Хто у міськраді найбагатший?

Хто у міськраді найбагатший?
Найбільший дохід минулого року отримав міський голова Сергій Надал –грн. Однак, враховуючи сумарний дохід, особистий плюс членів сім’ї, мер трішки поступився заступнику начальника управління культури Наталії Задорожній

–Якби я був мільйонером, то збудував би у місті щось дуже красиве і гарне, –каже начальник міського управління містобудування й архітектури Василь Бесага. –А так мушу малювати за копійки.
Декларації про доходи за 2014 рік оприлюднили 57 посадовців Тернопільської міської ради –міський голова, його заступники, начальники управлінь та заступники начальників управлінь. Декларації чиновників - у вільному доступі, їх можна переглянути на сайті Тернопільської міської ради.

Через сканер став «мільйонером»
У кількох тернопільських Інтернет-виданнях була поширена інформація про те, що найбатшим посадовцем тернопільської мерії є начальник управління містобудування та архітектури Василь Бесага. Головний архітектор міста минулого року начебто заробив п’ять мільйонів шістсот тисяч гривень.
На сайті міськради у графі „доходи” пана Бесаги і справді вказана така сума. Щоправда, дещо дивним є те, що всі ті мільйони вказані як заробітна плата. Це, власне, викликало певні підозри. Такі статки чиновник міг заробити від дивідендів, спадщини, продажу майна тощо. А як для зарплати - це явно завелика сума.
Щоб прояснити ситуацію, ми зателефонували до міськрадівського «мільйонера». Пан Бесага із задоволенням розповів про те, що зробив би для міста, якби був реальним мільйонером. Насправді, як пояснює чиновник, минулого року він отримав дохід у розмірі 56479,93 гривень. У декларації, розміщеній на сайті міськради, не видно коми, тому складається враження, що дохід - п’ять мільйонів шістсот.
 –Насправді ми такі «багаті», що навіть сканера нормального не маємо, –бідкається чоловік. –Через те так вийшло, що кому не відсканувало.
,4 тисячі гривень зарплати на рік – це виходить у середньому по 4700 гривень щомісяця. Якщо від цієї суми відрахувати усі податки, то чистими на руки вийде десь 3500 грн.
грн –досить пристойна зарплата як для середньостатистичного тернополянина. Але як для начальника міського управління архітектури – сума надто мала. Більшість начальників управлінь міськради отримали за минулий рік зарплату у розмірі від 70 до 90 тисяч гривень.
–Якщо рахувати без премій, то чисті зарплати у нас маленькі, –пояснив Василь Бесага. –Якщо у роботі відділу чи управління щось не так, то у нас відразу знімають премію. А знімають з кого –з начальника. А «на горіхи» завжди дістається кому? Архітектурі. Ось так і виходить, що я за минулий рік отримав менше за інших.

Надал - перший
Справжній рейтинг посадовців Тернопільської мерії очолив міський голова Сергій Надал. За минулий рік він отримав дохід у розмірі 621 тис. 760 грн. З них зарплата міського голови становила 185 тис. 220 грн, у середньому це по 15 тис. грн на місяць. Минулого року  мер отримав спадщину у розмірі 415 тис. 910 грн. Дружина міського голови заробила небагато – лише 30 тис. 720 грн за весь рік.
Також мер отримав з Австрії суму, еквівалентну 20 тис. грн. Небагато, але Сергій Надал єдиний, хто з посадовців міськради отримував доходи з-за кордону.
Друге місце у рейтингу посадовців мерії посіла заступник начальника міського управління культури і мистецтв Наталія Задорожна. Вона минулого року отримала 407 тис. 584 грн доходу, з них 55 тис. 744 грн – зарплата, 345 тис. 150 грн –дохід від відчуження рухомого або нерухомого майна. Чоловік Наталії Задорожної, знаний у Тернополі бізнесмен-медійник та депутат міськради Юрій Фартушняк минулого року отримав дохід у розмірі 255 тис. 43 грн. Основна суму доходу пана Юрія, а це 255 тис. 43 грн –від провадження підприємницької діяльності.
Ще троє посадовців мерії потрапили у рейтинг найбагатших завдяки високим доходам членів своїх сімей. Це начальник управління стратегічного розвитку Юрій Дейнека, начальник управління освіти Ольга Похиляк та заступник начальника управління транспорту Олег Вітрук. Їхній особистий дохід –це, по суті, зарплата у міськраді. Але у кожного з них члени сімей заробили за рік понад 300 тис. грн. У сімей Дейнеки і Похиляк – дохід від бізнесу, а сім’я Вітрука отримала спадщину.
 

Краще авто – службове
Цікаво, що з усіх чиновників міськради лише Юрій Дейнека має депозит у банку. На банківських рахунках у нього –820 грн. Решта посадовців міськради чомусь не надто довіряють нашим банкам. Чи, може, не мають що вкладати?
Окремо варто згадати і про транспорт тернопільських посадовців. У народі люблять жартувати, що найкраща машина – це службова. Схоже, такого принципу дотримуються у мерії. За багатьма посадовцями закріплені службові авто, які є значно крутішими, ніж їхні власні.   
Автомобілі екстра-класу зареєстровані лише у Сергія Надала та Наталії Задорожної. Так, заступник начальника управління транспорту Олег Вітрук не має авто. Без власних автомобілів і члени його сім’ї.

ТОП-5 найбагатших посадовців міськради

Відео дня

 

Особистий дохід, у грн

Дохід членів сім’ї, у грн

Сумарний дохід (особистий і членів сім’ї), у грн

Нерухомість

Транспорт

Сергій Надал, міський голова Тернополя

621760

30720

652480

будинок - 399 кв. м (сім'ї)

квартира - 11,74 кв. м, земельні ділянки - 1200 і 2500 кв. м (сім'ї)

Mitsubishi Pajero, 2008 р. в.

Наталія Задорожна, заступник начальника управління культури

407584

270725

678309

квартира - 83,3 кв. м  (сім’ї)

Nissan, 2013 р. в. (особистий), Mitsubishi Pajero, 2008 р. в. (сім’ї)

Ольга Похиляк, начальник управління освіти

94666

365264

459930

будинок - 240 кв. м, квартира - 91 кв. м, земельна ділянка - 0,30 га

Аudi6, 2006 р. в. (сім’ї)

Олег Вітрук, заст. начальника управління транспорту

75131

360668

435799

квартира - 52 кв. м, квартира 62 кв. м. (сім’ї), земельні ділянки - 7552 кв. м і 1976 кв. м. (сім’ї),

-

Юрій Дейнека, начальник управління стратегічного розвитку

94937

339371

434308  

квартира - 115 кв. м, квартира - 63 кв. м (сім’ї)

Skoda SuperВ, 2008 р. в., Volkswagen  Passat, 1991 р. в. (сім’ї)

 


 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анонім

    Тупаки))) Походу взяли замовну статтю, яку хтось чорнуху начеркав, але забув "правильні" цифри вписати, в першому ж реченні ПРОЧЕРК)): "отримав міський голова Сергій Надал –грн." Хоч не паліться)
  • Анонім

    Шось тут не чисто !2 тисячі в місяць для такого статного мужчини ,як Заставний є дуже мало.
  • Анонім

    А що поганого в тому,що люди декларують свої реальні доходи?Чи мають прибіднятись як Заставний з зарплатою 24тис/рік,тобто 2тис. в місяць?http://zz.te.ua/dva-budynky-rodynni-kvartyry-ta-dorohi-avto-deklaratsiya-zastavnoho/

  • Анонім

    А що поганого в тому,що люди декларують свої реальні доходи?Чи мають прибіднятись як Заставний з зарплатою 24тис/рік,тобто 2тис. в місяць?http://zz.te.ua/dva-budynky-rodynni-kvartyry-ta-dorohi-avto-deklaratsiya-zastavnoho/

    Анонім reply Анонім

    Погано те, що ці люди не декларують своїх реальних "доходів", а закони держави, які писані ними самими для них самих, не дають змоги вивести їх на чисту воду. Так що - х..роям слава.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up