Гречка зрівнялась в ціні з м’ясом! Як змінилась вартість продуктів у Тернополі та де дешевше (ГРАФІКА)

Гречка зрівнялась в ціні з м’ясом! Як змінилась вартість продуктів у Тернополі та де дешевше (ГРАФІКА)
  • У зв’язку з російським вторгненням, тернополянам довелося зіштовхнутися з багатьма проблемами. Зокрема – почали дорожчати продукти харчування. Ціни на окремі товари змінюються ледь не щотижня, а дещо почало зникати з прилавків.
  • Ми порівняли вартість продуктів у різних магазинах та дізналися, які товари наразі в дефіциті.

Журналісти «20 хвилин» стежать за зміною цін у місцевих супермаркетах. Наразі там можна придбати все необхідне. На полиці повертаються товари, які зникли на початку повномасштабної агресії російського окупанта, хоча деякі товари все ж в дефіциті.

Також побільшало імпортної продукції, переважно товари везуть з сусідньої Польщі. Ми побували у трьох мережах супермаркетів міста та порівняли ціни на товари.  

Ціни знову ростуть

Ми помітили, що деякі товари продовжують дорожчати. «Рекордсмен» – гречка. Ця крупа є не у всіх супермаркетах, а там де її продають – ціна може шокувати. Кілограм коштує 90–100 грн. Така ж ціна, для порівняння, на курячу тушку. На початку лютого кілограм гречки коштував 44-45 грн.

Відео дня

Цукор до війни коштував приблизно 25 грн. Тепер – 28–29,9 грн.

Вартість масла продовжує зростати. На початку травня упаковка масою 180 грамів коштувала 50–55 грн. Тепер ціна на це ж масло сягає 61 грн. До війни воно коштувало 42 грн.

Порівняння цін на основні товари у різних супермаркетах міста дивіться на графіці:

Чи є товари з півдня та сходу

Ми також перевірили, чи можна знайти продукти від виробників, потужності яких розташовані на півдні та сході України.

Сіль від «Артемсолі» – не єдиний товар, який зник з полиць магазинів. Хоча тепер сіль можна придбати фактично у будь–якому супермаркеті. Вона вже не в дефіциті. Щоправда ціна не 8–10 гривень, як була раніше, а понад 18. У деяких супермаркетах поряд з сіллю лежить цукор з такою ж ціною. Вартість сягає і 30 грн за кілограм.

Тепер у магазинах важко знайти соки від «Сандора». Завод, де його виготовляють, розташований на Миколаївщині. Лише в одному з супермаркетів ми побачили залишки соків від цього виробника. Однак на полицях можна знайти альтернативу.

Фактично зникла продукція «Чумак», потужності якого розташовані на Херсонщині. На прилавках можна побачити соняшникову олію. Її виготовляють у Харківській області. В одному з супермаркетів ми знайшли залишки соусів та томатної пасти від цього виробника. На упаковці вказано, що вони виготовлені у Каховці, Херсонської області.

Однак полиці не порожні – є альтернатива від інших українських або зарубіжних виробників.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач38

    Як мене дістало ваше ниття,в країні війна,люди гинуть,а ви гречка......коли вже наїстеся,чи може від війни стомився????
  • Ярослав Іванців

    В маленьких магазинах дешевше,картопля молода на ринку 10-20 гр,закупляйьеся самі в своїх супермаркетах,краще в КОМОРІ.
  • Бодя Олегович

    Ну шож, будем їсти мнєсо замість гречки, не такий поганий замінник)

keyboard_arrow_up