Чого чекати тернополянам від пенсійної реформи

Чого чекати тернополянам від пенсійної реформи

Парламентарі збільшили мінімальну пенсію до 1452 грн та дозволили докуповувати стаж. 16 896 грн - вартість одного року стажу, який можна буде при необхідності докупити. Працівники віком до 35 років з 2019 року будуть мати накопичувальні рахунки. А працюючі пенсіонери отримуватимуть повну пенсію без обмежень.

Верховна Рада України 3 жовтня прийняла закон про пенсійну реформу, яка запроваджує ряд змін, що стосуються вимоги до мінімального страхового стажу для виходу на пенсію і передбачає підвищення пенсій.

З цього приводу, сьогодні, 5 жовтня, відбулася селекторна нарада між керівниками областей під головуванням прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Участь у нараді також взяли місцеві посадовці. Основне питання -  готовність реалізації пенсійної реформи у областях. 

Відео дня

 

- Прийняття депутатами пенсійної реформи, вже сьогодні нам дозволяє перейти до практичної реалізації всіх ініціатив, - коментує Володимир Гройсман. - Тому  нам потрібно максимально швидко провести всю роботу в регіонах, щоб пенсіонери отримали нові пенсії вже з 1 жовтня. Я спілкувався з Президентом України і він мені повідомив, що закон буде підписаний до цього понеділка.

В свою чергу, Міністра соціальної політики України Андрій Рева, назвав ключові напрямки реформи. Так, відповідно до Закону з 1 жовтня 2017 року будуть перераховані та осучаснені всі раніше призначені пенсії за єдиними правилами обрахунку пенсії. При цьому всі перерахунки пенсій будуть зроблені без особистих звернень пенсіонерів. Того ж місяця буде збільшена мінімальна пенсія, яка становитиме - 1452 грн. 

- Законом передбачено щорічну індексацію пенсій, - продовжує міністр. - Ми не підвищуємо пенсійний вік, а залишаємо право для тих, хто сумлінно працював і набув необхідного страхового стажу вийти на пенсію при досягненні 60 років. Також залишаємо можливість з січня 2018 року виходити на пенсію тим людям, хто відпрацював та сплачував внески 25 і більше років. 

Громадяни, що не працювали, або працювали на себе і при цьому не сплачували страхові внески, не будуть більше отримувати пенсію за рахунок інших, наголошує міністр соцполітики. Такі люди вийдуть на пенсію пізніше, ми їм пропонуємо залишити мінімальний страховий стаж для права на пенсію на рівні 15 років при досягненні 65 років.

- Також передбачено збереження права на достроковий вихід на пенсію для матерів, які виховали 5 дітей чи інвалідів з дитинства у 50 років, - зауважує Андрій Рева. - Також законом передбачено право дострокового виходу на пенсію для військових, зокрема у 55 років, диспропорційних карликів та ліліпутів у 40 та 45 років, артистів за наявності вислуги від 20 до 35 років, журналістів, в разі отримання фізичних травм, таких як: поранення, контузії, каліцтва, одержаних під час виконання службових обов’язків у місцях надзвичайних подій. Також законом збережено зниження пенсійного віку для чорнобильців.

Розповів міністр і що чекає пенсіонерів, які працюють. 

- Прийнятим законом, ми скасували обмеження виплати пенсій для пенсіонерів, що працюють, - зауважує Андрій Рева. - Пенсіонери, які заробили собі на пенсію, з 1 жовтня 2017 будуть отримувати її в повному обсязі без обмежень. Тим самим вони будуть продовжувати сплачувати внески до Пенсійного фонду та податки до Державного бюджету.

Разом з тим, Законом передбачено скасування спецпенсій для держслужбовців, науковців, суддів та інших. Всіх їх переведуть на загальну систему нарахування пенсій. Також, працівники віком до 35 років з 2019 року будуть мати накопичувальні рахунки. Окрім  цього, можна буде докуповувати стаж, а його вартість за один рік в законі передбачена 16 896 грн.

Підсумки у нараді підбив голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний та сказав, що запланований перерахунок пенсій – наймаштабніший за всю історію незалежності нашої країни. Ми маємо у Пенсійному фонді усі необхідні ресурс аби здійснити цей перерахунку. Зокрема, ті пенсіонери, які отримають пенсії, ще по старих розмірах, обов’язково одержать доплати до 25 жовтня. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Так ,що то за реформа така ,якщо взяли розрахунковий коефіцієнт з ,1,4 змінили на 1 , і ті с.....и будуть казати ,що вони дбають за народ . А де ж соціальна справедливість ,якщо ще по нинішній день існують пенсії для обраних по 300 000 грн , а вам всі холопам кинуть подачку у 100 грн і тіштесь ,тільки при цьому 200 грн заберуть це ж наперсточники . Так само із стажем намутили ,коли він буде кожного року постійно збільшуватись ,то який хер набере ті роки .Так само із докупляння років стажу це взагалі п....ц чого я наприклад працював день у день ,а той ,що не працював буде докупляти роки , ось нехай с....а допрацьовує ,а так я це розцінюю ,як хабар .
  • Таня Андраш

    Це якщо я отримую 13 000  грн., то можу розраховувати на пенсію в 4 5000 грн? Нехай подавиться, падлюка!  Хто буде тримати людину на великій зарплаті  перед пенсією?   До розрахунку береться не самий продуктивний період життя і людина неможе сама вибрати роки, коли заробляла більше, а СПЕЦІАЛЬНО  роки перед пенсією, тобто тоді коли тебе лише терплять, щоб ти вже доробив і пішов нарешті!
  • Герасимчук Ростислав

    Поки Я вийду на пенсію, то ви кляті дерслужбовці ще сто разів все переграєте та намахаєте, так що ПІШЛИ ВИ В ЖОПУ З ВАШИМИ РЕФОРМАМИ !!!
  • David Starr

    Правильно, людина сама має планувати свою пенсію, а не чекати подачок.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up