Курс валют на 20 березня: чи вистачить готівки

Курс валют на 20 березня: чи вистачить готівки

НБУ встановив на 20 березня наступні курси основних валют.

НБУ підвищив офіційний курс євро вище 30 гривень. Єдина європейська валюта подорожчала ще на 30 копійок.

Національний банк України (НБУ) на 20 березня 2020 року встановив курс євро на рівні 30,09 гривень за євро, що на 30 копійок вище в порівнянні з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Офіційний курс євро на 20 березня, встановлений на такому рівні: 30,0934 гривень за євро (+0,2998 грн). При цьому курс євро на 19 березня становить 29,7936 гривень за євро.

Відео дня

Долар 20 березня додав ще 53 копійки. Національний банк України (НБУ) на 20 березня 2020 року встановив офіційний курс на рівні 27,80 гривень за долар, що на 54 копійки вище в порівнянні з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

В НБУ запевняють, що готівкового долара вистачить на всіх. Труднощі, що спостерігалися в касах банків через перебої з фізичною доставкою валюти літаками внаслідок поширення світом коронавірусу, є тимчасовими. Національний банк вже підкріплює каси банків готівковою іноземною валютою. Про це повідомляє пресслужба установи на своїй сторінці у facebook.

Для забезпечення безперебійної роботи банківської системи України в умовах карантину в НБУ зробили дві речі.

По-перше, почали співпрацю з іноземними фінансовими установами щодо поставок готівкової валюти.

По-друге, разом із налагодженням таких поставок ми запровадили операції з підкріплення банків готівковими доларами США та євро шляхом їх обміну на відповідну безготівкову валюту.

Перша операція з обміну готівкової валюти на безготівкову з оголошеним граничним обсягом у 100 млн євро відбулася сьогодні, 19 березня. Національний банк отримав заявки від 6 банків на 35 млн євро і задовільнив їх у повному обсязі.

Такі операції НБУ буде проводити й надалі. Поки що – з євро. Але вже чекає значну партію валютної готівки в доларах США. Тож найближчим часом підкріпиnm банківські каси і американською валютою.

У банків не буде проблем з обміном своєї безготівкової валюти на готівкову. Безготівкової валюти в банківській системі наразі більш? ніж достатньо. Українські банки мають безготівкових ліквідних коштів в іноземній валюті на суму майже 9 млрд дол. США.

Втім, в НБУ також радять громадянам за необхідності купувати і продавати валюту через онлайн додатки банків. Це і зручніше, і безпечніше в умовах поширення коронавірусу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up