Хто може подавати документи на відключення від централізованого опалення і яка процедура

Хто може подавати документи на відключення від централізованого опалення і яка процедура

У міській раді роз'яснили порядок виготовлення документів та проведення робіт з відключення квартир від централізованого опалення. Та хто має право на відключення.

Подати документи на відключення квартири від системи централізованого опалення чи гарячого водопостачання можуть тернополяни у випадку, якщо квартира знаходиться у житловому будинку, який включено до Переліку багатоквартирних будинків, у яких не менше як половина квартир та нежитлових приміщень відокремлена (відключена) від систем (мереж) центрального опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води. Такий список розміщено на офіційному веб-сайті міської ради.

Власник(-и) можуть звертатися особисто чи через уповноважену особу за довіреністю в Центр надання адміністративних послуг (вул.Острозького, 6 тел. 40-41-94). із заявою, до якої долучається:

- копія документа, що засвідчує право власності на об’єкт нерухомого майна.

Відео дня

- копія паспорта власника/власників квартири/нежитлового приміщення.

- копія документа, що підтверджує зміну прізвища (імені).

Заява про відокремлення (відключення) квартири чи нежитлового приміщення багатоквартирного будинку від ЦО та ГВП передається на розгляд Комісії.

Комісія на найближчому засіданні розглядає заяву та надає заявникові рекомендації щодо можливих варіантів влаштування системи індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні та щодо збору вихідних даних і технічних умов для виготовлення відповідної проєктної документації. Витяг із протоколу Комісії з результатами розгляду звернення надається заявникові.

Для відокремлення (відключення) квартири чи нежитлового приміщення власник забезпечує розроблення проєкту відокремлення (відключення) квартири чи нежитлового приміщення від ЦО та ГВП, який виготовляється відповідно до державних будівельних норм і правил та має забезпечити ізоляцію транзитних стояків, а також, у разі потреби, перенесення транзитних стояків.

За потреби, власник забезпечує виготовлення проєкту встановлення системи індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні, виготовленого відповідно до державних будівельних норм і правил.

Зі списком сертифікованих спеціалістів для виготовлення відповідної проєктної документації з дотриманням всіх нормативних документів та діючих державних будівельних норм і правил можна ознайомитись за наступними посиланнями:

·         Реєстр атестованих осіб

·         Інженери-проектувальники

Додатково інформуємо, що відокремлення (відключення) квартири чи нежитлового приміщення від ЦО та ГВП здійснюється у міжопалювальний період не пізніше ніж 01 жовтня у спосіб, що не перешкоджає постачанню теплової енергії та гарячої води до інших квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, приєднаних до ЦО та ГВП.

Окрім того зазначаємо, що для виконання робіт із відокремлення (відключення) від ЦО та ГВП власник (власники) квартири чи нежитлового приміщення повідомляє виконавця відповідної комунальної послуги  та виконавців робіт з обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання та постачання гарячої води про своє рішення щодо відокремлення (відключення) від ЦО та ГВП шляхом подання письмової заяви в довільній формі, у якій зазначається наявність підстави для такого рішення та додається копія зазначеного вище витягу з протоколу.

Роботи з відокремлення  (відключення) від мереж ЦО і ГВП здійснює організація із відповідною ліцензією.

Після завершення робіт із відокремлення (відключення) квартири чи нежитлового приміщення від ЦО та ГВП складається відповідний акт (4 шт.) про відокремлення (відключення) квартири / нежитлового приміщення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води по одному примірнику для власника, представника виконавця комунальної послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, виконавця робіт з обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання і гарячої води, а також для іншого суб'єкта господарювання у разі залучення його власником для виконання робіт з відокремлення (відключення).

Такий акт підписується присутніми під час відокремлення (відключення) власником квартири чи нежитлового приміщення і представником виконавця комунальної послуги з постачання теплової енергії та гарячої води, представником виконавця робіт з обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання і постачання гарячої води, а також іншим суб'єктом господарювання у разі залучення його власником для виконання робіт з відокремлення (відключення).

Після підписання акту виконавець відповідної комунальної послуги повідомляє власника про перегляд умов або розірвання договору про надання послуг.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Тихоліз Міша

    Можуть встановити:  
    Власники квартири в новобудові.
    Власники особистого будинку.
    А ще шановані депутати.
    А ще 400$ і вам дадуть дозвіл, трохи не по ьілій схемі, але так роблять.
    І ті в яких відключають повністю будинок.
    Всі інші не назбирають жильців з 50 відсотками відключених від мережі. Таких будинків дуууже мало в Тернополі, можливо 1% назбирається.
    Ось так і живемо: Вам дають зелене світло, а їхати неможна )))

    Тихоліз Міша reply Тихоліз Міша

    Дмитро Сана
    Ви не задавали собі запитання: Чому дають дозвіл, але при цьому створюють такі умови, які не дають дозвіл.
    І так в багатьох державних і не тільки державних установах. Все створюють для "людей", щоб покращення було тільки на бумазі і дальше не поширилось.
    В нас закони приймаються не для людей, а для тих, хто приймає ті закони. Тому так і живемо...

    Тихоліз Міша reply Тихоліз Міша

    Дмитро Сана
    ДержЕнергоНагляд  рулить і в курсі всього, як завжди.

    Dmitriy Sana reply Тихоліз Міша

    Тихоліз Міша По таких схемах будете платити за централізоване (яке відєднаєте самовільно) і в кращому випадку за спожиті куби газу, якщо вдасться чудом встановити газовий котел( це для типових будинків з цо)

    Тихоліз Міша reply Тихоліз Міша

    Evgenija Panfilova
    Я таким не занімаюсь.
    Мені раніше пропонували, ціна зараз не скажу, призабув, рушають через міську раду. Я відмовився бо гарантії не дають, а гроші хочуть наперед )). Схема така, що може бути кидалово і нічого не докажете.
    В нас працюють по схемі: Є попит, буде пропозиція.
    Краще ходити перевіреними і законними дорогами, а ніж вирішувати непонятно з ким і як...

    Evgenija Panfilova reply Тихоліз Міша

    Тихоліз Міша а детальніше там де про 400$? Явки, паролі?
  • Ната Ли

    З цим централізованим опаленням все дуже і дуже незрозуміло.....А якщо залишиться у будинку тільки 1-2 квартири,а решта перейдуть на індивідуальне,то хто буде оплачувати обслуговуння внутрішніх мереж і опалення під'їзду?Тай лічильник,який встановлять на вхід,на опалення,теж будуть оплачувати тих дві квартири,а решта обігріватися стояками,які залишилися у кожній квартирі і непогано їх обігрівають безкоштовно! Закон,як і більшість наших законів,відірваний від реалій життя!!

    Іван Тлумацький reply Ната Ли

    Ната Ли дебільний закон100% , ми всім стояком хочем відключитись і також не хочуть дати дозвіл
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up