Чи можна зекономити: скільки коштують дешевший та дорожчий набори школяра. ЦІНИ

Чи можна зекономити: скільки коштують дешевший та дорожчий набори школяра. ЦІНИ
  • Шкільне приладдя для дитини у школу забере чималу суму із сімейного бюджету. Лише за пенал із наповненням доведеться витратити понад 100 гривень. 
  • Ми підрахували, у скільки обійдеться рюкзак та його наповнення малюкові. 

Журналісти "20 хвилин" підраховують, скільки грошей потрібно, щоб зібрати дитину в школу. 

Продавці на ринку шоковані: кажуть такого у серпні ще не бачили. Скуплятись до школи не поспішає ніхто. Чи то люди все відкладають на останній момент, чи думають, що через карантин дітям не потрібні будуть зошити взагалі. 

- Я працюю на ринку вже близько 25-ти років, і я такого ще не бачила, - каже продавчиня пані Іра. - Зазвичай в серпні вже черги за одягом в школу і шкільним приладдям. А тут - пусто... Я не знаю, чому так. Чогось люди ще чекають. Ну але перенесуть карантин чи не перенесуть - дітям все одно доведеться йти в школу. 

Відео дня

Продавці кажуть, що ціни, порівняно із минулим роком, практично не зросли, а навпаки - покупцям готові робити знижки, бо попит на товари, кажуть, невеликий. 

Проте закупки школярам батьки найчастіше починають із одягу. У скільки це обійдеться, читайте у матеріалі ""Люди ще і не думають скуплятись в школу": скільки коштує одягнути дитину в перший клас"

Ціни на рюкзаки від кількох сотень до двох тисяч

- До вибору рюкзака ми підійшли відповідально, - каже тернополянка Марія.  - Дитина лише іде у перший клас, тому хотіли, щоб і малечі подобався, і зручний був, і носився не один рік. Обрали ортопедичний рюкзак від однієї з популярних фірм. Коштує 1 400 гривень. 

На ринку і справді продавці рекомендують "фірмові рюкзаки", які коштують від 800 до 1,5 тисяч гривень. Кажуть: надійний та красивий. 

- Найбільше обирають рюкзаки фірм Kite, Winner та 1 Вересня. Зазвичай такі, що тримають форму і з ортопедичними спинками, - говорить продавчиня пані Оксана. - Ціни є різні. Залежить від розміру та смаку покупця. Є і дешевші варіанти, зроблені під ці фірми. Коштують від 400 гривень. 

Які рюкзаки для дітей обирають тернополянки, ми запитали у спільноті "Тернопільські мамусі". Відповіді публікуємо нижче. 

А в нтернет-магазинах - дешевше?

Ми промоніторили ціни на дитячі рюкзаки у кількох інтернет-магазинах. Вони не  дуже відрізняються. 

Проте можна знайти акційні пропозиції та безкоштовну доставку. 

До прикладу, це один із рюкзаків, які ми знайшли на ринку за 1 250 грн.

Окрім звичайних магазинів, існують і спеціалізовані з канцтоварами і рюкзаками. Але тут може бути прихована небезпека: часто електронні магазини пропонують дешевший товар, якість якого перевірити складно. Таким чином доводиться покластись на удачу і на відгуки тих, хто вже раніше купував у того чи іншого продавця. Беззаперечний плюс інтернет-магазинів – тут можна запросто порівняти ціни на будь-який товар і скласти приблизний кошторис. Ми так і зробили: склали мінімальний список потрібних товарів і виписали найменші і найбільші пропоновані ціни.
 

У скільки обійдеться наповнення рюкзака?

Порахувати точно, у скільки обійдеться наповнення шкільного ранці важко, адже ціни - досить різні. Продавці кажуть, що, порівняно із минулим роком, вони майже не змінились. Ми склали два списки із цінами: за мінімальними та найвищими цінами на ринку. 

Мінімальна ціна: Рюкзак - 300 , щоденник - 30 грн, Олівці прості – 2 шт. – 10 грн, ручки - 2 шт - 10,  Зошит (12 арк.) – 2 шт. - 5 грн ,Папка для зошитів - 25 грн,  Ножиці – 15 грн, Кольорові олівці – 20 грн, Альбом для малювання – 20  грн, - Кольоровий папір – 13 грн, Сумка для змінного взуття і фізкультури - 50,  Ланч-бокс- 60 грн,  пляшка для води - 40 грн, Фарби (гуаш) – 30  грн, акварель – 18 грн, Пензлик – 5 грн, Стакан-непроливайка – 6 грн, Пластилін – 12 грн, Дошка для ліплення + 2 стека – 7 грн, Точилка – 2 грн, Гумка – 2 грн, Пенал –  30 грн, Обкладинки для зошитів - від 25 грн .

Разом – 735 грн.

Надорожчі товари: Рюкзак - 1800 , щоденник - 150 грн, Олівці прості – 2 шт. – 14 грн, ручки - 2 шт - 30,  Зошит (12 арк.) – 2 шт. - 30 грн ,Папка для зошитів - 70 грн,  Ножиці – 20 грн, Кольорові олівці – 60 грн, Альбом для малювання – 40  грн, - Кольоровий папір – 38 грн, Сумка для змінного взуття і фізкультури - 130,  Ланч-бокс- 120 грн,  пляшка для води - 120 грн, Фарби (гуаш) – 60  грн, акварель – 40 грн, Пензлик – 10 грн, Стакан-непроливайка – 12 грн, Пластилін – 45 грн, Дошка для ліплення + 2 стека – 35 грн, Точилка – 15 грн, Гумка – 7 грн, Пенал –  150 грн, Обкладинки для зошитів - від 25 грн .

Разом - 3 016

А як у школу дитину збираєте ви? Де купуєте приладдя? Скільки витрачаєте на все? Відповідь пишіть у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир Гевко

    бляха, щороку регочу з тих обрахунків.
    навіть найдорожчий варіант - 3000 грн - цілком підйомний для більшості сімей.
    збирати дитину до школи - це одне з найцінніших речей і найбільших задоволень нашого життя, нашо взагалі стогнати над грошима, якщо ми і так викидаємо гроші на вітер і тратимо на всіляку фігню.
    на перше вересня всі діти будуть зібрані, взуті і запортфелені)
    і це чудесно)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up