Де можна витратити компенсацію за "пакунок малюка". Перелік закладів

Де можна витратити компенсацію за "пакунок малюка". Перелік закладів

Батьки, які отримали кошти на соціальні картки, можуть придбати дитячі товари в закладах торгівлі, що приєдналися до реалізації пілотного проекту.

 З 1 вересня 2020 року Мінсоцполітики розпочато реалізацію пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка”. 13 тисяч осіб вже отримали грошову компенсацію на суму 67 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Батьки, які отримали кошти на соціальні картки, можуть придбати дитячі товари в закладах торгівлі, що приєдналися до реалізації пілотного проекту.

Станом на 28.09.2020 вже виявили бажання приєднатися до пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги "Пакунок малюка" 193 заклади торгівлі, в тому числі, інтернет-магазини

Відео дня

Перелік закладів розміщено за посиланням: https://cutt.ly/Af0ux1P.



У Тернополі триває прийом документів на виплату компенсації замість «пакунка малюка»: що треба знати батькам?
 

Право на отримання грошової компенсації мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які разом з дитиною на законних підставах проживають на території України, є батьками, патронатними вихователями, прийомними батьками, батьками-вихователями, опікунами (якщо батьки відмовилися від новонародженої дитини в пологовому будинку (відділенні), перинатальному, неонатальному центрі) і забезпечують належні умови для догляду за нею та її виховання.

Розмір грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги  «пакунок малюка» становить 5 тисяч гривень. Грошова компенсація є одноразовою виплатою на кожну живонароджену дитину та може бути використана виключно на придбання дитячих товарів та товарів для породіллі.

Виплачується грошова компенсація у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок отримувача, відкритий в акціонерному товаристві комерційний банк «ПриватБанк» на підставі укладеного між Мінсоцполітики та уповноваженим банком договору про взаємодію.

Звернутися за грошовою компенсацією можна не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Для призначення грошової компенсації отримувачу необхідно подати (надіслати) до управління  соціальної політики міської ради наступні документи:

- заяву затвердженого зразка у паперовій або електронній формі із зазначенням реквізитів спеціального рахунка;

- копію свідоцтва про народження дитини;

- довідку з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (у разі народження дитини у пологовому будинку в 2020 році).

- копію документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті громадянина України);

В окремих випадках заявники додають:

-копію посвідки на постійне проживання/посвідчення біженця/довідки про звернення за захистом в Україні (для іноземця та особи без громадянства)/посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту;

-копію рішення про встановлення опіки (у раз здійснення опіки над дитиною);

-копію рішення про влаштування дитини в сім'ю патронатного вихователя (для патронатного вихователя);

-копію рішення про влаштування дитини до дитячого будинку сімейного типу або прийомної сім'ї;

До заяви в електронній формі отримувач додає фотокопії вищевказаних документів.

Додаткову інформацію можна отримати за телефонами: (068) 921-66-47 або (0352) 23-66-04. Документи приймаються за адресою: м. Тернопіль, вул. Лисенка, 8.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Владислав Волков

    Не подскажете в Днепре в каких аптеках можно с купится ?
  • Анастасия Зайвая

    Лінія магазинів EVA
    Watsons
    MYplay
    MIKKI
    Ашан
    Простор
    Эпицентр
    Аптека мед сервис
    Магазин антошка
    Магазин капитоша
  • iren komar

    Игрушки*
  • iren komar

    Скупились*
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up