Для боржників пом’якшать умови надання субсидій: які зміни очікувати

Для боржників пом’якшать умови надання субсидій: які зміни очікувати

Міністерство соціальної політики України пропонує внести зміни до порядку призначення житлових субсидій. Одна з запропонованих норм стосується боржників.

Як повідомляє РБК-Україна згідно з проектом, житлова субсидія не буде призначатися за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати однієї з житлово-комунальних послуг, якщо її сума перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень). Наразі субсидія не призначається, якщо загальна сума заборгованості зі сплати всіх житлово-комунальних послуг перевищує вказану величину.

Проектом акта пропонується доповнити положення нормою, що у разі смерті члена домогосподарства (крім заявника) або члена сім’ї особи зі складу домогосподарства уповноважені органи самостійно переглядають житлову субсидію з місяця, наступного за місяцем, у якому настала смерть, без звернення заявника.

Також вносяться зміни до порядку в частині уточнення норми щодо проведення перерахунку розміру пільг у разі смерті члена сім’ї пільговика незалежно від подання пільговиком відповідної заяви.

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up