Купюра в два долара та гривні з гарними номерами: що продають тернополяни в інтернеті

Купюра в два долара та гривні з гарними номерами: що продають тернополяни в інтернеті
  • Чимало тернополян займаються боністикою - колекціонуванням паперових грошей. Хтось збирає банкноти різних країн, хтось – українські гривні, які друкували різні голови НБУ, а хтось «полює» на банкноти з гарними номерами.
  • Ми зробили підбірку найдорожчих та найцікавіших банкнот, які продають тернополяни в інтернеті. Перевірте, може і у вашому гаманці є гривня з «гарним номером».

100 гривень з гарним номером – 3000 гривень

В боністиці існує окремий напрямок колекціонування, коли купюра цінується за її номер. Цінність їй можуть дати цифри, які повторюються в номері, номери, які нагадують дати народження, тощо. Серед колекціонерів навіть існує думка, що банкноти з гарними номерами вилучають одразу після друку, щоб продавати колекціонерам. Продавець вказує, що банкнота в гарному стані. Її номер – УА5558555. 

Колекційний набір з банкнотою 100 фунтів – 1500 гривень

Тернополянин продає ексклюзивний набір для любителів фільму «Поїздка в Америку» 1988 року. Набір складається оригінальної банкноти з фільму «100 фунтів Замунда», автографа актора Арсеніо Холл, вінілової пластинки "The System ‎– Coming To America" 1988 та квитанції про покупку набору на eБей.

Відео дня

2 гривні з «золотим номером» - 1000 гривень

Ще одну купюру з гарним номером продає житель Тернополя. Номер купюри – ТЄ7577775. Купюра в гарному стані. Схожих пропозицій в інтернеті є чимало, однак справжній попит є лише на ті банкноти, які мають справді цікаві номери.

Два долара 1976 року – 300 гривень

Банкнота номіналом в 2 долара зустрічається дуже рідко. Виробництво таких було припинено ще в 1966 році, але через 10 років з нагоди святкування 200-річчя незалежності США виробництво ненадовго відновили. Наразі купюра зустрічається нечасто. Продавець вказує, що купюра в гарному стані. Якщо в США таку знайти можна без проблем, то українським колекціонерам з цим значно важче.

Банкнота 1 Гривня 2005 року – 200 гривень

Тернополянин продає банкноту номіналом 1 гривня старого зразка. Вона вже фактично не зустрічається в обігу. Однак придбати її можна значно дешевше, оскільки вона не має особливої цінності для колекціонерів.

До речі, придбати або продати речі можна на Дошці безкоштовних приватних оголошень RIA.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач63

    Маю банкноту 500 грн з номером 646464646
  • Тарас Горбаль (Tapacik)

    Я бачу нема, вже про що писати , так внаглу рекламу сайту подають як якісь цікаві новини.Я вважаю позор журналісту такому.

    Тарас Горбаль (Tapacik) reply Тарас Горбаль (Tapacik)

    Чого тоді не поставили тег під статтею "реклама"?
  • V

    Звичайно, це сміх, як відмітили більшість читачів, але тим не менше, пам’ятаю, як зараз, колись мав купюру 2 гривні, першого зразка з головою посередині - з номером 2060000001, в дуже поганому стані, і потратив її. Зараз така напевно б коштувала не менше 2000

    Мариуполь reply V

    Номер записывал или запомнил ?

keyboard_arrow_up