Де в Тернополі платять найвищі зарплати

Де в Тернополі платять найвищі зарплати

Тернопіль посідає почесне перше місце за рейтингом найнижчих зарплат в Україні. При цьому ціни у Файному місті не відстають від столичних. Де в Тернополі платять найвищі зарплати, з’ясував журналіст «RIA плюс».

Цьогоріч понад 6 тис. роботодавців подали у службу зайнятості Тернопільщини інформацію про 33,2 тис. вакансій. У базі даних служби є дані про 6,9 тис. пропозицій роботи, отриманих з інших джерел, розповідає директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.

- На 1 жовтня 2018 року актуальними були 3077 вакансій, заявлених роботодавцями до служби зайнятості. У тому числі для робітників – 1897 вакансій, для службовців – 867, для осіб, які не потребують спеціальної підготовки, – 313, — повідомляє він. — Серед поданих у службу зайнятості вакансій 32% — з мінімальною зарплатою і лише 7% були із заробітною платою вищою від середньої по області (за вересень — 7165,12  грн), яка є однією з найменших в Україні (9042 грн). Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 5,1 тис. грн.

Серед районів області найбільшу заробітну плату пропонували роботодавці Підгаєцького, Лановецького, Збаразького районів та Тернополя – понад 5 тис. грн. У решті районів середній розмір оплати праці у вакансіях коливався від 3,5 до 4,7 тис. гривень, зазначає пан Василь. У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігається на підсобних та кваліфікованих робітників – це водії, швачки, слюсарі, електромонтери, електрогазозварники, оператори верстатів та установок, токарі, дорожні робітники, монтери колії, малярі, муляри, пекарі тощо.

Відео дня

Найменше —у працівників сільського господарства

За професійними групами, середній розмір оплати праці у вакансіях для робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин – 5,4 тис. грн професіоналів та вищих державних службовців, керівників – 5,1 тис. грн, для кваліфікованих працівників сільського господарства, технічних службовців, фахівців, працівників сфери торгівлі та послуг. У представників найпростіших професій розмір оплати праці найнижчий і коливався від 4,3 тис. до 4,8 тис. гривень.

— За професіями найменше отримували станом на початок жовтня кваліфіковані робітники сільського та лісового господарств (лісники, оператори птахофабрик та механізованих ферм, свинарі, птахівники, кінологи, лісоруби — 3730 - 4774 грн). Потім йдуть технічні службовці — табельники, адміністратори, оператори комп'ютерного набору, касири, обліковці, діловоди — 4100-4750 грн), працівники сфери торгівлі та культури (манікюрники, косметологи, перукарі, кухарі, охоронці, комплектувальники товарів, продавці (4178-4571 грн) Прибиральники сміттєвозів, вантажники, кухонні робітники, мийники, сортувальники, підсобні робітники, прасувальники отримували 4362-4862 грн, — розповідає Василь Олещук.

Кваліфіковані робітники в пошані

- Найвищий розмір оплати праці пропонують для начальника комерційного відділу, розкрійника матеріалів, водіїв тролейбусів — 15 тис. грн, технік-механік сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, інженер з керування й обслуговування систем — 12000 грн, покрівельник будматеріалів — 11 533 грн, інженер з транспорту — 11000 грн, слюсар з механоскладальних робіт — 10017 грн, монтажник санітарно-технічного устаткування, фарбувальник приладів і деталей, піскострумник, машиніст змішувача асфальтобетону пересувного, лакувальник — 10000 грн, — зазначає директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук

При цьому, найбільшоплачуваними є посади законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів — 7341-15000 грн, професіоналів — 6799-12000 грн, фахівців —5158-12000 грн та кваліфікованих робітників з інструментом — 8000- 11533 грн, вказує експерт.

Хочуть за кордон

У Тернополі найвищу зарплату за останній період пропонували за посаду стоматолога та монтажника — 30000 грн, торгового представника, автоелектрика  — 25000 грн, регіонального менеджера з продажу — 21700 грн, розповідає працівник місцевого рекрутингового агентства Лілія Прокопів.

—Найнижчу зарплату мають прибиральники, двірники, касири, продавці, оператори комп'ютерного набору — тут ставки коливаються 1500 - 5000 грн. Загалом  у Тернополі вакансій із високою зарплатою (понад 20000 грн) надзвичайно мало і то більшість з них — робота за кордоном, — говорить експерт. — Переважно пропонують у межах 5000-9000 грн, якщо неповна зайнятість, або посада не передбачає особливих кваліфікаційних навичок, то нижче 5000 грн. Хоча по правді, дуже часто обсяг заявлених зарплат не відповідає дійсності, адже вказуються зарплати до оподаткування. Тому на руки людина отримує набагато менше.

«Білі комірці» у надлишку

Наразі не спостерігається суттєвої тенденції до підвищення рівня зарплати у приватних фірмах, хоча, напевне, це не надовго, оскільки все частіше тернополяни звертаються за допомогою у пошуку роботи саме за кордоном, а не в рідному місті, зауважує пані Лілія. Тому зі зменшенням пропозиції робочої сили та збільшенням попиту на неї за законами економіки ціна праці мала б збільшуватися.

—Як я можу спостерігати за тенденціями у нашій економіці та на ринку праці зокрема, у недалекому майбутньому буде дуже суттєва нестача робітників, таких як токарі, слюсарі, зварювальники, будівельники, водії, електрики тощо, адже за кордоном їхня праця оцінюється набагато вище. А більшість молоді неохоче вступає на ці спеціальності, всі хочуть бути «білими комірцями»— сидіти в кабінетах, а не фізично працювати, — говорить експерт. — Тому в нас надлишок випускників, які навчалися на менеджерів, юристів, обліковців, економістів та тих, які не можуть працевлаштуватися за спеціальністю, і нестача робітників, які працюють руками.

ТОП-30 професій у Тернополі з найбільшими зарплатами

За інф. обласного центру зайнятості

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Вітьок

    В  нас  навіть  нормальний  ( законодавчо  встановлений )  робочий  графік  тяжко  знайти,  як  не  один  день  вихідного  в  тиждень  так  більше  8-год  робочий  день  в  робочий  тиждень  пропонують, графік  як  в  Польщі  а  зарплати  українські  то  який  хер  тут  працювати. А  про  вимоги  я  вже  взагалі  мовчу  десь  вони  захмарні,  а  десь  повних  делітантів  на  роботу  беруть. Купа  не  оформлених  працівників  працюють  що  роблять  відповідні  служби  які  мають  за  цим  всім  слідкувати  і  контролювати??  ГАНЬБА   НАЦІЇ !!!
  • Вітьок

    Геть  всіх  на  заробітки  в  Польщу  там  вам  і  місце,  а  не  тут  на  бариг  пахати
  • Yuliia Lototska

    Не травіть мені душу,з моєю зарплатою медсестри чистими на руки 2700 грн .

    Anonymous reply Yuliia Lototska

    З логіки Романа, що нижче відписав, ви ЛІНИВІ, нічого не хочите робити! Вот такі ділові в нас є Романи!

    Anonymous reply Yuliia Lototska

    2700 грн, це навідь 100евро немає. Я вражений!
    Мені тільки кварплати за 63 метри зимою близько 3500 грн треба буде сплачувати.
  • Искра

    Вспоминайте слова которые власть стирает из памяти народа: СССР; Зарплата по труду; Ленин; Равенство; Справедливость; Дружба Народов; Мир во всём Мире; Большевики; Коммунисты; Уверенность в завтрашнем дне; Человек человеку друг, товарищ и брат.
    Составьте из них правильные предложения!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up