Партнер рубрики Події

«20 хвилин» порівняли ціни на продукти до свят у різних супермаркетах Тернополя

«20 хвилин» порівняли ціни на продукти до свят у різних супермаркетах Тернополя

Журналісти «20 хвилин» порівняли ціни на продукти до новорічного столу у трьох мережах супермаркетів. Де дешевше купувати? Про це у матеріалі! 

Журналісти «20 хвилин» провели опитування серед читачів на нашому телеграм-каналі, та запитали, скільки вони готові витратити на новорічний стіл. Серед 1160 опитаних — 57% проголосували, що не святкуватимуть. 26% опитаних готові витратити до 2000 гривень. По 6% проголосували за те, що готові витратити до 3000 та 4000 тисяч гривень.

Думки тернополян розділились. Дехто вважає, що під час війни святкувати Новий рік недоречно, а хтось все ж святкуватиме.

— В мене в новорічну ніч нічна зміна на роботі, тому не святкуватиму. Та й не до святкувань, війна в країні! — пише читачка Людмила.

Відео дня

— Новий рік — веселий настрій. Веселого настрою нема,— пише Тетяна Стойко.

— Якщо сісти в колі родини, де всі свої, то 2000 — то є норм. Якщо святкують вдвох чоловік та дружина, то на двох 2000 вистачить,— пише читачка Нюта.

— Я вважаю, що гучні святку‑ вання недоречні під час війни, тому гуляння на площі чи концерти не потрібні. Але в тому, щоб зібратися на свята в родинному колі — нічого поганого не бачу,— пише Дмитро Баюш.

Де дешевше купувати Журналісти «20 хвилин» склали список продуктів та порівняли ціни на них у трьох мережах супермаркетів — «Сільпо», «АТБ» та NOVUS. Ми обирали товари від одних виробників, щоб порівняти різницю цін. До при‑ кладу — молочна продукція «Молокія», батон «Агробізнес», консерви ТМ «Верес», майонез «Королівський смак», сир «Фелата» Premiale, цукерки «Рошен», «Світоч» і «АВК».

Найбільша різниця — на м’ясо, ковбаси та сири. Якщо порівняти ціни у кількох магазинах, мож‑ на знайти дешевші пропозиції на кілька десятків гривень. Як змінилися ціни За рік подорожчала курятина. Куряче філе можна було придбати від 139 до 142 гривень за кілограм. Тепер ціна від 149 до 186,8 грн у цих мережах. Подорожчала молочна продукція. Сметана жирністю 20% (400 г) коштувала 41,5–43 грн. Тепер ціна 46,9–51 грн. Масло подорожчало на 4–8 гривень. Упаковка молока у плівці жирністю 2,5% подорожчала при‑ близно на 4–6 гривень.

Подорожчали і кондитерські вироби. У супермаркетах злого року торт «Прага» коштував 306 грн за кілограм. Цього року — 389 грн.

Серед овочів подорожчала картопля. Рік тому вона коштувала в середньому 8 грн за кілограм. Тепер від 13,9 до 15,6 грн — майже вдвічі! А от жовта цибуля стала дешевша. Минулого року через поганий врожай вона коштувала 28,4–34,5 грн. Тепер 13,9– 14,9 грн. Ціни на продукти у різних супермаркетах порівнюйте на інфографіці. Зауважимо, що ми не враховували акційну ціну. Якщо відстежити знижки — можна зекономити.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Поліна Дайнега

    Люди вже розповіли, скільки готові витратити: https://te.20minut.ua/Podii/vitrachatimut-vid-2000-do-50-000-griven-ternopolyani-rozpovili-pro-pid-11907459.html

  • Поліна

    Можна просто не готувати на свята 😂
  • Nadiia Vovk

    Йдіть ви в СРАКУ  разом з журналістами
  • andriy

    Дибіли свята вже скінчились

keyboard_arrow_up