Чи є уже в банках Тернополя 1000-гривнева купюра і за скільки її продають в інтернеті

Чи є уже в банках Тернополя 1000-гривнева купюра і за скільки її продають в інтернеті
  • Нову банкноту номіналом 1000 гривень офіційно ввів в обіг Національний банк України 25 жовтня.
  • Журналіст «20 хвилин» спробував роздобути нову банкноту у різних банках Тернополя.

Як повідомили в НБУ, тираж нових банкнот становить 5 мільйонів, тому не важко здогадатися, що навіть впродовж кількох місяців після введення в обіг купюру, далеко не кожному пощастить отримати її.

У касі одного із відділень «Приват банку» 25 жовтня розповіли, що купюру вони ще не отримали, коли вона з’явиться в банку – невідомо.

- Купюру тільки ввели в обіг, але до нас вона ще не надійшла, – каже касир пані Ольга. – Навіть приблизно не можу сказати, коли у Тернополі вони з’являться. Це може бути і кілька днів і кілька місяців.

Відео дня

На касі у відділені «Ощадбанку» 26 жовтня також розповіли, що нової банкноти поки немає. У відділенні «А-Банку» кажуть, що поки чекати нову купюру не варто.

- Спершу купюра буде доступна в банках Києва і лише згодом вона розійдеться по регіонам, – розповідає касир Олена.

Тернополянин Дмитро, який обходив відділення банків в пошуках купюри розповів, що її ще ніде не має.

- Я займаюся боністикою і хочу знайти новеньку «тисячу», але марно сподівався, – каже пан Дмитро. – Але я вважаю, що паніку робити з того не треба, бо кого не спитаю, всі думають, що нас готують до інфляції. Але я заспокою усіх звичайним прикладом. Кілька років тому зарплата була в середньому 1500 – 2000 і вистачало 3 – 4 купюри номіналом у 500 гривень, щоб дати людині зарплату. Зараз зарплата у багатьох 8000 – 15 000 гривень. Логічно, що нова купюра необхідна.

Окрім відділень банку, журналіст «20 хвилин» перевірив банкомати. У банкоматі «ПриватБанку» виявились купюри номіналом лише 200 гривень. В банкоматі «Райффайзен Банк Аваль» - купюри по 10, 100 та 200 грн. В «УкрСиббанку» - 100 , 200 та 500 грн.

Однак роздобути нову купюру все ж можливо. На сайтах з безкоштовними оголошеннями з’явились пропозиції придбати нові банкноти. Переплатити доведеться від 150 до 500 гривень.

А що ви думаєте про нову купюру? Діліться думками у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Ось всяких таких спекулянтів які торгують національною валютою і на цьому заробляють треба садити на 3 роки з конфіскацією.
  • Гаврило

    На 1000  має бути Йосип Сліпий або Андрей Шептицький.

    V reply Гаврило

    Її, а також 500 грн, не повинно існувати в природі! От євросоюз наприклад, позбувається купюри 500 євро, більше її не випускає, а ті що є виводить з обігу. Але, якщо ця абсурдна купюра все ж буде існувати - то на ній має бути Віктор Янукович!

    Анонім reply V

    Ну звичайно головний мудак який камазами грабував країну .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up