Майже мільйон на 3D-ілюмінацію для ялинки віддала міськрада. Обрали підприємця з дорожчою пропозицією

Майже мільйон на 3D-ілюмінацію для ялинки віддала міськрада. Обрали підприємця з дорожчою пропозицією

У торгах за новорічну ілюмінацію для тернопільської ялинки взяли участь три учасники. Дві тернопільські фірми з вищими пропозиціями та одна київська з дешевшою. Проте через певні обставини тендерний комітет міськради відсторонив від торгів київську фірму.

Управління ЖКГ міста 19 грудня уклало договір з ПП "Ялинка України" на новорічну ілюмінацію. Пропозиція проходить у системі ProZorro як ялинкова електрична гірляна. Участь в торгах приймало три організації. Зокрема: ТОВ "ЕЛЕКТОРОВЕЛД" з пропозицією 890 000 грн. Один із засновників та власників згаданого підприємства - Віталій Ковальчук. Адреса засновника: Тернопільська обл., Тернопільський район, село Плотича. З дещо меншою пропозицією на суму 880 000 грн виступило місцеве ПП "Ялинка України". Засновник та власник Петро Ординанс, м. Тернопіль. Третій учасник - київська фірма ТОВ "ЕЛЬКАМІНО", власник Олександр Калюга. 

ТОВ "ЕЛЬКАМІНО" запропонувала найнижчу ціну в 750 000 грн за новорічну ілюмінацію. Проте з певних причин її пропозиція була відсторонена тендерним комітетом міськради. Як результат ПП "Ялинка України" з дорожчою пропозицією виграла торги. Різниця в ціні становила 130 000 грн.

Відео дня

Голова тендерного комітету міськради Андрій Дроздовський обґрунтував це тим, що при розгляді тендерної пропозиції учасника ТОВ "ЕЛЬКАМІНО" виявлено відсутність деяких документів.

Фірма що була відсторонена від торгів оскаржувала результат тендеру. І направила у міськраду лист-скаргу на Протокол №120 від 28.11.2017 р., де зазначили, що після проходження трьох турів аукціону вони запропонували найбільш економічновигідну ціну, що складає 750 00,00 грн з ПДВ. Після чого вони отримали Протокол засідання тендерного комітету про відхилення тендерної пропозиції. Мовляв, у складі пропозиції ТОВ "ЕЛЬКАМІНО" відсутні наступні документи: інформація та документи , які підтверджують відповідальність учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, установленим замовником. А також лист погодження з умовами Договору.

- Ми усі документи завантажили і відправили разом з тендерною пропозицією. Просимо анулювати рішення по Протоколу № 120 і прийняти до розгляду цінову пропозицію по тендеру UA-2017- 11-09- 000096-a. Новорічна ілюмінація від ТОВ «ЕЛЬКАМІНО». В разі відмови будемо змушені подати скаргу до вищестоящого органу та до Антикорупційного комітету України, - йдеться у листі.

Проте вимогу ТОВ «ЕЛЬКАМІНО» тендерна комісієя відхилила.

До слова, різниця в ціні, що склала 130 000 грн, могла б бути витрачена на демонтаж новорічної ялинки та святкової ілюмінації по місту. Тендер не демонтаж 23 січня  проводило то ж управління міськради, що і на закупівлю нової ілюмінації. Переможець торгів  комунальне підприємство електромереж зовнішнього освітлення "Тернопільміськсвітло". На ці послуги мерія виділила 120 132 грн.

Уся інформація про учасників тендеру взята з відкритих ресурсів ProZorro та YouControl.

Як ми вже писали, вперше тернополяни побачили нову 3D-ілюмінацію під час різдвяного концерту на Театральному майдані 24 грудня. Ілюмінацію можна перепрограмовувати, оскільки вона обладнана контролером з різними світловими функціями. Відтак, ялинка може сяяти по-новому кожного дня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • вас

    Поки  буде  країна  з  лохами,  такі  схеми  будуть  процвітати.))  Скільки  лохів  думають  що  така  сума,  яку  вони  пишуть  тут,  пішла  реально  на  освітлення  ялинки??? Ану   признавайтесь ))))
  • вас

    Та  "закономірні"  процеси  в  нашій  країні  тендери  виграють  свої  з  найдорожчою  пропозицією,  для  того  щоб  поділитись  з  владою,  дати  відкат,  списати,  роздерибанити  і  легалізувати  собі,  наші  з  вами  бюджетні  гроші. А  вам  тільки  клювами  щолкати  яка  гарна  ялинка)))
  • Наталя

    Наших людей ніколи не зрозуміти: погана ялинка - вкрали гроші, гарна ялинка - вкрали гроші :)   Який би не був МЕР міста, але Тернопіль змінюється в кращу сторону. Давайте цінувати і гордитись тим, що маємо.

    З наступаючим Новим роком усіх!
  • Top Hop

    Ну, судя по елке вполне себе приемлемое решение за такие деньги. В первый раз новогодняя елка мне понравилась и гораздо красивее чем в других городах.



    Не нужно ровнять стоимость иллюминации с рентабельной стоимостью т.к. лично я к итоговой стоимости при работе с гос заказчиками прибавляю минимум 30% от стоимости из за бумажной волокиты, объяснительных в отделении полиции итд.



    Prozorro - система очень далека от идеального решения и кроме как функции оповещения бюджета проекта и открытого поиска подрядчика не исполняет, она не гарантирует качества исполнения подрядчика.



    Несмотря на агрессивную неприязнь к гражданину Надалу считаю что дать заработать тернопольским более правильное решение чем киевским + под рукой есть человек который ответит головой за иллюминацию.

    Mila reply Top Hop

    Який великий пост але, на жаль, мовою окупантів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up