніше для сім'ї мандрувати на авто, є можливість більше всього побачити. У випадку відсутності авто - зацікавлюйте родичів/друзів/колег і  так формуйте екіпаж у їх транспорт - як варіант.

Що відвідувати? Благо гугл, Вікіпедія та відкриті сторінки мандрівників легко читаються, потрібно трохи натхнення і сформувати виїзд - зовсім не проблема.

Багато знайомих тернополян активно подорожують з дітьми, користуючись вже всім відомим лоукостам - бюджетним авіаперельотами. Буквально минулого тижня знайомий з донькою та дружиною відвідали вихідними Лондон - ту страшну візу для сім'ї не так вже й важко відкрити, як виявилось.

Щодо морів - то не моє. Не проблема знайти гарні варіанти у Болгарії чи Єгипті, усе залежить від вподобань і ресурсів.

 

Популярні напрямки для відпочинку на морі в Україні

(ціни у грн/людини)

 

Затока

Розташування: Одеська область

Переваги:

- Довгі, широкі піщані пляжі.

- Багато баз відпочинку в Затоці розташовані на березі моря, є готелі з басейном.

- Зручна транспортна розв'язка.

- Великий вибір житла в Затоці різного за рівнем цін і сервісу.

- Розвинута інфраструктура.

Розваги: купання в морі, морська рибалка, водні та наземні атракціони, польоти на дельтапланах тощо.

Екскурсії в Одесу, фортецю в Білгород-Дністровському, дегустаційний зал в Шабо, Вилкове тощо.

Фестивалі та концерти: Z Games, Anotherland, Avatar Yoga Festival. Недалеко від Затоки, в Білгород-Дністровському проходять лицарські турніри. У Чорноморську проходить щорічний фестиваль "Джаз Коктебель".

Оренда житла: від 150 грн.

 

Кароліно-Бугаз

Розташування: Одеська область

Переваги:

- Широкі пляжі з піском золотистого кольору.

- Розвинений приватний сектор (котеджі, невеликі міні-готелі).

- Місце тихе, влітку менше людей, ніж в Затоці.

- Можна зняти окремий котедж на велику компанію або кілька сімей.

Розваги: пруч туристичні центри: Білгород-Дністровський, Одеса, Шабо.

Екскурсії: поїздки в Одесу, Білгород-Дністровську фортецю, Вилкове, винні підвали Шабо, катакомби в Нерубайському, Кулевчанське диво, на Дунай тощо.

Оренда житла: від 100 грн.

 

Коблево

Розташування: Миколаївська область

Переваги:

- Деякі бази відпочинку в Коблево розташовані в сосновому лісі.

- Багато готелів мають вихід на пляж.

- Добре розвинена курортна інфраструктура.

- Великий вибір житла в Коблево.

Недоліки:

Відсутність приватного сектора.​

Екскурсії: в Миколаївський зоопарк, Ольвію, на острів Березань, в Одесу, у дегустаційний зал винзаводу в Коблево.

Для дітей: традиційні морські розваги, купання в морі, два аквапарки тощо.

Для дорослих: багато кафе, барів, пивниць, ресторанів, нічних клубів.

Оренда житла: від 150 грн.

 

Арбатська стрілка

Розташування: Херсонська область

Переваги:

- Можна поєднати відпочинок на Арабатській стрілці та лікування на гарячих джерелах

- Великий вибір житла: бази відпочинку, пансіонати, готелі

- Азовське море неглибоке, пляжі широкі та довгі

Розваги: риболовля, відвідування рибного ринку.

Для дітей: дельфінарій, аквапарк на Арабатській стрілці, луна-парк і атракціони в Щасливцево, алея Казок в Генічеську.

Екскурсії: заповідник "Асканія-Нова", страусова ферма, контактний зоопарк в Щасливцево, Азово-Сиваський національний природний парк, який розташований на острові Бірючий.

Оренда житла: від 120 грн.

 

Залізний Порт

Розташування: Херсонська область

Переваги:

-.Відкрите і глибоке море, завжди різне й непередбачуване.

- Набережна уздовж усього пляжу з різноманітними розвагами.

- Добре розвинена курортна інфраструктура.

Розваги: багато атракціонів, невеликих магазинчиків, лотків з сувенірами, розважальних закладів.

Недалеко від села знаходиться термальне джерело з лікувальною бромо-йодистой водою.

Екскурсії: на Тендрівську косу, острів Джарилгач, Асканію-Нову, Кінбурнську косу.

Оренда житла - від 170 грн.

 

Ціна  на проживання - із сайтів оренди житла. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Galyna Zadorozhna

    Як можна до вас подзвонити
  • Io Kl

    1497

    Galyna Zadorozhna reply Io Kl

    Як можна  вас знайти
  • Валера Матів

    такий відпочинок витікає в купу інфекцій,черяків та іншого гівна!!! Самі їздіть в ці жопомісця!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up