Деяким пенсіонерам з 1 квітня піднімуть пенсійні виплати: кому пощастить

Деяким пенсіонерам з 1 квітня піднімуть пенсійні виплати: кому пощастить

У квітні цього року на частину українських пенсіонерів очікує додаткове збільшення та автоматичний перерахунок пенсій. Кого торкнеться підвищення виплат — читайте у матеріалі.

Громадянам України, старшим за 65 років, які мають повний страховий стаж, а також пенсіонерам, які працюють, зроблять перерахунок пенсій.

Про це повідомляє «На пенсії».

Кому збільшать пенсію з 1 квітня 2024 року

Оскільки розмір мінімальної зарплати зріс з 1 січня 2024 року до 7 100 грн, то пенсіонери, старші за 65 років, які мають повний стаж, тепер отримують пенсії не менше ніж 2 840 грн замість 2 680 грн, що становить 40% від мінімальної зарплати.

Відео дня

Збільшення цього показника з 1 квітня збільшить мінімальну пенсію для таких осіб до 3 200 грн.

Як відомо, розмір повного стажу для отримання цієї пенсії, становить 35 років для чоловіків і 30 років для жінок.

Як зміняться пенсії пенсіонерів, які працюють, у 2024 році

З 1 квітня будуть автоматично перераховані пенсійні виплати працюючих пенсіонерів. При цьому буде враховано їхній оновлений страховий стаж.

Які змінилися пенсії з 1 січня 2024 року

Мінімальна пенсія в Україні зросла на 268 грн з 1 січня 2024 року. На це вплинуло збільшення прожиткового мінімуму до 2 361 грн. 

У січні також зросли:

  • максимальні пенсійні виплати – до 23 610 грн;
  • виплати за понаднормовий стаж – до 23,6 грн за кожен додатковий рік;
  • добровільний пенсійний внесок – до 1562 грн;
  • доплата пенсіонерам, які потребують догляду – до 944 грн.

Також збільшення прожиткового мінімуму вплинуло на збільшення надбавок до пенсії, наприклад, за особливі заслуги, доплати ветеранам війни, і розміри різних видів соціальної допомоги.

Індексація пенсій у 2024 році

З 1 березня пенсії українців буде проіндексовано, вони підвищаться на 7,96%. У середньому вони зростуть на 322 грн, тож розмір середньої пенсії в Україні збільшиться з 5 395 грн до 5 717 грн.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли які фінансові зміни відбулися з 1 березня.

 

Читайте також:

Підвищення пенсій та нові правила щодо виплат для ВПО — що зміниться з 1 березня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Читач72

    Усі і судді, службовці, лікарі, вчителі ходили понад 30 років на роботу з 8 до 15 години.Зарлату отримували таку яку дав начальник і нарахувала бухгалтерія.Дійшло до пенсійної виплати -судді до 100000 пенсії, правоохоронці понад 20000 гривень, а лікар, вчитель 3600 гривень.Куди ділися пенсійні стягнення.Таке враження складається що суддям пенсіонерам, правоохоронцям пенсіонерам, прокурорам пенсіонерам та іншим таким же ВІП персонам є більша потреба в продуктах, лікуванні, комунальних послугах а лікарям, вчителям, рядовим службовцям, роботягам, втративши роботу, хворим не потрібні блага суспільства, не потрібна їжа, не потрібне лікування чи заміна суглобів до 100000 гривень та інші соціально побутові потреби.Такій же категорії населення в Тернополі не дають землю в парку чи сквері, на березі озера для житла чи пивбару. Якась виходить не рівність.
  • myvova83

    Судді мають пенсію 120 тис. Напевно їм пощастить з підняттям пенсії. В нас же ж країна чудес. А ти закинь, 50 грн на дрони, бо держава бідна
  • Oleh

    З кого став з тим погонялом?Штефко штефко?Фартовий Михуіл,чи інший???😂😂
  • Oleh

    Шкода що тебе твоя маманька не висцяла в кропиву 😂😂

keyboard_arrow_up