Для військових з бюджету Тернополя додатково спрямують понад 15,7 млн гривень

Для військових з бюджету Тернополя додатково спрямують понад 15,7 млн гривень

На потреби військових з бюджету Тернополя додатково спрямували понад 15,7 млн гривень. Проєкт рішення про внесення змін до бюджету Тернопільської громади погодили на засіданні виконавчого комітету 13 вересня.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

— Відповідно до рішення, було здійснено перерозподіл бюджетних асигнувань між головними розпорядниками коштів, — йдеться у повідомленні. — Зокрема, на заходи із забезпечення обороноздатності військових формувань та територіальної оборони додатково спрямовано понад 15,7 млн гривень.

Загалом у «Програмі забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2023 рік» на виконання у міському бюджеті передбачено 92,4 млн гривень.

Відео дня

Окрім того, проєктом рішення передбачені кошти на придбання генераторів з метою забезпечення діяльності критичної інфраструктури в осінньо-зимовий період, на поточний ремонт укриттів та придбання основних засобів в укриттях, а також на придбання житла військовим — більше 7 млн грн.

Загальна сума у «Програмі забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2023 рік» на виконання у міському бюджеті передбачена у сумі майже 117 млн гривень. Про це повідомив міський голова Сергій Надал.

Реакція соцмереж

У соцмережі користувачі бурхливо обговорюють виідлені кошти Тернополем на потреби військових.

Лариса Тичина написала: Тут одна з тернопільських бригад просить термоси для готових страв... або хоч бочки для зберігання... Знов на плечі волонтерів та родичів?

Надія Ковтун коментує: В Тернополі не тільки 44 базується, але пан Надал дбає тільки про тих військових, а інші в/ч ніби і є, влада тільки на папері піклується про них, а от квартири від міста ніхто крім військових вище згаданої частини не отримав чомусь……..там напевне піар краще працює……

Галина Лещук коментує: Це ж ніяк не пов'язано з нинішньою акцією протесту біля міської ради?)

Леся Казакова коментує: "Окрім цього передаємо на фронт дрони, портативні радіостанції, черевики і т.д...." Чи можете оприлюднити хоча б по цих трьох позиціях звіти: кількість, вартість, акт приймання-передачі?

Наталя Тукало запитує: Я вибачаюсь,але в яку Тернопільську бригаду йде допомога від Тернопільської міської влади?????

Нагадаємо, раніше Комітет виборців України повідомляв, що Тернопіль опинився серед міст, де спостерігають найменші показники витрат на підтримку військових у відсотковому співвідношенні — близько 2% свого бюджету.

 

Читайте також:

Платні парковки у Тернополі: де розташовані і коли працюють

У Тернопільській громаді продовжили час продажу алкоголю

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up