"Нас кинули": сотні тернополян вимагають повернути кошти за посилки у "Ін Тайм". Що кажуть у поліції?

"Нас кинули": сотні тернополян вимагають повернути кошти за посилки у "Ін Тайм". Що кажуть у поліції?
  • У редакцію «20 хвилин» звернулася тернополянка Оксана Грищишин, яка скаржиться на поштового перевізника «Ін Тайм». Жінка вже місяць вимагає повернення коштів за своє відправлення. Таких людей сотні у Тернополі.
  • Чи справді «Ін Тайм» - банкрут та що робити людям, яким фірма заборгувала гроші, дізнавався журналіст «20 хвилин».

У Тернополі працює 4 відділення «Ін Тайм», наразі вони поки що працюють, однак більшість відвідувачів приходять не для того, щоб отримати посилку, а щоб написати заявку на повернення коштів. Уже майже місяць перевізник не повертає гроші за відправлення посилок.

- Я продала комплект шин і відправила їх через «Ін Тайм» з послугою грошового переказу, - каже тернополянка Оксана Грищишин. – Посилку відправляла 7-го лютого, а 10-го лютого хлопчина забрав їх і сплатив 4000 гривень. Після цього п’ять днів чекала, коли мені надійде грошовий переказ, але він не надходив. Почала телефонувати на гарячі лінії, і там розповіли, що були якісь збої в системі. Потім мені порадили написати заяву, щоб гроші повернули на картковий рахунок. Я її написала 19-го лютого. Уже згодом ми дізналися, що, можливо, компанія стала банкрутом, хоча цю інформацію ніхто не підтверджує.

Відео дня

Пані Оксана повернулась у відділення №4, де вона і відправляла посилку, у понеділок, 2 березня, але вже з поліцією. Однак правоохоронці пояснили, що вони не можуть вирішувати цивільно-правові відносини.

- Звернення було зафіксовано в автоматичному режимі, - кажуть патрульні. - Оскільки це є цивільно-правові відносини, потрібно звертатися до суду з позовом на компанію. Поліція не може вирішувати цивільно-правові справи.

Однак у жінки прийняли заяву зі скаргою. Як розповіли у відділенні працівники, це вже третє звернення в поліцію на компанію у Тернополі.

- У п’ятницю, 28-го лютого, ще один клієнт викликав поліцію на наше відділення №4 (пр. Злуки) та ще на вул. Гайову, - пояснює оператор поштового зв’язку відділення №4 «Ін Тайм» у Тернополі. – Заяв про виплату коштів на картковий рахунок є сотні. Хтось приходить і пише звернення про вивід коштів на картковий рахунок, хтось скандалить. Людей можна зрозуміти, адже ніхто не може повернути гроші.

Як пояснює один з операторів, грошові перекази не приходять у відділення майже місяць. Навіть самі працівники не знають, що відбувається. Чутки про банкрутство компанії працівники не підтверджують, принаймні, їм про це не повідомляли.

- Наразі ми працюємо у звичному режимі, розпорядження, що ми закриваємося нам не приходили, - пояснюють працівники. - Однак відправлення не приймаємо. Маємо розпорядження лише видавати відправлення, які лишилися на відділенні. Гроші за відправлення нам не надходять ще з минулого місяця. Зарплату нам не виплачують. Чи віддадуть заборгованість – не знаємо. Самі намагаємося звернутися до керівництва, але ніхто не відповідає.

Також працівники спростовують чутки, що буцімто через заборгованість робітники забирали гроші за відправлення з каси, адже за це передбачена кримінальна відповідальність.

Така ситуація склалась не лише в Тернополі, а і по всій Україні. У деяких містах люди навіть не можуть отримати свої посилки, бо робітники не виходять на роботу через невиплату зарплати. У Тернополі це ще зробити можна, тому якщо у відділенні на вас чекає посилка, саме час її забрати.

Ми звернулися до керівництва компанії з інформаційним запитом, щоб надали пояснення щодо подальшої роботи компанії та термінів виплати людям заборгованості. Більше про це читайте згодом.

Юрист Ростислав Небельський пояснює, що звертатися у поліцію, якщо ви маєте претензію до поштового перевізника, дійсно марно. Правоохоронці не зможуть вам допомогти, адже це не у їхній компетенції.

 - Якщо у вас виникли якісь претензії до поштового оператора, потрібно звертатися а офіційну адресу перевізника, - каже Ростислав Небельський. – Існує Реєстр операторів поштового зв’язку. Там можна побачити офіційні адреси, на які можна відправляти скаргу. Наразі в Україна є 56 таких операторів.

Наразі компанія не перебуває на етапі припинення. "Ін Тайм" фігурує у кількох судових справах. Серед них є "свіжі" справи по заборгованості компанії. 

Також можна звертатися до суду. Варто зберегти усі документи, що підтверджують користування послугами відправника. 

А що ви думаєте про цю ситуацію? Чи користувалися послугами "Ін Тайм"? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Євген

    Пишіть заяви про злочини по статтям 185 частини2,3,4,5 та 190 частини 2,3,4 КК України . Це крадіжка та шахрайство . Потерпілих сотні тисяч по всій країні, збитків - мільйони !!?
  • Андрій Черничук

    Жаль . Нова пошта монополістом стає. І дре ціни нереальні.

    Вадим Єпур reply Андрій Черничук

    Чому ж? В нас в Україні є 56 операторів поштового звязку. Серед найбільш популярних, які є і в Тернополі, є відносно молодий Justin. Не забувайте і про "Укрпошту" - дешево та сердито. Всі вони доставляють швидко. Різниця лише в ціні. Ми порівнювали вартість доставки - https://te.20minut.ua/Groshi/de-mozhna-naydeshevshe-ta-nayshvidshe-vidpraviti-posilku-yaki-perevizn-11034837.html

  • Наталя Бойко

    Скажіть куда заяву йти писати

    Марічка визивай наряд reply Наталя Бойко

    Пиши в сільську раду доярці миросі але тупе
  • Наталя Бойко

    Скажіть куда йти заяву писати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up