Долар знову пішов вгору! Ми дізналися, як змінився курс валют у тернопільських обмінниках та банках

Долар знову пішов вгору! Ми дізналися, як змінився курс валют у тернопільських обмінниках та банках

Після Нового року у обмінниках міста почав зростати курс долара та євро. Ми дізналися, як відрізняється курс у різних обмінниках та банках міста. Де вигідніше продавати, а де – купувати іноземну валюту.

Станом на 3 січня, курс Національного банку України становить 36,56 грн за долар та 39,00 за євро. Однак у обмінниках та касах банків валюту продають дорожче.

Який курс у обмінниках

Ми побували у різних обмінниках міста та порівняли курс. Здати долар можна від 40 гривень. Найвигідніший курс, як ми побачили – 40,40 грн за один долар.

Відео дня

Купити долар можна по 40,70–40,90 гривень.

Продати євро можна по 41,50 – 42,30 грн. Купити за 42,55 – 42,85 грн.

Який курс у банках

Також ми порівняли актуальний курс валют у відділеннях деяких банків міста. Курс долара дивіться на графіці нижче. Продавати американську валюту у банках не так вигідно, як у обмінниках. За доллар у банках пропонують до 40,30 гривень. А от купувати валюту у банках вигідніше, оскільки у багатьох готівковий курс нижчий, ніж у обмінниках. Однак придбати валюту можна лише за умови, що вона є у касі.  

Євро можна продати у касах банку від 40,40 грн до 41,90 грн. Купити європейську валюту можна від 42,30 до 43,40 гривень.

Як зберегти заощадження

У Національному банку України розповіли, як можна зберегти свої заощадження від коливання курсу валют. Громадяни можуть купувати долари США за офіційним курсом Національного банку з подальшим їх розміщенням на строковий депозит у банку та обов’язковим зворотним продажем купленої валюти після закінчення строку депозиту за офіційним курсом на день проведення зворотної операції. Простіше кажучи – ви можете купити долари онлайн та розмістити їх на депозит, а після закінчення терміну ви отримаєте ваш вклад у гривнях, відповідно до актуального курсу НБУ.

Сума та кількість таких вкладів для одного клієнта банку не обмежуються. Відсоткова ставка за депозитом встановлюватиметься відповідно до процентної політики банків, строк депозиту – від шести місяців з можливістю пролонгації, але без права дострокового розірвання. За оцінками Національного банку, такий інструмент створить для громадян додаткову альтернативу вкладенню коштів у готівкову іноземну валюту, що сприятиме зменшенню попиту на неї, стабілізації очікувань та зниженню тиску на курс у готівковому сегменті валютного ринку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up