Ми дізналися, скільки витратили на банер із зображенням Степана Бандери на будівлі ОДА

Ми дізналися, скільки витратили на  банер із зображенням Степана Бандери на будівлі ОДА
  • Банер із зображенням Степана Бандери розмістили на будівлі Тернопільської ОДА наприкінці грудня.
  • Ввечері 14 січня буревій пошматував його...
  • Звідки гроші і хто оплатив монтаж? Чи стане це щорічною традицією, ми запитали в обласної ради.

1 січня у Тернополі відбулася традиційна смолоскипна хода на вшанування пам'яті Степана Бандери. Це 113-та річниця від Дня народження Степана Бандери. 

Нагадаємо, що 1 січня 1909 року народився Степан Бандера — український політичний діяч, один з чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття та лідерів Організації українських націоналістів. 

Михайло Головко розпорядився розмістити банер із зображенням Степана Бандери для привернення уваги населення Тернопільської області до відзначення Дня народження Героя України.

Відео дня

«Для України Степан Бандера — символ незламної боротьби за Незалежність. Степана Бандери досі, як у страшному сні, боїться агресор. Хоч його давно вбили вороги, але Степан Бандера й далі воює за Українську державу!» — сказав Михайло Головко.

Розпорядився голова

Згідно з розпорядженням голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка, банер, на якому зображений портрет Степана Бандери, розмістили на адміністративній будівлі Тернопільської обласної ради 27 грудня 2021 року. 

«Теоретик українського націоналістичного руху XX століття Степан Бандера народився у 1909-му році на Івано-Франківщині. Його життя обірвалося в досить молодому віці та пам’ять про нього живе у наших серцях. Переконаний, саме на таких постатях, як Степан Бандера повинні зростати наші діти! — наголосив Михайло Головко. — Нагадаю, Тернопільська обласна рада закликала Президента повернути звання Героя України з удостоєнням ордена Держави (посмертно) Степану Бандері за незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзм і самопожертву в боротьбі за незалежну Українську державу».

Скільки коштував і звідки гроші?

Ми звернулися до обласної ради із офіційним запитом. Михайло Головко поінформував «20 хвилин», що вартість самого банера із зображенням провідника Організації українських націоналістів, Героя України Степана Бандери становить 49 900,00 гривень. Такі видатки проведені за рахунок спеціального фонду обласного бюджету. Цікаво, що ще оплачують зі спеціального фонду?

А ось послуги зі встановлення і зняття означеного банера були оплачені благодійною організацією «Фонд Михайла та Мар'яни Головко». Скільки саме — не повідомили. 

Ймовірно, Фонду доведеться ще доплатити за повторний монтаж? Нагадаємо, ввечері 14 січня буревій розірвав його на прямокутні шматки. А 15 січня банер зняли з будівлі.

Банер встановлений тимчасово на період вшанування пам'яті з нагоди Дня народження Героя України Степана Бандери. Його встановлюватимуть щорічно. Про це повідомив Михайло Головко. 

А як вам така традиція і чи вартує вказаних грошей? Діліться своїми думками у коментарях.

 

Читайте також:

Банер Бандери, який розірвало вітром, знімають з приміщення облдержадміністрації (ФОТО ДНЯ)


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Yuriy Kupeev

    Всім ватним коментаторам присвячується:
  • Сергій Бондаренко

    Я не знаю, скільки витратили на банер, але те, що плити перед обласною адміністрацією в такому жахливому стані це дуже сумно і не приємно.
  • АНАТОЛІЙ

    Дібіли потробно було гарно обробляти  чоб вітер непроходив побокам.
  • Читач62

    Мало хто знає, тепер ще будемо літом за опалення платити. Введено круглорічну абон. плату 528 грн. Це називається двоставковий тариф, на який всіх перевели. Як говориться, доскакались... І де ті скакуни, що за гідність виступали? Сидять тихо...

keyboard_arrow_up