Духи, сокира і будинок…«Баби-Яги». Що забирали у жителів Тернопільщини за борги? ФОТО

Духи, сокира і будинок…«Баби-Яги». Що забирали у жителів Тернопільщини за борги? ФОТО
  • За борги в Україні можуть відбирати від житла до особистих речей. 
  • Потім арештоване майно потрапляє у Систему еклектронних торгів, де і продають арештоване майно. На аукціонах часто трапляються навіть абсурдні лоти. 
  • Яке дивне майно з області потрапило у серпневий аукціон? Ми зробили підбірку ТОП-7 дивних речей за версією «20 хвилин», які забрали у мешканців області за борги і продають вже на днях.
  • Завдяки Вашим підпискам ми можемо готувати більше цікавих матеріалів. Дякуємо за підтримку незалежної журналістики!

Арештоване майно – рухоме або нерухоме майно боржника, на яке звернено стягнення і яке підлягає примусовій реалізації.

Відповідно до статті 61 Закону України «Про виконавче провадження», реалізація арештованого майна здійснюється шляхом електронних торгів або за фіксованою ціною. Порядок проведення електронних торгів визначається Мін’юстом України.

  1. <

    Відео дня
    /li>

Розділ «Меблі» у «Товарах для дому» на СЕТАМі багатий різним. Тут можна знайти шафи, стінки, дивани, і крісла. Наприклад, судячи з фото, це крісло, що у Козові, вже розвалюється, але його все ж надіються продати за 425 грн, а то й вище! Аукціон на нього проведуть 26 серпня. Крок аукціону – 21 грн. 25 коп. 

У «Електроніці» СЕТАМу пропонують клавіатуру Gembio. На фото видно пробіли на поверхні клавіатури, де клавіш немає. Тим не менше, клавіатуру теж, до речі, з Козови планують продати щонайменше за 150 грн. Крок аукціону – 7 грн.50 коп. Торги закінчаться 26 серпня.

Духи чоловічі фірми виробника Oriflame Home sport об’ємом 75 мл також пропонують на аукціоні. По фото видно, пачка не нова. Можливо, 75 мл там вже немає? Стартова ціна духів – 250 грн, а мінімальний крок аукціону – 12 грн. 50 коп. Місцезнаходження духів – м.Борщів. Проведуть аукціон 30 серпня.

Мабуть, один із найдивніших лотів в області. Стартова ціна сокири 20 грн. Крок аукціону – гривня. Сокиру розіграють 30 серпня у Бережанах.

 

Нежитлову будівлю рятувально-водолазної станції загальною площею 51,5 кв.м. у Ланівцях також продають за Системою електронних торгів за 83 520 грн, як мінімум. Крок аукціону – 2 505 грн 60 коп. Проведуть аукціон 06 вересня. У характеристиці лоту зазначають: фундаменти – бутові, стіни і перегородки –дерев'яні, перекриття – дерев'яне, дах – шиферна, двері – дерев'яні, вікна –

дерев'яні, інженерне устаткування – електропостачання. Фізичний знос складає 40%. Об'єкт знаходиться в задовільному технічному стані. Елементи будівлі в цілому придатні для експлуатації, але потребують ремонту.

У системі СЕТАМ продають половину будинку, площею 70 квадратів у с.Касперівці Чортківського району. Тобто можете розраховувати на 41,5 квадрат.

 На даху, як видно з фото, поросла рослинність. Його хочуть продати за 34 040 грн. Крок аукціону – 1 021 грн. 20 коп. Аукціон планують провести 30 серпня. 

Кому шматочок автопричепа з Касперівець? У СЕТАМі продають 1/2 частки автопричепа МАЗ 8114, 1992 року випуску. Стартова ціна – 2 190 грн. Крок аукціону – 109 грн. 50 коп. Планують провести аукціон 26 серпня. Цікаво, що у харектеристиці лоту не приховують: кузов вражений іржею по всьому периметру, пошкоджено лакофарбове покриття. 

 

Як взяти участь у торгах?

Правила участі у торгах визначаються Порядком реалізації арештованого майна, затвердженим Наказом Мін’юсту від 29.09.2016 року. 

Порядок оформлення участі у торгах:

Для участі в електронних торгах, необхідно:

1.Зареєструватися в системі «СЕТАМ»
2. Подати заявку на участь в електронних торгах з особистого кабінету учасника торгів
3. Сплатити гарантійний внесок у розмірі 5% від стартової ціни лота на рахунок організатора торгів.

Порядок сплати внеску:
Сплата гарантійного внеску для участі в електронних торгах здійснюється на рахунок організатора за реквізитами, які, зокрема, вказані в квитанції, що автоматично формуються Системою в особистому кабінеті учасника, при подачі заявки на участь у торгах по певному лоту. Підтвердження щодо надходження суми гарантійного внеску на рахунок Організатора від обслуговуючого банку повинно надійти Організатору не пізніше ніж за одну годину до початку торгів.
Порядок сплати за майно:
Розрахунок за придбане на електронних торгах майно здійснюється переможцем електронних торгів за реквізитами, які вказані в Протоколі електронних торгів, що автоматично формується системою після закінчення електронних торгів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up