Кому в Тернополі готові платити десятки тисяч, а кому мінімалку. Рейтинг професій

Кому в Тернополі готові платити десятки тисяч, а кому мінімалку. Рейтинг професій
  • Як правило, щоб отримувати високу зарплатню,  потрібно мати чималий багаж знань. Але є і такі професії, де ви можете працювати без освіти та й без досвіду. Щоправда, заробітна плата буде в такому випадку невисокою.
  • Ми склали рейтинг найбільших та найменших зарплат у Тернополі та області. 

Всі дані про зарплатню ми взяли з сайту із пошуку роботи work.ua, а також на офіційному сайті Державної статистики у Тернопільській області.

Найбільш оплачувані професії

За даними сайту work.ua, найбільш оплачуваними професіями у Тернополі є водій-міжнародник, архітектор, регіональний менеджер. Роботодавці готові платити працівникам від 21 500 до 28 000 гривень.

Відео дня

А в ТОП професій, де готові платити понад 20 000 гривень увійшли також автомаляр, диспетчер, проєктувальник, директор, екскаваторщик, автомеханік.

Всі дані про професії та заробітну платню датовані 11 липня.

Найменш оплачувані професії

У вакансіях на сайті work.ua найменше роботодавці готові платити офіс-менеджерам, помічникам стоматолога, охоронцям - 9 000 гривень.

Ще менша зарплатня у медсестер, офіціантів, барист. А мінімальний оклад отримують прибиральниці - 6 500 гривень.

Дані про найбільший та найменший оклади, що готові платити роботодавці складені на основі 1156 вакансій про роботу в Тернополі за останніх 30 днів.

Найбільш та найменш прибуткові види діяльності

За даними сайту Управління Державної статистики в Тернопільській області в травні найвигіднішими видами діяльності стали: добувна промисловість, управління й оборона, енергетика, фінанси та страхування, а також діяльність в лісовому, рибному чи рибному господарстві.

Від початку року в цих видах діяльності середня зарплатня зросла на півтори-дві тисячі гривень.

Мало платять працівникам на будівництві, людям, які займаються операціями з нерухомим майном чи зайняті у спорті, мистецтві чи розвагах, або ж надають інші види послуг. А найменше отримують люди, зайняті в сфері адміністративного та допоміжного обслуговування.

Як підготуватися та поводитися на співбесіді?

Розповідає начальник відділу організації профорієнтації Тернопільського обласного центру зайнятості, кандидат психологічних наук Тетяна Білінська.

​–  Перша за все, варто усвідомити, що співбесіда є досить серйозною річчю. Це маленький іспит, в якому ти показуєш не тільки свої професійні знання, але й навички в комунікації, знання етичних норм та поведінці в соціумі.

Необхідно мати власне резюме належного вигляду. Навіть підготовка резюме допоможе вам самим структурувати свої знання та дасть змогу правильно відповідати на питання від роботодавця.

Роботодавця цікавить освіта можливого працівника, його зовнішній вигляд та навіть його смак. Від нього можливі і різноманітні запитання. До них варто бути готовими, адже часто молоді люди можуть «посипатися» на банальних, на кшталт, «Яку ви хочете зарплатню?», або «Чому вирішили працювати саме в нас?».

З можливих питань роботодавець може попросити назвати свої негативні риси або слабкі сторони. А по завершенні співбесіди будьте готові ставити питання роботодавцю, тому що якщо у вас після розмови з ним не виникло запитань, це також наштовхує на відповідні висновки.

Обов’язково роботодавця, як і будь-яку людину, яка платить гроші за виконану роботу, буде цікавити як працівник орієнтований на результат, його рівень самомотивації, емоційний інтелект, швидкість реагування, тобто психологічні якості.

На співбесіді поводьтеся натурально і не намагайтеся вдавати з себе іншу людину. Це дуже впадає в очі.

Не менш важливо і коли ви прийдете на співбесіду. Зрозуміло, якщо ви прийдете пізніше, це справить негативне враження. Але й не потрібно приходити занадто рано. Оптимальний варіант – за п’ять-сім хвилин до початку співбесіди. В такому випадку ви зможете адаптуватися до навколишньої обстановки, налаштувати себе та перевести подих.

Коли у вас питають про досвід роботи, а ви його не маєте, це буде сприйматися в негативному ключі. Пригадайте, можливо ви були десь на практиці, або ж допомагали знайомим на роботі, це також ваш досвід.

Не раджу повторювати поведінку роботодавця під час співбесіди. Не повторюйте його рухи та поведінку. Ще десять років тому такий прийом був би дієвим, але сучасні роботодавці навпаки дратуються від подібного мавпування. Зараз це сприймається як один з варіантів неприродної маніпулятивної поведінки.

Пам’ятайте,  навіть якщо це перша співбесіда у вашому житті, не хвилюйтеся. Вам потрібно до неї належним чином підготуватися. Зверніться до фахівців, вивчіть ту нішу, у якій ви працюватимете, і у вас все вийде.

А де працюєте ви? Чи задоволені роботою? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Vitaly Masyuk

    Важливо чи вмієш ти хоч шось по тій професії.....в Тернополі реальний дефіцит кваліфікованого персоналу, Вузи клепають корочки!!! Про технічні спеціальності взагалі мовчу...Тернопільський політех то скоріше можна назвати музеєм 90-х років...
  • Ярослав Омелян

    Шо за бред. Якразто в будівництві найвищі зарплати, а не навпаки!!!
  • Galina Shostak

    Прибиральниці 6500 а медсестри4000 Нащо вчитися?

keyboard_arrow_up