Канадські іномарки скоро повезуть в Україну

Канадські іномарки скоро повезуть в Україну

З першого серпня набуває чинності угода про Зону вільної торгівлі (далі ЗВТ, - прим. ред.) між Україною та Канадою. Після чого наступає повна лібералізація у торгівлі між країнами. Зокрема угода передбачає негайне звільнення від мита 99,9% товарів, в тому числі автомобілів.

Як зазначено в угоді ЗВТ, перехідні періоди до повної лібералізації різні у кожній групі товарів. Зокрема, протягом 3-х років будуть скасовані ввізні мита для будматеріалів, інструментів, промислового обладнання та частини літальних апаратів тощо. Протягом 5-ти років для електроапаратури, мотоциклів, причепів, водних суден, фотокамер тощо. Протягом 7-ми років для автомобілів, тракторів та запчастини до них.

Про те що відчутні, позитивні зміни скоро будуть на автомобільному ринку України, прогнозує генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

- Будь-яке посилення чи послаблення мита, сильно впливає на бізнес та ринок в цілому, - коментує для “20 хвилин” Олег Назаренко. - На сьогодні в Україну вже є імпорт автомобілів з ЄС, Росії, Китаю, Кореї та Японії. Також чимало завозять авто з-за океану. Якщо скасують мито, то звичайно канадськими автомобілями ураїнський ринок не “засиплять”, однак по факту їх стане значно більше. 

Відео дня

Зміниться сам принцип ввезення автомобілів на територію України, продовжує він. До прикладу, сьогодні в основному з ЄС та Росії ввозяться автомобілі фізичні особи, а з Китаю, Кореї та Японії - юридичні особи.

- Після скасування мита, більше автомобілів почнуть імпортувати юридичні особи, - наголошує пан Назаренко. - Оскільки фізичній особі набагато важче придбати автомобіль десь на аукціоні в Канаді та замовити місце на кораблі аби доставити авто в Укарїну. Однак, якщо юридична особа замовляє 300-400, а то і більше автомбілів, то їй набагато легше замовити палубу на кораблі. Більше того, дешевша буде доставка в розрахунку на один автомобліь.

Але не потрібно говорити, що це буде якась сенсація. Все таки, переважна більшість автомобілів через дорогу доставку й іншу систему серитифікації будуть доставлятися з ЄС та Росії. 

Фахівець наводить приклад й каже, що формально для того, аби ввезти авто з Канади в ЄС необхідно змінити світлотехніку, ремені безпеки і скла. Оскільки з-за океаном не проводять такі євро випробування, як: "колор ідентіфікейшн" і "удар головою пасажира при аварії", - а це все додаткові витрати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Діонісій

    Канада знайшла ринок збуду в Україні. а ми будемо нашу продукцію кудись продавати ?

    Віталій Ониськів reply Діонісій

    Це двостороння угода. Ми Канаді свою продукцію, Канада нам.

    Діонісій reply Віталій Ониськів

    а ми Канаді що можемо запропонувати ? кукурудзу, зерно, ну сільгосп і тваринну продукцію тільки? двостороння угода не має на увазі рівноправність у двох партнерів, як з Евросоюзом теж, то є бізнес, бізнес не державний, а приватний.

    Piter Savka reply Діонісій

    Ми сировинна країна, продаємо тільки сировину
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up